They had planted something in my backyard

Konstigaste saken hände nyss, jag skulle gå in på sj's hemsida för att kolla tåg hem på söndag och så skrev jag www.sj.se och så tryckte jag på enter och helt plötsligt kom jag in på någon helt annan hemsida. Direkt när man kom in på sidan började det spelas bra musik och det var en video där en kille liksom visar upp lappar med låtens textrader, i bakgrunden var det popcorn. Sidan tillhörde tydligen någon sångare som jag aldrig hört talas om men det var jätte fina låtar och nu undrar jag om ödet ville mig något eller om det var slumpen som ville mig något. Anyway så borde jag sova nu istället. Puss!!


His door is next to the girl next door

Godmorgon.
Jag ville ha en riktig vinterdag idag. Det är julskyltning och jag ska bara lussebullar. Sen ska jag och Frida förhoppningsvis se love actually och äta lussebullar. Mamma kom hem idag och lagade mat, skönt för jag har inte ätit en måltid sedan lunchen i fredags. Pappa engagerar sig inte så mycket. Jag lyssnat på juno-soundtracket och dricker chaite.
Det är svårt att ha två bloggar har jag märkt, jag måste skriva dubbelt så många gånger. VI får se hur länge jag orkar med det. Nu måste jag göra mig klar att gå ner på stan, puss & kram!


Fina bilden. Heath Ledger.

Four winds

Hallå där, nu har jag sett klart film på ett tag tror jag. Är helt sömnig ikroppen och har fortfarande inte duschat så det ska jag göra nu och sen ska jag höra med Frida hur vi gör ikväll. Antingen blir det hem till Linda på förfest och sen krogen eller så blir det en lugn kväll. Vi får se, just nu vill jag bara göra något, vad som helst. Vill måla om mitt rum och köpa massor av nya saker till rummet i andra färger och andra former. Vill byta ut min garderob mot en ny och köpa en polaroidkamera och tiotusen filmer innan dem slutar säljas. Det känns som att jag borde skynda mig så det ska jag göra nu men ha en fin kväll allihopa. Puss och kram!

Your hands wont last

Idag är jag glad, eller iallafall pigg! Det har jag inte varit på flera veckor! Jag har suttit och laddat hem ny musik sedan jag vaknade, fast det första jag gjorde när ja vaknade var att stirra ut genom fönstret i en halvtimme och jag skämtar inte. Jag märkte det inte ens, ja kollade på klockan och sen låg jag kvar en stund och kollade ut på vädret och sen fastna mina ögon där och sen när ja kolla på klockan igen hade det gått en halvtimme. Iallafall har jag och Frida planer på att julbaka imorgon och se love actually. Idag fortsätter mitt harrypotter maraton och ikväll kanske jag ska ut. Om jag orkar.
Igår kom Frida hit först och sen åkte vi runt i hennes bil ett tag innan vi åkte till arenan. Vi passade kanske inte in där men det vart trevligt endå, kanske lite väl mycket musik som mina öron inte tyckte om men en del musik var bra. Pausunderhållningen i slutet var ju bäst iallafall :) haha. Jag drack sjukt mycket cola igår. Och jag åt pizza och jag funderar på om jag har kvar något i kylen. Igår såg jag också angus, thongs and perfect snoggig. Den var väl okej. Nu ska ja nog duscha och dricka te. Sedan väntar harry!
Puss

Bara butterscotch

Glömde skriva igår och föresten vart det försent! Men iallafall så har jag skaffat en till blogg, en sidekick kan man kanske kalla det. Den blir kanske mer personlig eller kanske bara mer egoistiskt, den heter iallafall bara butterscotch. Om ni vill hitta dit så tryck bara här:http://plingplingvisselpipahej.blogg.se/barabutterscotch/ 
Som ni kanske märkte så är den lösenordsskyddad men alla som vill ha lösenordet får det, kommentera bara hör av er på annat sätt. Vill bara ha lite koll på vilka som läser den. Jag får se om den blir längvarig eller ej. Men äh ja ska inte snacka sönder det.


