Your love is standing next to me

Igår jobbade jag 10 timmar på Peace and love. Jag har nu visiterat ungefär 5000 människor och rotat igenom hur många väskor som helst och dragit igen tusentals dragkedjor så alla mina naglar är av. Men det är faktiskt roligt, alla är så glada och det är inte speciellt slitigt egentligen. Är bara bitter för att jag missar Julian Casablancas idag. Och Ane Brun och Vampire Weekend imorn. Men jag har mycket annat att gå på. Nu kanske man skulle ta och packa lite. Puss!

Let your skin show

Jag tycker om att:
1. äta aprikoskräm med mjölk
2. åka båt
3. krama en kompis bara för att man vill
4. läsa en bok man tycker så himla mycket om
5. sitta i solen
6. gå barfota på ljummen asfalt
7. äta mjukglass som inte smälter direkt
8. doppa huvudet när man badar
9. äta grillade majskolvar
10. fota skrattande människor
11. dricka kaffe med mamma
12. ha på mig en ny klänning
13. somna med en arm om sig
14. ligga på en fuktig handduk
15. inte ha smink på mig
16. lyssna på en låt för första gången
17. gå barbent dygnet runt

Dina händer är fulla av blommor


It is what you do

Det är sommarlov, verkligen. Jag älskar den här sommaren än så länge. Allting jag gör känns lite som sockervadd och jag mår bra. Senaste dagarna har gått jätte snabbt. I lördags åkte jag, Petra och Frida ut till Ebbas sommarstuga och firade hennes 20års dag. Det var världens finaste sommarhus med en drömbuffé och roliga människor från hela världen. Vi drack toklänge och spelade ölspel och dansade och åt ost och myste. Jag sov ingenting, förutom någon timme på en madrass i ett bastuhus så dagen efter vad jag helt galet trött. Men vi städade och åt en lyxfrukost och sen åkte vi hem sorgligt nog.
Det blev en superchillarkväll hos Frida med fniss och skratt och prat. Och godis, chips och cola.
Måndagen spenderade jag hos Elina med henne, Sofia och Robin. Petra kom efter ett tag. Senare spelade vi kubb på kålgårn och drack läsk ur glasflaskor och vaniljmunkar. Helt sponant bestämde vi oss för att dra ut till Fias pojkväns sommarstuga mitt ute i skogen. Så vi hämtade rödvin, några koftor, cigaretter och sen åkte vi. Vi satt ute hela natten kändes det som. Tände en brasa sen och Petra och Fia badade, drack massor av vin och somnade till sist som sillar i en säng på loftet. Så himla bra kväll.
På tisdagen drog vi hem vid lunch och direkt när jag kom hem satte jag mig i bilen med pappa och så åkte vi till Eskilstuna. Där borta står tiden lite stilla, man fikar varanan timme, klappar katten, läser böcker och inte så mycket mer. Men morfar fyllde 80 så det blev kalas på onsdagen och hur mycket tårta som helst. Jag träffa mitt kusinbarn som var hur söt som helst, spela kubb, underhöll barn och käka smörgåstårta. Fast halv tolv på kvällen blev jag hungrig igen och tvingade mamma och moster att åka till mcdonalds.
Igår åkte jag, pappa, moster och morfar på roadtrip ut till någon hamn och åt räksallad. Sen tittade jag på skor, fikade igen och så åkte vi hem. På kvällen hängde jag på Hannas baksida med Jonna och Hanna, Sara var med en stund också. Vi lyssna på musik, åt massa gott och hängde.

Det är en bra vecka. Och idag är det midsommar, har hunnit äta glass med Frida, ätit lunch med familjen och snart ska jag hem till Ahlmarks med mamma och pappa för middag. Sen får vi se.

Jag behöver inte dig jag behöver bara någon

Har två alternativ: gå hem till hanna och dricka cider men inte kunna gå på rådis för jag är för fattig, eller gå till emelie och se på harry potter med henne och petra, men det är helveteslångt att gå. Jag är kluven, vill ha sällskap med inte cider, vill ha harry potter men inte promenaden. Måste sminka mig känns det som, vilket val jag än väljer. Blä jag är astråkig ikväll.


