Make me stay, or not

Jätteäcklig bild jag vet, men jag blev helt förvånad när jag hittade den idag, kolla mina naglar? Jag har alltid superkorta, avskavda och fula naglar men vad fan hade hänt här? Kan inte ens minnas att jag har haft sånna naglar, jätte skumt. (och jätte tråkigt inlägg)


Trying to find my runaway

Har suttit och pratat med min bror i en halvtimme om vilka två par skor han ska beställa, till slut kom vi fram till ett asbra beslut och jag känner mig nöjd nu. Vi bestämde också vad han skulle beställa till mamma i sen födelsedagspresent. Efter det har jag letat upp allt sött vi har i detta hus, och det var fan inte mycket kan jag lova. Pappa vägrade gå in på ica på vägen hem endast för att handla ballerina kladdkaka och popcorn så det blev som det blev. Jag hittade en påse med två lussebullar i frysen och någon slags marsipanchokladgodis (antagligen sedan förra påsken). Efter lussebullarna blev jag helt manisk och fortsatte leta och hittade världens bästa grej - påskägget jag fick av Agnes! Nu frossar jag. Puss!

Start spreading the news


You can't play on broken strings




I dont want what's right here

 


Alligators cried over you

Ibland, när tåget är inställt till skolan går jag hem igen och somnar om en stund. Sen går jag ner och gör jag en jättefrukost som jag sedan äter vid tvn i flera timmar. Idag kokade jag ägg, skar upp grapefrukt, gjorde lyxmackor, oboy, blåbärsyoghurt med hallon, juice, kiwi och kaffe. Nu har jag ätit upp och mamma har kommit hem. Idag ska jag försöka hinna göra vettiga saker som måste göras och sen ska jag äta tacos. Igår var jag i skolan och hade företags ekonomi som faktiskt var helt okej, sen kom jag hem och följde med Frida upp till mamma så hon kunde laga sin tand. Istället slipade hon ner båda så nu har hon ett helt nytt smile. Det var nice. Sen gick vi och kollade på en lägenhet åt Sofia, den var awesome och troligtvis så får hon den.
Min kamera strejkar, står att minneskortet är låst och jag vet inte vad jag har gjort fel. Är det någon som har en nikon som vet hur man låser upp minnerkortet?

9 words i can't say

Mår inte så bra. Eller rättare sagt är det den värsta måndagen det här året. Vet inte vart jag ska ta vägen, allting tar emot och jag som trodde att jag mådde bra, att jag var glad. Vet inte om jag orkar skriva om min sjuka lördag men borde. Den började med mat, vin och film med Jonatan. Sen gick vi till Hanna där hon var med Jonna, vi drack vin och åt popcorn. Gick till Pitchers, drack öl, träffade människor, satt och pratade med Theo, tog kort på Jonna (tydligen haha), drack shot och sen pang. Minns ingenting. Enligt Jonna kom vi hem till Hanna och sen tror jag att jag somnade eller jag vet inte, det gick inte att väcka mig. Ambulansmän kom och tvingade mig att spy, min mamma kunde inte hämta mig, jag hängde på ett räcke på altanen för att få luft och Hanna satte på mig två jackor och sen tog Jonna med mig hem. Vaknade med helvetesångest, tusen missade samtal och en jävla huvudvärk. Gick till Frida så Jonatan kunde ta sina saker, sen däckade jag ihop hos Frida och sov där tills klockan blev halv sju. Då gick jag hem och sov lite mer hemma. Åt endast näve popcorn på hela dagen. Blev troligtvis drogad på lördagsnatten. Obehagligt. Hade mer än fyra hundra i plånboken och idag när jag tittade i den för första gången sen i lördags låg det 70kr i den. Känns inte okej, eftersom att det var mammas pengar. Ingenting känns speciellt okej.