Maybe a tigerrrr

Stina is back in the blogg. Uppdatering kanske? Kommer inte ihåg när jag skrev sist men eh skit samma. I onsdags åt vi på harrys och sen hängde vi kvar där och det blev en riktigt jävla bra kväll. Mycket gott att dricka och mycket fina vänner. Snubblade hem till Petra vid 2 snåret och det gick lite väl snabbt i taxin. När vi kom hem till Petra drack jag en jäger och två glas vin. Det skulle jag nog inte ha gjort. Slutade med att jag däckade på ett iskallt trägolv utan kudde eller täcke endast iklädd en stor tshirt. Det blev en hård natt. Vaknade vid 8 på morgonen. Antonia låg i sin sovsäck på golvet och Frida och Olle har klämt ihop sig på den lilla madrassen. Min stackars rygg orkade inte mer och jag förflyttade mig till soffan som under natten hade blivit ledig, promenaden dit påminde mig om hur full jag var dagen innan. Kunde inte somna där för Antonia snackade om olika ljud, Petra kom ut och sa att ja kunde lägga mig i hennes säng för Rickard hade dragit. Åh gud vad underbart det var. En efter en vaknade och alla mådde lika dåligt. Vissa hade spytt, vissa ville spy och alla ville nog helst dö. Vi tog oss in till stan och ja lyckades äta två bitar pizza. Ett patetisk försök till att spt försökte jag mig på också. Vi åkte upp till psykologin och sen sjukskrev jag mig från jobbet. Herregud vad jag inte mådde bra igår. Men onsdagen var värt det. Minnesluckor lite här och där. Men jag kommer ihåg att en klychig kille bjöd mig på ett glas rött vin, Rickard köpte 60 flaskor med fishermans friend shottar, jag drack någon god tranbärs drink innan vi gick hem, less is more - GIGANTBOX, parfym i ögat, Petras gälla röst osv. Men mest massa skratt. Åh vill gå ut nästa onsdag också. Det är liksom alltid roligast då. Idag är det fredag, woho party kunde man tro men inte sa nicke. Min kropp är fortfarande inte redo. Det blir harrypotter hela eftermiddagen och sen vid halv nio går jag och frida på garagerocken för att kolla på Olle och hans band. Ett av hans band. Petra är på nationalteatern och Antonia är i Stockholm. Jag har smått panik men jag vet inte varför. Är också glad för att min vecka av extrempms är över, happi-stina tar nu vid. Jag vill julbaka, julklappshandla, julmysa och HALLÅ FRRRIDA VI MÅSTE HA VÅRAN ÅRLIGA LOVEACTUALLY-LUSSEBULLAR-JULMUST-KVÄLL!!
Känns som att jag är tvungen att klaga på något för att jag alltid gör så men idag blir det inte det. Eller iallafall inte just nu.
Pussinuss

Ps. ikväll kommer jag med en liten nyhet. Ds.

I blame the violent movies

Idag har varit en dålig och en bra dag. Allt det dåliga har ju såklart med mig att göra som alltid. Allt det bra har med mina vänner att göra, och lite mamma kanske. PMS och mensvärk. Har ont i hela kroppen och borde proppa i mig femtusen ibumetin och värma min vetekudde men jag orkar inte. Vill klaga lite i bloggen istället. Tycker om mina vänner. Tycker om att dem orkar med mig fast jag är en surfitta. Helt ärligt så ser jag på mig själv som den värsta människan i världen, förstår inte hur någon kan älska mig. Har inga bra kvalitéer, inte duktig på något och inge vidare snygg. Inte rik heller. Jag klagar mest i världen, det är iförsig något som jag kan. Jag är bäst på att säga att jag ska göra saker som jag aldrig gör också. Men idag har jag bestämt att jag ska ha ett fint liv. Ska resa nästa år och jobba. Sen antingen flytta utomlands och plugga eller gå på konstfack. Eller någon annan bra skola där jag kan bli något kreativt, helst inom textil. Nu håller jag på att göra planer igen. Ska sluta med det, ni kommer träffa mig i kassan på hemköp om trettio år. Okej jag kom på min värsta mardröm, att typ flytta till Svärdsjö eller Enviken eller nåt sånt och stanna där för resten av livet. Fy fan va hemskt. Nu ska jag dränka mina sorger i te. Alternativt klaga lite till för Olle om han är inne på msn, men det är han säkert inte och då kommer jag få väcka mamma och klaga.
Puss, imorgon ska jag bli full!!

Close to me

Jag har färgat håret idag. Och insett att mitt tröjprojekt gick åt skogen. Samt nästan grinat i en timme för att klänningen jag ville beställa var slut och jag dog. Färgen i mitt hår har färgat av sig i min panna, nacke och diverse andra delar på min kropp så jag ser ut som någon med konstiga pigmentfläckar. Känner mig rätt ful här i ljusblå fleecepjamasbyxor med får på och mammas gamla kalle anka tshirt från tidigt 80-tal. Men vem bryr sig då? Imorgon får jag lön = köpa skor och en långärmad svar tröja. Sen måste ja spara resten till typ alkohol, julklappar, skulder, stockholm och eventuella resor. Sjukt tråkiga inlägg nu för tiden. Vad kan det ha att göra med? Tråkigt liv? Tråkig person? Tråkig blogg? Tråkig person med tråkig blogg med tråkigt liv med tråkiga frågor?
Hmmmm, ska plugga lite etik nu, prov imorgon. Sen jöbba. Kommer få sjukt lite i lön i december för ja inte är där någon gång men imorgon måste jag. Jag vill ha en lussebulle. Godnatt!

Satisfied


You will forget about me when you're on that plane

Så jävla typiskt mig att försova sig på måndagsmorgonen. Måndagen vi ska redovisa religionen, har så dåligt samvete. Nu sitter jag bara och väntar på att gå till bussen så jag kan gå på andra lektionen. Svenska buhuhu och sen mediekommunikation och sen prov och sen framkalla film. Sen hem och plugga osv. Måste sjukanmäla mig till jobbet också. Mina bilder är så sjukt fula att ja inte ens orkar framkalla dem egentligen, eller okej dem jag tog i studion kanske inte blir jätte fula. Imorgon får jag lön och jag är så sjukt pepp. Men måste spara pengarna till Stockholm, roligare att handla där. Men vi ska iallafall ut på onsdag. Sen vet jag inte hur ja ska göra i helgen, det är sista Phone me på fredagen med Parken och på lördagen bringar Linda förfest innan krogen vilket också skulle vara sjukt kul. Jag pallar inte dricka tre dagar på en vecka, no no. Äh nu ska jag göra mig klar och springa till bussen, puss och kram.

