Jag ska dansa trots att hjärtat brister

Jag ska berätta om min födelsedagshelg snart (som var världens bästa förövrigt) men hinner inte riktigt nu så istället kan jag visa lite bidler jag tog i mina kusiners sommarstuga uppe i norrland i sommras, fast bilderna är bara på ett fönster. Var nog lite bitter för att jag inte fick vara med och spela tv-spel.





Oh mama, I wanna go surfing

Jag vill så jävla jävla gärna gå på the Drums i Stockholm den 12 december. Får ont i magen varje gång jag tänker på att jag kanske/antagligen inte kommer kunna. Men, eftersom att jag fyller år om 5 dagar så önskar jag mig, av valfri läsare biljetter till the Drums. Jag kommer älska dig till döds om du bjuder mig, och vara dig evigt tacksam. Och ge dig minst 20 långa kramar. Vem du än är.
Annars skulle jag dö av glädje om ni bara skickade ett grattis-kort, ett bokmärke eller en torkad blomma på posten. Jag börjar nästan gråta varje gång jag får post, mest om det är från en vän med ett fint brev i (eller en extremt rolig födelsedagsfestinbjudan) men också om miljöpartiet skickar en liten broschyr. Just för att den är adresserad till mig, LILLA MIG!
Det är min önskelista från mig till er, egentligen vad som helst. Ni som inte känner mig eller som inte vill lägga pengar på någonting till mig kan ju kommentera! Jag blir hur glad som helst för det också.
Puss!

Fem komma sju procent idioter

Är rädd. Vill gråta. Förstår inte att det finns så många människor som hatar så mycket, som inte vet vad medmänsklighet är. Jag skäms över att vara svensk. Jag mår illa.

And if you say the word, i could stay with you

Det finns en tjej, som är ungefär exakt som jag. På insidan. Det har vi vetat om sedan någon gång under 2004. Alltså vi är inte samma personer som vi var för 6 år sedan men vi har utvecklats i samma takt, på samma sätt, tillsammans, jämt. Hela tiden i någon sorts symbios, som är så ovanlig att jag ibland måste stanna upp och gråta för att jag är så glad att jag har fått hitta någon som alltid vet, känner, tänker samma sak. Jag vet att du vill ha lite mindre mjölk i ditt kaffe än vad jag vill ha i mitt och att du verkligen hatar fötter, att ditt absoluta favoritband genom tiderna är the Beatles och att din favoritfärg är grön. Jag vet att du blir röd om halsen när du har druckit ett glas vin, eller om du är lite nervös. Du dricker nästan aldrig cider för det ilar så mycket i dina tänder dagen efter. I din lösgodispåse hittar man alltid bara choklad. Du målar inte ögonfransarna under ögonen för du tycker att du ser konstig ut då. Du älskar naturvetenskap och kan så jävla mycket om allting sånt att jag ibland inte undrar om du borde bli forskare. Du blir så sällan kär, men när du väl blir det så är det på riktigt. Precis som det ska vara. Precis som du ska vara. Jag vet att det är så sällsynt att man hittar en sån här vänskap, att jag tänker hålla fast kvar vid den tills jag blir så gammal och grå att jag inte längre kan andas.


När du kallar mig felet

Det är ett satans tjat om valet. På stan, på tv, på radio, på internet, på sms, på spotify, på löpsedlar, på vartenda jävla ställe. Men imorgon ska jag rösta, och alla andra som inte har gjort det än och ska göra det. Och då kanske det blir lite lugnare igen. Eller ja, om någon vecka eller så. Fast det är såklart jätteviktigt att rösta. Men jag känner inte att vi behöver ett till ställe där någon snackar om rött, blått, grönt eller lila.
Det är lördag, min favoritdag på veckan. Det har varit ganska kallt idag och jag är på väg att bli sjuk, såklart. Alla är förkylda nu för att vi varje år glömmer hur lätt det är att bli sjuk i september. Varför satte jag inte på mig en kofta till? Men jag har ändå inget att göra om dagarna så jag kan lika gärna vara sjuk då. Igår åkte jag och Sofia ut till Peters stuga. Där var redan Peter och Robert. Vi spelade spel och jag och Robert vann varje gång för vi var smartast. Sen spela vi chicago, vändtia, sjuan och finns i sjön. Sen ölpyramidspelet. Alla vart fulla och sen bada vi tunna som man tydligen blir ännu mer full av. Alla var döda klockan halv tre, vi satte på den lilla sjöjungfrun men gav upp en efter en.
Idag gick vi upp tio, åt frukost och åkte ut med båten och fiskade. Drack kaffe och njöt av den lilla stunden solen var framme. Utan fisk åkte vi hem, laga lite mat och åkte hem runt två. Det var en bra resa. När jag kom hem tvättade jag några fönster (det är ett evighetsprojekt), bakade kakor och lagade mat med mamma. Gick sen upp till Olle och hängde, drack kaffe och saft och kollade på film. Petra kom förbi i slutet. Sen kolla vi på en till film och masserade varandra tills jag och Petra gick hem. Nu sitter jag här med halskli och är tokpigg. Ska poppa popcorn och se en film.
Skittråkigt inlägg, har blivit så kass. Förlåt, ska försöka bättra mig men kan inte lova någonting.