I vissa fall kanske man aldrig känner sig tillfreds

Börjar skriva långa inlägg som jag glömmer bort, som inte passar in, som inte spelar roll.
Veckan har innehållit bra saker. Har haft fika här med Frida, Antonia och Sofia. Sytt lite ditt och datt. Åt våfflor här med Jonna i torsdags, lyssnade på musik och pratade. Kommer sakna ögonen ur mig när hon flyttar. Men jag hoppas att jag kan komma och hälsa på henne på påsklovet.
Igår var jag i skolan och sen mötte jag Agnes vid Aldos, vårt vanliga bord var upptaget så vi bytte till ett nytt, provisoriskt. Sen fick jag världens finaste påskägg som var rosa och lila med prickar och guld på. Inne i ägget fanns godis och båst av allt - en hemlagad macaroon med rossmak! Jätte fin och jätte god! Vi berättade mer för varandra än vi brukar, det kändes bra. Hon är bra.
Sen kom jag till Falun och sprang upp till Du&Jag där Linda, Bella och Frida satt, tog med mig Frida upp till mamma för att laga hennes tand. Dock kunde ingen göra det då så hon fick en ny tid. Sen köpte Frida vin och så gick vi hem. Hemma hos mig fanns inte bara mamma utan moster och morfar också. Fikade lite och sen bytte jag om och gick och mötte Frida. Vi gick upp till Antonia, hittade Linda på vägen. Vi lagade vår egen världsbästa pizza och drack goda drinkar som Antonia blandat. Bella kom också och sen drack vi vin och spelade spel. Vid tolv förflyttade vi oss till soffan och där skrattade vi åt dåliga skämt tills vi låg ner. Det var den roligaste kvällen på länge. Halv två begav vi oss hem.
Idag är det inte fint väder men jag är pigg och dricker kaffe. Ska städa lite och sy kanske. Sen kommer Jonatan ikväll och hälsar på mig, det blir fint. Nu ska jag äta en kaka också. Puss!

You better hold on tight

Jag kan inte sakna någonting jag knappt kommer ihåg tänker jag ibland. Sen läser jag sms eller ser på bilder eller känner en doft eller hör en låt. Hjärtat börjar slå okontrollerbart och någonting spricker igen. Någonting som man har lagt ner till på att laga går sönder igen och allting känns så jävla hopplöst. Som att silvertejpen man lindat runt aldrig kommer riktigt sitta. Jag har någonting i mig, ett monster, ett förbannat äckligt litet odjur som hindrar mig från att må bra. Jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte. Och jag undrar om det finns piller att döda det med, men troligtvis är det bara jag som på något sätt måste mörda den jäveln.


För att i hennes små skor

09.17
En kopp kaffe
Två bullar
Ett glad juice
En kladdkaka
Jag vill vara där det händer


Det där jag inte orkar tänka

Jag har svårt att placera hur jag mår. Samtidigt som jag stressar i skolan så börjar jag bli riktigt bekväm och trivs. Uppskattar att det finns en plats där jag kan göra det jag tycker om, ett ställe där jag liksom kan uttrycka mig och omge mig med människor som kan och som har samma intresse. Och hur ställer man sig till att man inte hinner göra någonting hemma för att man hela tiden umgås? Jag får ett socialt liv samtidigt som jag inte orkar saker som också är viktiga. Jag är glad och samtidigt hinner jag inte med att ta in någonting. Fast egentligen tvivlar jag ju bara på saker jag inte vågar ta för givet. Och jag är glad och det är ovant. Jag har legat och samlat damm i flera år känns det som och egentligen är jag för dum för att fatta tror jag.

And you should get what you deserve

Vet inte. Mår lite illa och känner mig arg, ledsen och förvirrad på samma gång. Utan anledning. Det kom bara nu spontant och jag fattar det inte. Är kanske trött. Är kanske stressad. Är kanske ingenting alls och borde sova. Alla tre känns logiska. Insåg idag att jag dricker kanske lite för mycket kaffe, börjar nog påverka min hjärna. Imorgon blir nog en bra dag, först skola hela dagen med nästan bara sömnad så jag kan kicka igång jackan på riktigt. Sen ska jag fika med Jonna! Och sen träffa Frida och Antonia och säkert Linda och Sofia också. Och någon till kanske. När jag kommer hem från det ska jag packa min väska för på fredag drar jag, Frida och Jonna till Vansbro. Kommer vara hur kul som helst! Godnatt nu.