VINTER 08/09


A game of give and take

Jag fick nyss en vass nagelsax intryckt i höften. Det gör jätte ont men jag vågar inte kolla om jag blöder. Aj. Påminner mig om när jag fick en sticka i låret från skrivbordet och satt med den inne i typ 12 timmar för jag vågade inte kolla på den. Men nu ignorerar jag den. Jag jobbade inte idag, orkade inte och hade andra saker att göra. Ta klart mina kort, plugga medie och göra maskerna. Samt att jag nästan är klar med mitt tröj-projekt. Kommer nog bli fint.
Idag kom mamma hem från morfar. Hon hade en påse saker med sig till mig. Dem hade rensat ur mormors garderob och hittat några fina saker som dom inte kunde slänga. En rutig flanellskjorta som jag har gått runt i hela dagen, en mörkröd halsduk, en tygpåse i något fint transparent tyg, en tygpåse med en ljusblå fågel på och ett par jätte fina skor. Dem är i brunt mocka med en rem runt ankeln som man knäpper där fram, lire kilklack och litet hår där fram där lite av tårna sticker fram. Tycker iallafall om dem. Sen har jag kommit på en annan väldigt bra idé. Jag har ju en halsduk som bara är en tub liksom, alltså man drar den bara över huvudet. Eller jag har ju två stycken men en av dem använder jag aldrig och då kom jag på att man kan ha den som kjol. Det blir jätte varmt så man slipper frysa, sen är det ganska fint också. Men iallafall är det en bra dag, ska pyssla lite mer till någon bra film och plugga lite till. Dessutom har jag gjort ett recept på en bra vinter. Lussebullar, film, mys, tända ljus, stickade tröjor, snöbollar, sköna skor, hemmafester, blommor, mandariner, filtar, fina kort, stjärnklart, vänner, pirr, te, fina klänningar, fyrverkerier, halsduk och om man har tur lite norrsken. Listan kan bli sjukt mycket längre men iallafall så tror jag inte vintern behöver vara så himla dålig.
Puss

leave me tomorrow insted

Stina. Världens sämsta bloggare. Jag sitter på mitt rum och biter ihop så hårt att jag får ont i käkarna. Har ont om jag inte biter ihop också. Har ont i ögonen för jag är så trött och min hals mår verkligen inte bra. Mitt liv är inte okej. Jag har miljoner saker att göra i skolan. Har inte tid åt något. För mycket saker runt omkring händer. Jag vill träffa mina vänner. Jag vill uppleva. Eller iallafall bara leva.
Kommer inte ihåg när jag skrev sist, måste ha vart i början av veckan. Jobbade hela torsdagen för vi hade studiedag. Fredagen spenderades i Stockholm på saco-mässan. På kvällen hade Tove 18års fest. Drack kanske lite väl mycket men det blev kul. Lördagen som ska vara veckans höjdpunkt tror jag blev väl lite halvers. Inte något utstickande men endå lagomfint. Tog några bilder, köpte en hår/luddborttagningsgrej och drack te på kopparhatten. Sov ett par timmar, såg one tree hill, gossip girl och the hills. Började med ett tröjprojekt, är ännu skeptisk. Åkte sedan hem till Petra och Rickard, Ollebolleboll var där också. Sen kom Frida och så såg vi 21. Vi skratta en hel del också och åt popcorn och rökte. Sedan åkte vi hem med Olle i skogen och jag och Frida vart lite rädda på hemvägen. Inbillade oss att det satt någon i baksätet osv. Nu är jag hemma i säkerheten. Herregud. Måste plugga. Mycket måste jag plugga. Imorgon: Jobba, plugga mediekommunikation, ta klart bilder, plugga in religion eller iallafall skriva ner det. Jag dör, ska jag jobba? Jag måste jobba? Jag kommer inte få några pengar? Jag kommer få jobba ensam på måndag och få ig på religionsprovet? Jag måste sova?
Äh, puss älsklingar

gjkghjfg

Jag vill bara gråta. Hela natten. Hela dagen. Hela tiden. Hela livet.
Vill bort. Ta med mig vart som helst. Vem som helst.

Existerar inte

Det är fortfarande samma tid. Klockan står stilla, kanske har den stannat. Vem bryr sig? För tiden finns inte längre. Ingenting finns längre förutom små spillror från något som nu ändå är trasigt. Någon har slagit sönder det hårt, så hårt att det aldrig kommer bli helt igen. Ingen märkte ens när bitarna föll mot marken. Ingen såg dem ligga där efter heller, efter en tid började dem gå över dem. Det var inte någon som plockade upp bitarna och försökte förstå vad som hade gått sönder. Snart är det bara små smulor kvar. Som dammet under krossat glas. Som askan efter en utbrunnen eld. Som en kärlekshistoria som aldrig kunde bli.