One look at you


I guess you were always on my mind

Eftersom att jag är nästan svarthårig har jag liksom fått ändra personlighet, lite omedvetet. Kanske lite medvetet också. Känner att jag måste göra vissa saker som tillhör min nya stereotyp. Försöker se svår och mystisk ut. Dricker kaffet svart, kisar lite konstant och går klädd gråskala. Har inte riktigt ändrat musiken än, antar att jag nu förväntas lyssna på sval kvinnomusik nu a la katie melua och typ norah jones. Men har tröttnat lite. Inte på färgen alltså. Nu ska jag dricka lite mer svart kaffe (ja, mjölken är slut).

Vad mer kan du säga

Jag har färgat håret jätte mörkt. Det är nästan helt svart i topparna. Jag ser blekare ut, lite som att man har dragit ner mättnaden på hela mig. Jag tycker det är skönt, fast jag måste ha smink på mig annars ser jag sjuk ut. Idag har jag gått runt i en lila paisleymönstrad tunika som är jätte skön och sval och så har jag suttit i en park hela eftermiddagen med vänner och en bäbis, och kaffe och bullar och kakor, sen köpte jag en bikini för jag hade ingen. Inte för att jag ska bada, men man måste väl ha en bikini antar jag.
Ikväll hade jag planer, fast det blev inte så. Nu ska jag istället dricka jätte mycket vin. Förmodligen dansa också.
Ska gräva fram någonting att ha på mig, men vill inte för jag hatar allting jag äger. Ska klippa sönder eller vända ut och in på någonting.
Inatt sov Petra här. Vi somnade till vänner och vaknade av att mamma kom ner med en bricka med frukost, vi åt lite och sen somna vi om igen. Sen vakna vi och åt mer frukost. Lyssnade på yelle och bytte om tretusenmiljarder gånger.
Det är varmt och soligt idag, jag tackar och tar emot. Ska dock inte vara så modig så att jag går barbent ikväll, där går gränsen liksom. Hoppas ni har en bra dag.

Kan bli jävligt dåligt också

Dagens humör Ganska bra
Dagens mående Trött och hungrig
Dagens borde göra Skaffa ett jobb
Dagens vill göra Åka till New York
Dagens ska göra Åka till Vansbro kanske, eller hänga med Hanna, Jonna och Elisabeth iallafall. Först äta lunch med mamma och gå en promenad, kanske dricka vin hos Sofia ikväll. Vet inte, känner mig lite för trött för att bestämma just nu.
Dagens klädsel
Pyjamasshorts och en grå tshirt
Dagens längtan Resan
Dagens beroende Ingenting, har ju slutat röka, har redan druckit mitt kaffe, har umgänge, så nej.

Dear lord

Jag sitter och dricker ljummet kaffe, det är lite min grej. Jag tycker inte om för varmt kaffe så då låter jag kaffet stå lite, sen glömmer jag bort koppen såklart så när jag tillslut minns att kaffet står och väntar är det sällan varmt utan lite mer varmtkalltljummet. Men jag dricker det endå, för kaffe är ju så gott endå.


Slutet är det längsta vi har


Bitter sweet symphony

Hundra liter vin och solsken och ont i magen-skratt och fantastiska vänner som fattar alla ens skämt och andra som inte gör det. Ett tomt hus i fem dagar, grillad majs, picknick, folköl, sönderdansade ben och uteserveringar. Det är lite som det alltid är i den här staden på sommaren fast samtidigt helt annorlunda, jag undrar vad som har hänt. Det känns som att tiden inte går, alla lever som i ett mellanstadiesommarlov och ingen bryr sig om det är tisdag eller lördag. Allting flyter ihop och jag gör ingenting vettigt men samtidigt känns det som att jag aldrig har gjort något som är mer på riktigt. Mina anteckningsböcker och dagböcker har inte blivit uppdaterade sedan sista maj. Vill skriva ner alla små oviktiga detaljer men hinner inte, kan inte, vågar inte.
Nu har det gått två veckor sedan jag slutade skolan, försöker planera in lite saker så att jag får någon tidsuppfattning. I helgen är Ebbas 20årsfest i hennes sommarstuga ute i ingenstans som pågår i tre dagar, helgen efter ska jag fira midsommar och titta på Hoffmaestro, helgen efter det är det Peace and love och sen vet jag inte riktigt. Eriks lägenhet kommer stå tom i stort sett hela juli så jag åker nog dit och bor där ett tag. Hoppas kusin Lisa också kommer hit, eller så åker jag nog upp till Norrland en sväng. Vill till Göteborg. Vill överallt. Vill sova nu, kommer nog få ur mig mer imorn. Kanske. Puss!

And you love him so get excited




Second base

Your skin and bones. All I want.


RSS 2.0