Pumpkin, its daddy

Slänger in dag tre också!


I don't know what i can save you from

Efter en helt stört lång dag i skolan har jag hunnit få min jacka att äntligen likna en jacka. Hoppas, hoppas att den blir lite mer klar imorn. Är ganska pigg fortfarande, mamma fyller år så jag har druckit kaffe och fikat enormt mycket. Ätit asgod mat, gjort fruktsallad och umgåts med mamma och pappa för första gången på hur länge som helst. Nu ska jag dricka mer kaffe, titta i lite reklam och sen göra något roligt. Fast hemma, orkar inte gå någonstans. Det har blivit kallt igen.

Dag 2 i Göteborg kommer här i bilder.

Alltså gulligull


Vänta på bussen

Så här ser vi ut när vi sitter i en biosalong.


Down on all my toes

Det är är Håkan Hellström år 2009 om ni nu inte ser det


In this sweet charade


One more thing

Nu har jag och Matilda pluggat asmycket och varit så jäkla duktiga. Hon hade köpt med sig munkar och wienerbröd som vi åt i pauserna, mums! Nu är jag fortfarande relativt pigg, ser på sex and the city och dricker kaffe. Sitter och funderar över utställningen, det gör jag hela tiden. Kommer inte fram till så mycket.
Har börjat älska Dansmusik med Den svenska björnstammen. Den var i mitt huvud hela morgonen och det fortsätter. Vill sy nu men borde göra annat. Eller jag vet inte. Jag orkar inte veta vad jag ska göra.

Does it happens quite often, that you fall in love?

Saker jag har tänkt på sedan 09.03
-Tjejer som har fotoalbum på facebook som heter 'Jag', kommetarer känns överflödiga.
-Pudelrockare som är 50+ och uppträder på tv4s nyhetsmorgon, jag skäms, mamma skäms, hans tunna tunna blonda korkstruvar skäms.
-Hur roligt det är att Abba-Benny, när han står på scenen och ska ta emot hall of fame-utmärkelsen, tar upp en snusdosa och stoppar in en fet prilla under läppen medans AnniFrid snackar lite.
-Hur ofta jag tänker "TÖNT!!!!!!!"
-Min dröm som jag hade inatt, Jag var på studiebesök i Australien för att titta när några tanter kokade knäck eller något sånt, Linda ville att vi skulle åka till Italien, Antonia smsade att hon hade klippt av sig håret, Frida var värsta fittan och fimpade sin cigarett i min tekopp och sa inte ens förlåt, Petra hade kommit hem och vi gick på promenad runt i Östanfors, Sofia bodde utomlands och vi kom och hälsade på men vi gick bara på ett bageri och sen åkte vi hem. Vaknade helt förvirrad och lite sur.

Why wont you let me

Och sen tänker jag för mycket som vanligt. Och har inte tid för någonting och vill krypa ihop till någonting som får plats under kudden. För att gömma mig eller för att vara för liten för att förstå något. Önskar att varje minut kunde multipliceras med hundra. Då skulle jag hinna andas och göra det jag vill och leva. Eller kanske bara orka lite mer. Idag sov jag på tåget till skolan och somnade på vägen hem utan att jag märkte det. Mot en hård stålkant, så trött var jag. Och endå hade jag sovit 7 timmar. 10 timmar natten innan. Vet inte vad det är som tar min energi riktigt. I skolan blev jag påmind om att vi ska helst skriva loggbok varje dag, göra miljoner modeskisser och plaggskisser och moodboards osv. Sånt som är roligt egentligen blir liksom bara skitjobbigt och allmänt jävla skit tråkigt. Bara för att jag måste göra det. Och jag hatar att gnälla och klaga och vara dryg. Men det känns som att det jag ska hinna med innan utställningen aldrig kommer gå. Aldrig. Vill anställa någon som syr allt åt mig, en som gör mina företagsekonomiarbeten och sen kan jag göra resten. Men icke. Bldsafhsdgfr ska sova nu.