London2

Torsdagen:
Vi vaknade sjukt bakis och sov till tolv. Sen satte vi på oss och drog oss till stan, åt på ett ställe som hade sushi och thai-grytor typ. Vi inbillade oss att det var gott men sanningen var att vi var för bakis för att orka bry oss. Vi gick sen till favoritstarbucks och jag köpte latte. Folk låg och sov i sofforna och vi höll också på att somna. Men tillslut ryckte vi upp oss och började gå i affärer igen. Köpte lite grejer, bland annat köpte Lisa snyggaste topshop skorna någonsin typ.
Jag insåg sen att jag hade slut på kontot. Bra Stina, inte ett öre kvar efter typ 1½ dygn i London. Hade gjort av med typ 4000 på ingenting. Men jag ringde mamma och hon skulle sätta in pengar, saken var den att det skulle ta minst en dag för pengarna att komma in på konton och jag hade liksom typ 2 pund. Lisa hade 18. Vi deppade lite och bestämde oss för att inte gå ut eftersom att vi inte hade pengar och vi var sjukt trötta. Vi sov en liten stund och sen vid elva orkade vi inte vara kvar längre så vi drog ut istället.
Vi gick till ett schysst ställe och drack redbull&vodka, shots och tequila. Träffa nån snubbe som hade en svensk kompis som kom dit. Lisa satt och snacka med han och jag fick lov att prata med han kompis som förklarade för mig att han var väldigt lik Frodo i Sagan om ringen och så berätta han om en sjukt bra indie-klubb. Sen kom en annan kille som jag prata med, vi snacka typ mode och konst.  Här börjar jag bli rätt full.
Jag drog till baren och skulle köpa en till drink när en tjej ramlar rakt på mig så jag far i backen och typ vrickar foten, köper min drink och sen snor jag hennes drink också och drar tillbaka till sofforna. Lisa sitter och pratar med killen som har varit runt i hela världen typ och räddat sköldpaddor osv. Jag blir rastlös, dansar på bordet osv. Det kommer en tjej som ser sjuuukt full ut och hon sätter sig en liten bit från oss och spyr i ett glas, jag dog. Så sjukt äckligt. Vi ser henne gå iväg med en looney toons väska och hon har lämnat glaset på bordet.
Jag snor mer drinkar vid baren, ingen märker något alls för jag är snabb som blixten. Jag hittade en sjukt äcklig röd drink som smaka endast chaite och sprit. Lisa och killen sitter bara och pratar hela tiden så jag bestämmer mig för att kolla runt lite, här är jag rätt kalas, hittar snygga grabben på dansgolvet. Hänger med han tills ja kommer på att Lisa har min väska och jag har ingenting. Måste hitta henne så jag dissar killen och hittar henne i soffan.
Jag tänker inte berätta hur men när vi kommer tillbaka till "hotellet" är jag ägare av en mulberry väska och Lisa en ipod, ett nintendo ds, parfym och märkesplånbok. Jag hade hittat en sån där flaska med spray string och sprutade Lisa grön vilket inte uppskattades, vi somnade rätt lyckliga den kvällen.


Well, we had to say goodbye sometime

Det känns verkligen bra nu att jag tar studenten om ett halvår. Tidigare har jag varit sjukt rädd och typ velat gå kvar i skolan. Nu känns det riktigt okej. Jag kommer ha tid med saker jag inte annars har tid med. För jag måste alltid göra något, när ja inte är i skolan gör jag läxor eller jobbar eller sover. Efter jag tar studenten vill jag jobba, jobba på något kul ställe. Inte nödvändigtvis något som jag kommer jobba mer senare i framtiden men något helt-okej-jobb. Sen har jag ju alla kvällar och helger att göra vad jag vill med. INGA måsten. Jag vill ju sy och skriva och rita och lära mig fota och typ fika med mina vänner och göra mer spontana grejer som typ vi åker till paris idag eller nu går vi och köper tio liter sprit och super ihjäl oss. Eller kanske bara supa oss riktigt fulla. Jag kan inte göra sånna saker nu, jag måste alltid tänka om vi har några läxor/prov och när jag jobbar och när skolan börjar nästa dag osv. Men bara känslan att vara helt fri och kunna göra precis vad man vill, det är det jag längar efter. 12 juni mina vänner.

Revolution

Bara en främling kan göra mig spontan.