Like clouds, but much thicker

Har överlevt en sån där 24timmars matförgiftning. Nu kan jag äntligen äta igen och trots att jag har legat och sovit hela dagen är jag helt sjukt trött så nu ska jag sova. Och förhoppningsvis skriva något roligare imorn.
Fina!

Sometimes i just can't

Jag äter havrefras med mjölk och dricker oboy. Har sett på bra tv hos Emelie hela kvällen med henne och Petra och Daniel. Och så Tyson som springer runt/sover på ens mage/slickar en i ansiktet. Det har varit fint, har ätit pizza och vaniljmunkar och lite godis.
Hela förmiddagen sen halv åtta spenderade jag på sjukhuset, men det var roligare än man kunnat tro. Halv två cyklade jag och Petra därifrån och däckade nere i mörka, mjuka, sköna källaren framför Kjell Bergqvist i här är ditt liv, vi bröt ihop totalt. Och sen såg vi Anneli och liket, det var roligt.
Är enormt trött nu, ska lägga mig och läsa min fina bok eller nya ELLE. Och sova jätte skönt.
Igår kom jag ner i köket efter att jag hade legat en hel eftermiddag i hennes säng och stirrat in i ingeting, läst, sovit, lyssnat på musik och så krama mamma mig och frågade om livet var jobbigt. Jag sa mm och sen åt vi. Det hjälpte helt plötsligt. Så jag gick på promenad med Linda och sen sov ju Petra kvar här. Vi såg i skuggan av värmen med Joel Kinnaman, åh.
Godnatt.

Hard to find

Det regnar fortfarande så jag kan inte tvätta fönster, har heller inte gått ner på stan och lånat böcker. Kanske ska göra det nu. Har tvättat och torktumlat grejer, sett en dålig film och ätit soppa. Känner mig trött och tråkig och energilös. Lyssnar på peppmusik men sitter bara som en degklump i soffan med en filt över mig. Känner mig meningslös i den här världens. I detta universum. Jag tillför ingenting här, jag slösar bara lite el och äter lite. Tittar ut på det man nu ska se. Men jag gör inte det. Jag stirrar bara likgiltigt ut i tomma intet. Det här leder ingenstans.

Knock it off you too

Har en sån där hjärtskärande-kan-inte-ens-äta-dålig-dag. Vaknade till regn. Grått. Ångesten. Allt jag hör är pengar, hur ska jag tjäna pengar, vad ska jag lägga dem på, hur mycket, när, det är som ett mantra. Och känner att allting jag lärde mig förra året rinner av.
Idag ska jag tvätta några fönster, låna några böcker och sy om en kjol lite. Och sen ikväll ska jag träffa Linda iallafall, Frida och Petra också tror jag. Sen hoppas jag att jag mår bättre.
Igår såg jag Inception med Frida, den var fruktansvärt bra och jag älskar att gå på bio. Sen satt vi utanför och analyserade och Petra kom förbi och så såg vi en fallande eldboll/stjärna/komet/whatever och vi var helt förtrollande. Det får jag se som ett tecken, typ.

The greatest

Jag lyssnar på Tegan and Sara tills jag somnar. Har gjort det i 11 dagar nu. Imorgon måste någonting vara annorlunda annars dör jag.

Maybe I would have been something you'd be good at.

Jag har skrivit så mycket när jag har varit i Eskilstuna, och innan i några veckor också. I anteckningsböcker, i dokument på datorn, utkast på bloggen, skrivit ner meningar på mobilen, ord på mina armar/ben/andra kroppsdelar. Det är någonting som måste ut och på riktigt. Frida och Jonna sa att jag borde skriva en bok, hur gör man det? Skriver man bara? Eller måste man vara någon för att göra det. Kan man skriva en bok och sen inte ge ut den? Kan man skriva en bok som terapi och egentligen skita i vem som läser den? Eller kan man skriva en bok åt dem som tror att ingen känner lika fast det faktiskt finns människor som känner exakt lika? Eller så kan man skriva en bok utan att tänka, det ska jag nog göra.

No reason

Alla bara dör. Varför orkar ni inte med längre. Varför måste alla ge upp hela tiden. Man kan inte lita på att tiden räcker till längre. För allting bara tar slut.

We will come back the same



Här är jag, mamma och min nya klänning. Vi har haft en asbra dag, och så hämta vi Erik vid tåget för en stund sedan. Käkade lite smörgåstårta och nu kollar vi på Sandor slashIida, min bror går tydligen i samma klass som han som spelar Sandor. Nu är mamma och moster och handlar ostkrokar och chips. Jag har det jävligt bra.