A good day for telling lies

Fredag: Fika med Olle på eftermiddagen och på kvällen åt jag middag med mamma, pappa, farbror och Maria hans fru. Kollade på Luftslottet som sprängdes med Sofia och Frida. Te, kortspel, skratt och sånt också såklart. Kom hem rätt tidigt och alla var fulla hemma, skrattade lite och gick och la mig istället somnade som en stock.
Lördag: Vaknade till fint väder och gick runt i morgonrock länge innan jag orkade göra mig klar och gå och äta på Dribblers. Gick hem och direkt till Frida där det var melodifestival och vänner. Drack vin blandat med tranbärsdricka för att bli av med min urinvägsinfektion och skrek åt konstiga val av vinnare. Sen drack vi mer, lyssnade på musik och alla gick på krogen utom jag, Frida, Sofia och Josefin. Och det vara bara jag och Frida som drack. Efter att jag hade satt en tequila i halsen skjutsade Sofia oss till Rusta, eller ja vi hämtade Linda vid etage först. Sen gick vi till Husgården och drack billig öl, dansade och sånt där. Det var mysigt. Kom hem allt för sent med gratis taxi för han hade inte bättre för sig sa han.
Söndag: Vaknade tre (!!!!!!) och svor för att dagen var borta utan att jag hade gjort någonting. Men drack lite kaffe och åt lite och sen var det bra igen, gjorde bara trevliga saker resten av kväll så det slutade som en bra söndag iallafall.

Idag har jag varit i skolan och sen träffat Jonna, Anna och co. Det var roliiiiiigt. Svängde förbi Linda på waynes en stund, köpte present till mamma med pappa och åt lite nybakta bullar. Nu ska jag äta lite mer bullar och skriva en resultatrapport till företageekonomin.

What about this one, or this one?

På kvällen på fredagen tog vi bussen till stan, köpte godis och gick på Alice i underlandet. Utan 3d. Den var ganska överskattad men helt okej, sällskapet var på bäst så det var bra iallafal. Vi åkte hem sen, lyssnade på skivor och pratade och hade det fint. Alla dagar faller ihop lite, kommer inte riktigt ihåg alltid vi gjorde och när vi gjorde det.
På lördagen gick vi på Saronkyrkan, men precis innan tappade jag mina finaste vantar. Men hittade så mycket fint på loppisen att det inte gjorde så mycket. Vi åkte på en till fin loppis med fem miljoner människor på. En secondhandaffär och falafelrulle i ett väldigt suspekt litet hus precis vid bussen. Mer stan, fika och tillsist kortfilmsbio på biblioteket. En dokumentär om en nudist, mycket bra. Åkte till Tuve igen och åt mat, det är alltid god mat där. Saker som mamma aldrig lagar. Melodifestivalen, chips, cola, Seven och Räven. Skivor och hennes soffa. Jag tittade i hennes ritböcker, spelade bop it och vi smsade med män. Och tog kort. Att vara hos Frida är något av det bästa som finns. Man är så trygg.
På söndagen sov vi lite längre tror jag, åt frukost och duschade och sen ringde Petra hem till Frida. Åkte och lämnade mina väskor och sedan till Rösshka. Blev lite besviken på utställningen och vi gick till konsthallen. Åt sen på subway där dem spelade skum rockmusik på spotify. Gå lite till på stan trots att vi inte orkade, fikade istället på tågcentralen och Frida spelade in filmer med sin kamera. Blev lite bråttom sen så vi hämta väskor och lämnade mig vid vagn 13. Hejdå världens finaste räv och hej fem timmar tåg.

Singing the ceasar

Fint.


A light in the darkness


Dag 1 i Göteborg. Verkar som om jag typ inte tog några bilder. Men så här fin är Frida när hon sorterar bland sina ramar med bilder på jussi björling, popare och pojkar på karuseller.

Township funk


Kofta: Secondhand (saronkyrkan)
Kjol som klänning : Secondhand (röda korset)
Brosch: Secondhand (bra begagnat)
Nagellack: Fridas (depend eller något)
Hår: HM (espresso)

You think you love

Den här målade Räven i fredags, den föreställer mig. Jag målade en på henne också men den blev inte lika bra, och hon fick en fläck vid ena ögat. Men den här är så fin så den ska få ett eget inlägg.