London1

Jag tror inte jag orkar skriva om allt vi gjorde i London i ett inlägg så jag kan ju börja med första dagen. Eller okej, riktiga första dagen var ju dagen vi åkte dit. Lisa kom på måndagen och på tisdageftermiddag åkte vi bil till Västerås, åkt flyg, åkte buss och sen taxi. Vi orkade typ bara lämna grejer, gå ut och köpa cola och chips och sen sova.
Sen på onsdagen vaknade vi ganska tidigt och började gå längs Regent street upp till Oxford street. Sjukt skönt att vi bodde mitt på Piccadilly Circus så vi kunde gå överallt. Vi gick i affärer och fikade på mysigaste Starbucks med skönaste fötöljerna och sofforna. Erik kom dit och chillade också. Sen gick vi i lite fler affärer och sen gick vi till vårt boende igen. Erik tog med oss till någon pub som hade bra priser, det var god mat och öl. Sen gick vi omkring lite och handlade godis. Vid typ halv elva kom vi på att vi ville gå ut så vi köpte ett varsitt fyrpack illblå cider och erik köpte öl. Vi drack upp det snabbt och drog mot zoo bar, vi fick tillomed gå in guest-list ingången. Sen köpte vi massor av redbull och vodka för typ 20 spänn och blå shots. Det var omöjligt att dansa för det var så sjukt mycket folk, vi hängde istället vid en av barerna. Lisa breakdansa och dem hade sjukt coola stolar som var formade som händer. Sen hooka Lisa med redhat. Vi gick klockan tre när dem stängde och sen for vi runt på massa ställer, hängde i en fontän, Lisa satt i en papperskorg och i telefonkiosken. Sen stötte vi på redhat igen och jag hade karate fight med han. Vi somna typ halv fem och jag myste med snurkfilten. Så jävulst äckligt, jag dööööööör!!!
Jag skriver torsdag och fredag lite senare.

Who are you to tell me what to do

Det känns som att min rygg är i tusen bitar. Och mina fötter kan jag knappt stå på. Mina ögon faller typ ihop efter att varit vaken i snart 26 timmar. Så jävla dryg natt det har varit med taxi, buss, flygplatsen och hitta allt och sen åka flyg men världens jobbigaste bolag, sen komma fram och åka bil. Jag har seriöst ont i hela kroppen och orkar inte berätta om london just nu, det har iallafall varit de finaste dagarna på sjukt länge och jag önskar att jag hade kunnat stanna typ en månad till. Eller mer. Puss.

go went gone

Ska strax åka iväg, har packat allt och det vägde typ 8 kilo så det blir 7 kilo shopping i storväskan och typ 10kilo i handbagaget. WOHO! Nu ska jag samla ihop allt små saker jag ska ha i handbagaget och sen drar vi. Puss och kram ha det bra så länge!


Blackbird fly

Jag antar att efter ett visst ögonblick så kommer allt ändras. Och så är det med alla saker. Allting är kul/jobbigt/sorgligt/tråkigt ett visst tag. Och så kan det nog vara med alla andra saker i livet också. Man är är aldrig ensam ett helt liv. Man är aldrig deprimerad ett helt liv. Man är aldrig onöjd ett helt liv. Man bor inte hemma hela livet. Man går inte i skolan hela livet. Man har inte sina vänner hela livet. Iallafall inte samma. Iallafall inte alla. Man är allting bara en viss tid. Och man måste acceptera det och bara vänta. Vänta på det som blir bra. För man kan säkert vara lyckligt ett halvt liv. Vara med någon man tycker om ett tag. Stanna på en plats en viss tid. Jag tror jag har accepterat, eller jag vet inte. Kanske, jag har förstått iallafall. Om man inte kände mig skulle man nog tro att det här är ett välkomstbrev till någon skum sekt. Vilket det inte är, jag tänkte bara att jag måste skriva något idag och jag skriver oftast vad jag tänker och så blev det så där. Nu måste jag göra klart religionen och sen om typ en och en halv timme kommer Lisa. Imorn åker vi till London. Puss och kram!

Jag vill

Jag vill vara 5 centimeter kortare.
Jag vill ha 7 kilo till i min kropp.
Jag vill ha självlockigt hår.
Jag vill inte ha en Larsson-näsa.
Jag vill vara mystisk.
Jag vill kunna spela piano med mina pianofingrar (vad spelar det för roll annars?).
Jag vill sudda bort mina fräknar.
Jag vill vara motiverad.
Jag vill inte ha tunna handleder.
Jag vill inte vara onöjd.
Jag vill dansa som att ingen ser på.
Jag vill organisera känslorna i mitt hjärta.
Jag vill ha Melissa Horn-hår.
Jag vill vara naturligt vacker.
Jag vill vara bra på diskussioner.
Jag vill kunna slå någon så hårt att den ramlar baklänges.
Jag vill att man ska märka mina fina sidor framför mina dåliga.
Jag vill oftast vara någon annan.

Stared in his left eye, waiting for something that wouldn't happen

Hallå där, ska strax iväg och jobba och det känns faktiskt inte superjobbigt, förhoppningsvis så får man sitta på sj eller statoil. Igår var det sjukt kul, vi började hemma hos Fia och när jag och Petra kom var typ alla redan där. Frida, Antonia, Fia, Gällivare, Emelie, Sofia, Elina, Tanya, Mikkan, Ahmed och sen vet jag inte om det var någon mer. Det var jätte trevligt och jag har inte träffat dem på så länge så det var riktigt mys. Iallafall skjutsade Frida oss till stan i två vändor och så gick vi in på etage, till en början var det inte så mycket folk men det kom fler och fler och tillslut var det riktigt fullt. Jag drack inget där inne och det var nog tur det annars hade jag inte mått så bra idag. Nu ska jag kila, puss och kram!

Kill the unicorn

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns som att jag håller på att explodera. Jag andas men finns jag? Det känns som att jag lika gärna kunde ha varit vem som helst. Kunde ha vart den där tjejen med sjukt fett hår på bussen som jag såg idag. Eller killen som var lik colin farrel. Eller Gud. Eller Pippi Långstrump. Eller Barack Obama. Eller varför inte någon meningslös människa som bor i en liten lägenhet i en betydelselös stad.  Jag kunde ha vart vem som helst bara jag inte hade så ont i själen. Det är där det gör ont tror jag. Innanför revbenen, någonstans mellan lungorna och hjärtat. Där sitter själen som gör så satans ont. Men jag känner mig mest tom och ledsen. Ledsen för att jag inte har något att vara glad för. Ledsen för att alla bara försvinner. Ledsen för att jag inte hinner leva. Ledsen för att jag känner mig ensammast i världen, kanske ensammast i hela rymden. Men det spelar ingen roll hur mycket jag gråter, hur längre jag skriker ner i kudden, hur mycket alkohol jag dricker , hur många promenader jag går eller hur många kramar jag får. För det ändrar ingenting, det är bara jag som kan ändra det och jag vet inte hur. Jag skulle vilja göra något avgörande, något som innebär förändring med stort f. Jag vill vinna en tävling och få trettio miljoner och bjuda alla jag tycker om på resor och god mat och fester och fina saker. Jag skulle vilja springa jorden runt för att se alltid. Jag skulle vilja hitta någon som älskar mig. Jag skulle vilja lära mig att älska mig själv, eller iallafall lära mig att acceptera mig själv. Mest av allt skulle jag vilja ha mer tid. Mer tid för allt som jag vill hinna med. Eller okej jag vill hellre att allt är som jag vill att det ska vara med tid är bra. Tid är det bästa man har. Jag har inte tid. Jag har ingenting känns det som. Jag vill skjuta huvudet av mig.

Love on you



Det blir liksom fint. Och inspiration. Och svartvitt. Och kontraster.
Sally Mann

Leave the body leave the mind

Min högra hand är iskall. Den har varit det sen jag kom hem för 1 timme och typ 57 minuter sedan. Innan dess var jag i skolan på öppet hus. Vi var i labbet och kopierade bilder. Och framkallade. Nu får vi typ vara lediga en annan dag istället. Det var trevligt faktiskt. Jag ska snart lägga mig och läsa min bok, nu sitter jag och kollar efter någon passande bal klänning. Jag vet att jag är i sjukt god tid men jag vill liksom ha det klart så ja slipper kuta till gina tricot dagen innan och se ut som alla andra. Jag vill ha en fin. Har hittat några men jag har ju ingen aning om hur jag vill att den ska se ut. Någon fin färg iallafall. Ska nog försöka hitta en kamera väska i helgen så jag kan ta med min kamera till London. Jag vill dit nu och handla upp alla mina pengar.
Puss
& Kram

You don’t know how lovely you are

Så himla kallt ute. Och mörkt. Och halt. Och jag orkar inte med vinter mer. Den har inte ens kommit än. Idag hade vi bara en lektion, foto. Världens mest onödiga lektion hade vi, vi gick igenom lite bilder, hade rast, gick igenom några till, rast, lämna in kamerorna, kolla i fotoböcker och sen sluta. Vi gick till McDonalds och köpte fyra california clssic istället. Gott vare! Sen åkte vi till stan och sen hem. Jag såg Dom kallar oss artister med Håkan Hellström och sen läste jag lite och satt på msn. Vid 3 minuter över 4 gick ja till bussen och sen tåg till jobbet. Det gick segt idag. Så segt när man sitter på Cigna. Vill sitta på SJ eller Statoil. Imorgon ska jag ha foto igen och textkommunikation. Sen ska ja hem och plugga massor innan jag ska hem till Petra på soppa+mys+fint. På torsdag ska ja jobba, fredag kristian antilla på s2, lördag har emelie något festliknande och på söndag jobb. Men hallå sen på tisdag kväll åker ju vi. Det kommer bli awesome. Jag mår inte bra. Känns som jag mår likadant som jag gjorde när jag var 15 enligt mina gamla dagböcker. Själv kommer jag inte ihåg så mycket från de året eller åren kanske det var. Mest suddigt och tomt. Jag levde ju i mitt lilla vakuum som sagt. Helt apatisk var jag, förstår inte hur någon orkade med mig. Jag känner mig så idag. Och det enda jag har i mitt huvud är jag som säger "Du tar pudel och byter ut första bokstaven, vad blir det? Gissa på massa bokstäver bara" och Jonna säger "VALUTA!!! DUDEL!!!". Eller när jag gissar neglige och pedant när ingen annan fattar vad Frida beskriver. Och när dödskallen faller ned på Agnes, Frida och Jonna hela tiden medans jag står stel av skräck i typ 20 minuter. Iallafall ska jag sova eller läsa eller se på tv nu. Jag vill helst lägga min under sängen och fokusera på att frysa hela natten istället för att må dålig.