Kom ge mig världen

Göteborg kan vi ta först. Iallafall en bit av det, skriver ju som vanligt överdrivet långt om saker som normalt skulle få plats i en mening. Men iallafall.
Jag åkte tidigt tidigt på morgonen och satte mig på tåget, somnade ganska snabbt för jag hade min nackkudde som är bäst i världen. Sen vaknade jag när vi nästan var framme i Stockholm, där skulle jag vara i en och en halv timme så jag drack kaffe och läste tidning på ett kafé. Gick till spår 11 för att vänta på mitt tåg. Där skrev jag det här i min anteckningsbok:
"Nu snöar det kristaller från himlen. Centralen skimrar och barn leker i fallande glitter. Det kanske är solen eller så är det ett torsdagsmirakel"

På tåget pratade jag i telefon med Linda, åt en jätte god macka mamma hade gjort, drack cola, läste och lyssnade på musik. Det var en bra resa. I Göteborg lyste solen ännu starkare och jag gick till nordstan men kände mig mest i vägen men min väska. Så jag satte mig och drack kaffe tills Frida ringde och jag mötte henne vid bussen. Det var fint, vi gick och fikade och sen åkte vi hem till henne. Åt mat och spelade tp på tvspel, Räven vann första gången och jag andra. Vi lyssnade på musik och jag gav försenade julklappar till Frida och vi somnade rätt tidigt.

Fredagen började med dusch, frukost och sen gå mot bussen. Sen buss igen till Rävisens skola, där var det fint och mysigt och sen målade vi av hennes klasskamrat Henri med akrylfärg. Min blev sådär. Vi åt mumsig soppa och målade mer tills klockan var kanske tre eller något sånt. Då åkte vi in till stan igen och gick på myrorna osv. Spelar egentligen ingen roll vad man gör i Göteborg för allt är så himla bra endå.

This is for you

Jag är hemma. Har med mig 6 nya böcker hem. Två par skor. Knappar. Tyg. Gratistidningar. Och lite till. Har klämt i mig en risifrutti jättesnabbt så nu mår jag lite illa. Och är lite nere av någon anledning. Blir ofta så när man har varit borta ett tag och kommer hem. Men jag lovar, jag har haft så otroligt fina dagar nu när jag har varit borta. Så det är inte synd om mig alls. Jag ska berätta mer ingående imorgon men nu är det läggdags som min mamma nyss sa, och för första gången på länge håller jag med. Har även tänkt att lägga in lite bilder från Göteborg och Stockholm, sånt som jag sällan gör men tänkte att det nu var ett ypperligt tillfälle eftersom att jag hade med mig systemkameran. Äh nu sover jag. Puss!

Jag håller andan med dig, för jag vet hur du känner

Det var fantastiskt! Kent alltså, som vanligt. Även om jag spelar kent så jävla sällan så spelar det ingen roll för när introt till första låten börjar spelas och jocke berg går ut på scenen blir man 14 igen och igen och igen. Sen har de så sjukt bra ljus och snygga videoeffekter. Det blev inte socker men det gjorde inte så mycket. Det finaste någonsin var sista låten när det sprutades ut miljoner fåglar av rött silkespapper. På fåglarna var deras låttexter tryckta, jag ville nästan gråta för det var så gulligt. Nu har jag några stycken i min väska som jag ska spara alltid.
Ja, det var alltså kent. Innan var jag hemma och packade, sen åkte jag, Frida och Sofia mot Gävle. Zanna åkte med oss till Sandviken. Jag och Sofia drack öl och vin, vi lyssnade på robyn, muse och kent. Åt på subway och jag svor för att ohlssons tyger var stängt. Sen åkte vi till läkerolarena och satt utanför i bilen och drack öl och lyssnade på musik igen tills jag och Sofia gick in och drack en till öl i plastmugg. Det var otroligt lite kids där, medelåldern var typ 30 så det var rätt skönt.
Nu har jag kommit hem efter att ha sovit i stort sett hela vägen, är så trött att jag dör. Avlider och alla dess synonymer. Ska upp om tre timmar och sätta mig på ett tåg till världens finaste. Sen vill jag bo i hennes rum och på hennes soffa hela helgen. Dricka te, äta godis och göra ingenting. Ska bli jättejätte bra. Och mer.
Föresten älskar jag att åka tåg så det gör inget om jag är trött, kan ju sova på tåget och läsa tidning och bok och äta min goda macka och äta godis och lyssna på musik och skriva och rita och tänka på fina saker.