People never do

haha jag har en header! föresten är det bara tillfällig, puss på er!


Be haunted


But you just don't know it

Jag har tagit circa 15 bilder av 36. Hela filmen ska vara klar imorgon. Jag orkar inte. Jag kommer få gå upp två timmar tidigare och ta kort, men då är det ju endå mörkt ute. Jag hatar att det är mörkt nu. Mamma har köpt fel glass och nu är jag sur. Jag vet inte om det är för att jag har sovit lite eller ätit lite eller om det är för att jag är en surfitta. Men jag har varit sur på allting idag. Sen fick jag någon attack och började grina när jag kokade makaroner, men det varade bara i några sekunder. Sen kände jag gick otroligt patetisk. Nu har jag sett senaste gossip girl och the hills. Igår såg vi klart sex and the city och det är lite jobbigt nu. Jag har iallafall kommit på att jag ska sy en klänning, en jätte fin. Dessutom är mitt hemmagjorda linne snart klart och jag ska sy om två stycken klänningar och en kjol. Stina kommer ha fina kläder nu. Och om en vecka imorgon bär det av till London för att handla snygga grejer, träffa bror och umgås med kusin. Men nu känner jag mig mest sur och trött och har ont i magen. Och så mår jag lite illa. Är det mina hormoner som spökar? Har jag fått vinterkräksjukan? Är jag med barn? Har jag en tumör i magen?

En annan dag

Min mormor hade axellångt brunt hår som hon rullade varje dag efter hon hade duschat. Efter låg det i nästan perfekta lockar runt huvudet. Hon hade aldrig mycket smink, bara lite rouge på kinderna. Hon luktade alltid svagt av tvättmedel och ibland som vaniljbullar.
Hon bakade också, varje gång vi kom hade hon bakat något. Det kunde vara bullar, kakor, tårtor eller kex. Det är just en av de sakerna jag alltid kommer minnas med henne, hur hon ville att vi skulle fika hela tiden. Efter frukost, innan lunch, precis efter lunch, en halvtimme efter förra fikat, mittimellan lunch och middag, innan middagen, en stund efter middagen, kvällsfika och gärna en till fika innan vi skulle sova. Det finns inte en enda gång jag har gått hungrig hemma hos mormor och morfar (jag vägrar ta bort mormor ur mormor&morfar).
Mormor hade alltid klänning eller kjol. Alltid i någon färgglad färg men helst blommigt. Mamma och moster köpte alltid nya kläder till henne men hon la dem bara på hyllan och fortsatte gå runt i sina klänningar med mönster från 60 och 70-talet. Och nylonstrumpor hade hon året runt även när det var för kallt ute. Hon var så envis min mormor.
Varje helg vi åkte till mormor och morfar gick vi på tipspromenad på söndagarna, egentligen var det nog för att lura med oss barn på en promenad. Men det vart liksom lite roligare när man skulle svara på frågor längs vägen. Erik och Johan sprang alltid iväg och lekte med pinnar, Tommy och Krille var gamla nog att bestämma att dem inte ville följa med och jag, jag gick med dem vuxna och sa inte så mycket. Lyssnade mest och satt på morfars axlar.
Att jag var enda barnbarnet som var tjej var bara positivt. Jag fick alltid lite extra uppmärksamhet och extra många komplimanger. När jag Erik och Johan var ute och lekte i skogen vid mormor och morfar var dem alltid rädd om mig och lät mig vara prinsessa. Jag fick alltid sitta i morfars knä och spela kort med honom och mormor visade mig alltid hennes smycken i hennes lådor och ibland fick jag ett halsband eller en brosch.
När jag tänker på sommrarna hos mormor och morfar tänker jag på svartvinbärssaft, spela krocket, springa barfota på gräset, parken zoo, grönsakslandet, krusbär, stora stenen, bada och på sixten (katten). Och hur mycket jag än försöker så glider minnena längre ifrån mig. Det är som att hela min barndom sagta går sönder bit för bit. Nu ser jag bara mormor förvirrad i soffan, morfar som kommer på förklaringar och undanflykter till att mormor säger fel saker, mamma som inte ser ledsen ut men som darrar lite på rösten. Jag tänker på hur jag låser in mig på toaletten och petar bland mormors gamla hårspännen och papiljotter medans jag gråter. Jag tänker på sista gången jag såg henne på hemmet. Hur liten hon såg ut och hur ont det gjorde i mig när jag såg hur dåligt hon hade det. Jag tänker på begravningen och kistan och hur meningslös buketten i min hand kändes.
Ingen förtjänar att dö på det sättet som hon gjorde Att försvinna innefrån bit för bit och tillslut inte vara något annat vid liv. Det var inte mormor på det där hemmet, det var inte mormor som satt förvirrad i deras soffa, det var inte mormor som tappade bort sig utanför coop och hittades på polisstationen och det var inte min mormor som glömde mig.

Always in the right places



I did us so wrong

Räven har åkt hem och jag är hemma från skolan. Det har varit en fin helg. Mycket fin. Jag läste nyss inlägget jag skrev i lördags, jag skrev ju som att jag var hög eller något. Ska nog redigera inlägget så man inte får ont i huvudet när man läser det men iallafall. På lördagen gick vi till stan som var stängd och det var tråkigt. Vi gick på åhlens ett tag och mötte Jonna, sen gick vi till tågstationen och hämtade Agnes. Vi fikade på kopparhatten och åh vad trevligt det var att ha min göteborg och min gävle och min jonna på samma ställe i samma stad i samma Dalarna. Vi köpte mat och sånt på ica innan vi gick hem till mig och såg några avsnitt av sex and the city. Vi lagade soppa sen eller mest Frida eftersom att hon kunde receptet och den var galet god. Agnes badade badkar också för hon har inget hemma. Vi såg tracey som var jätte bra och sen the reaping som var ganska läskig och så där.
Vi spelade Spökslottet som egentligen var trasigt och jag förlorade. (Stel av skräck) Sedan spelade vi pratmakarna och jag och jonna sög. Eller okej jag var duktig på att gissa iallafall. Vi shottade och jag och Frida försökte dricka rödvin men vi orkade liksom inte. Vi såg istället en film om en familj som hade massa kameror i huset. Den var ganska dålig faktiskt. Vi höll på att somna så då gick Jonna hem och vi klämde ned oss i mammas och pappas säng. Vi sov gott. Vi åt frukost och såg sex and the city och sen tog vi promenad till tåget. Sa hejdå till Fågel-agnes och promenerade hem sen. Det var också trevligt. Vi såg little miss sunshine och Frida somnade lite. Vi åt bacon (<3) och sen åkte vi och kollade på gruvan. Mamma tvingade oss och det var as mörkt och kallt. Vi åkte till hemköp också. Vi såg sista avsnitten av sex and the city och sen kom Jonna ett tag. Vi såg rosa the movie och åt godis och drack cola. Men nu har min Frida åkt hem :(:(:( Tråkigt! Men jag åker nog ner vid jul för då ska vi gå på Liseberg och äta knäckäpplen och brända mandlar och kasta snöbollar. Och handla fina saker. Alltså jag älskar min jacka föresten. Den är bäst. Helgen var bäst. Jag är så trött nu. Bäst. Puss.

gdfhfthjtyj

Jag är trött, Frida också. Vi har sett little miss sunshine och sånt där. Ska skriva mer imorgon när jag är pigg!!! Puss!!

Vasastan är som Chinatown

Hallå! Idag är det november och Räven är här! Igår var vi lite i Falun på dagen och sen åkte vi till Borlänge och gick på Jussi Björling museét! Sedan åkte vi till Sussis skattkista och köpte rosetter m.m. Vi fick vänta på buss jätte länge och det var jätte kallt och vi frös. Sen kom iallafall bussen och vi åkte till kupolen och åt mat!! Jag och Frida åt nachos/tacos/guacemole/annansås. Jonna åt inte det för hon äter inte kött så hon åt sallad med goda saker i istället. JAg har iallafall köpt en jacka nu! En sjukt fin jacka! Den jackan som jag tänkte beställa med som var slut och sen hittade vi bara en på kupolen som någon antagligen har köpt i Stockholm (eller dylikt) och sen lämnat tillbaka i Borlänge! Den köpte jag och den är så fin! Jag köpte miljoner andra saker också som jag inte kommer ihåg nu. Jag har fått jättefina presenter av Frida också! En popcorn-plast-bio-grej som jag ska äta smörpopcorn ur hela vintern och en fin spets tröja och sist men inte minst en egenproducerad film!!! Den är sjukt bra och fin och jag vill titta på den igen och igen och igen!
När vi kom till Falun igår åkte vi hem och kollade på Vem vet mest och det var en gammal snubbe som kunde allt! ALLT! Fast vi tror att Skåne-snillet vann. Vi fick skjuts till Petra och vi hämtade Jonna och Elin på vägen. Vi drack vin osv och det var fint! Alla försökte prata göteborska med ingen lyckades utom Frida eftersom att hon är från Göteborg. Vid elva åkte vi till stan och satt i en trappa och väntade på Frida N och de andra. Dem kom typ inte på jätte länge men Olle kom och så gick jag och Frida med honom på hårdrocksfest istället. HAHAHAHAHHAHAH Det var roligt! Sedan gick vi till Phone me och gömde vårt vin och mina vantar i en påse och så skulle vi försöka på något vis att komma in. Det slutade iallafall med att jag gick in med dubbla jackor och sen gick ja ut på baksidan och så hoppade Frida över! Och då var vi liksom på Håkankvällen på Phone me! Vi köpte iskalla cider och proppade servetter i munnen och Olle spillde en öl ner i Fridas sko och så dansa vi till Håkan och så där. Sen vid typ kvart över två upptäckte vi att våran påse var borta! BUHUHUU Vi hade massa vin kvar ju! Och mina vantar! Oj nu är klockan 2 minuter minuter över 12 och vi skulle gå klockan 12, Idag kommer AGNES!!!! Allt är jätte fint! Puss!

RSS 2.0