Och jag är oslagbar klockan två på natten för första gången. Känner alltid annars samma sak men inte just inatt. Vet inte varför eller så gör jag det. Kanske är det på väg att bli en bra vår. Jag tror det. Iallafall är det nog sista gången jag skriver innan jag åker bort, vet inte om jag kommer uppdatera från Göteborg men gör det säkert från Stockholm iallafall. Miljoner pussar.


Och dem tog mig till en smutsig strand

Är världens sämsta egentligen, hade liksom tänkt att packa klart allting idag, skulle ha sytt lite på grejer jag vill ha med mig till göteborg och stockholm, varit hemma och sovit ikapp osv. Men nej, jag har inte packat någonting. Har inte gjort ett dugg. Och imorgon ska jag till Gävle och gå på kent så jag hinner inte så mycket då heller. Men det gör inte så mycket för jag åker ju som ni vet till Frida på torsdag och det kommer bli hur fint som helst så det spelar ingen roll om jag inte har nysydda kläder eller har glömt någonting. Puss nu ska jag försöka sova 10 timmar.


Det finns en dag imorgon med

Att sitta.

You keep showing up

Ska packa men kan verkligen inte planera klädval i förväg, det är helt omöjligt. Sen kan man inte packa ner saker man behöver innan man åker så därför ligger det nästan ingenting i min väska. Vet inte ens om jag ska ha den väska jag har börjat packa i, smidigast med en rullväska men min från tatillvara är så lagom stor. Sen har jag en tygväska med viktiga saker hos Bella som jag måste hämta helst idag. Skor, vilka skor ska jag ha med mig? Och sen kommer vi till jacka och hur många halsdukar behöver jag? Behöver jag mer än tre par strumpbyxor och vilken kamera ska jag ta med mig? Kommer jag hinna läsa mer än en bok? Blir trött på allting så nu ska jag skriva en packlista.


Här är jag i min gigantiska bulle på modevisning.


You try to make me wait


Jag hatar hemlighetsfulla människor. Och jag gillar inte duvor eller svagt kaffe heller.

Always remember me

Alltså det är helt galet men det är soligt ute. Det har snöat konstant hela helgen och sen idag poff så var det superfint! Skitkallt och lite blåsigt men iallafall! Vaknade dock till världens jobbigaste grej, ett automatiskt meddelande från SJ där dem sa att mitt tåg till Göteborg är inställt halva vägen! Men mamma gick till tågstationen och lyckades fixa så jag får åka med ett annat tåg så jag kommer bara någon timme senare till Göteborg.
Sen gick jag ner på stan med Frida och mötte Antonia som bjöd oss på lunch. Världens gulligaste grej! Jag åt grillad tortilla med sallad och sen vare massa gott runt om, melon, ananas och sånt. Sen gick vi på biblioteket och hittade ingen av böcker jag skulle ha. Lånade dock två andra böcker, en som jag har läst och sen en som man måste ha läst.
Nu är jag hemma, gör kaffe och lyssnar på ny musik. Har bytt fem miljader låtar med Linda så jag har massor av nytt på datorn nu och det är ganska fantastiskt. Dock har jag bara allt på spotify så jag kan inte lägga in något nytt på ipoden. Får alltså lyssna på gammalt hela vägen till Göteborg men sånt kan ju vara fint. Hoppas också att nya Elle hinner komma hem till mig också. Usch nu orkar inte jag skriva mer. Får blir en sån dag jag lägger in bilder istället. Eller musik. Eller någonting för personligt lite senare om jag har druckit tillräckligt med kaffe, brukar ju göra så.


RSS 2.0