What happend and i want them back













Godkväll. Är hos min moster, har käkat tacopaj och äppelpaj, sett på pirates of the caribian och druckit kaffe. Och vart lite rastlös som ni ser. Min moster har en dator med webcam, det syns antar jag. Alla har gått och lagt sig så ja antar att jag också borde det. Imorn ska vi på loppisar, yey! Puss och kram

I need you so much closer



You couldn't be any closer

Nu har jag en sån där skön kvällskänsla. Klockan är inte tolv en men jag känner mig harmonisk, inspirerad och varken ledsen eller glad. Käkar popcorn och dricker en cola medan jag lyssnar på diverse radioprogram.
Eftersom att jag sov hela dagen kan man tänka sig att jag är skitpigg, men jag är varken eller. Behövde nog sova bort någonting dåligt, som jag inte riktigt visste vad det var.
Frida och Sofia kom hem till mig lite efter åtta, vi såg på idol och sen bestämde vi att vi äntligen skulle åka ut till rostberg för att hämta Fridas telefon. Det är en rätt lång historia men enda sedan vi var i Olles stuga i början av sommaren har hon varit utan den, hon glömde kvar telefonen där och när Olles mamma hämtade den hamnade den på fel ställe hela tiden så man har aldrig, verkligen aldrig kunnat få tag i henne. Men nu låg den i en bil hemma hos Olles mamma uppe på berget i rostberg hemma hos dem, så vi hämta upp Petra och åkte dit. Och så satt vi hur länge som helst hemma där och pratade med Olles supersköna mamma och klappa hunden och hade katten i knät och gosa tills den somna. Det var hur mysigt som helst. Och sen åkte jag hem igen. Det är det enda jag egentligen jag har gjort igen. Fast jag såg en film också och såg på biggest loser med mamma.
Imorgon åker jag till Eskilstuna och stannar hela helgen, ska bli skönt. Och bra för jag har inga pengar att göra någonting för. Ska lägga mig tidigt, läsa böcker, gå på loppis och äta massa smörgåstårta som vi alltid gör. Ska kanske baka en cheesecake också eller något annat gott.

Figure out what happend

Idag sov jag först typ 10 timmar. Sen somnade jag om och sov 7 timmar till. Jag är nog sjuk. Hade helt sjukt ont i huvudet och mådde jätte jätte illa, gick och skulle ta en alvedon med täcket om mig. Då blir man lite osmidig så jag hade sönder ett glas på min fot, först såg det rätt okej ut, så jag sa att Frida kunde åka till sitt jobb. Sen när jag skulle ta upp glaset började det spruta ut blod. Hela golvet blev kletigt och så fick jag in en liten glasbit under andra foten. Kunde inte känna mig mer misslyckad. Därför somnade jag om. Har inte ätit någonting på hela dagen och har druckit två klunkar vatten, de gånger jag har svalt tabletter. Usch. Vill ha ett jobb istället, har någon någonting till mig? Ett tips eller vad som helst? Hjälp!??!

Hur högt vill du vara

Dör.

Beacuse we're bored

Fredag: Åt lunch med mamma på Åhléns och tittade på skor och jackor. Sen åt vi skitgod glass och cyklade hem. Jag tvättade fönster. Middag hos Antonia halv åtta med mig själv och sex andra snygga tjejer. Det var gott och trevligt och jag var såklart på det vinnande laget under pratkvarnarna. Tillslut var det bara jag, Emelie, Petra och Antonia kvar och två av oss var fulla, alla var trötta och ingen pallade mer så jag och Petra promenerade hem till mig och somnade som stockar.
Lördag: Gick upp och gjorde frukost med Petra, gick ner på stan och kollade på jacka till Petra men hittade inget, vi gick hem till mig för att duscha, sminka oss, dricka vin, samtala och sånt där. Frida dök upp också. Sen gick vi och kolla på Hoffmaestro med Jonna, Hanna och Elisabeth. Det var fett. Och jättesoligt. Efter det åkte vi hem till mig igen, åt snabbmakaroner och bacon och drack mer vin. Samma sex personer som på Hoffmaestro. Det var hur kul som helst, skrattade så jag hade ont i mungiporna och magen hela kvällen. Sen hamnade vi senare på Rådhuskällaren, det var ganska kul. Man fick gratis kaffe och vi dansade rätt hårt men det var mycket småglin ute. Alla gick hem till mig på natten och åt mackor, Petra och Frida somna och vi andra hade diskussioner tills vi somnade i sängen typ vid fyra. Älskar när mitt hus blir som ett kollektiv.
Söndag: Känns som att det har varit världens längsta dag. Vaknade typ halv elva av att mamma tydligen hade kommit hem, fick ångest för att det skulle vara så stökigt men det var verkligen inte alls det. Vi drack kaffe och sen bestämde vi att vi skulle ses igen vid två för något kul. Jag gjorde chokladbollar och drog på mig halsduken, sen drack vi kaffe i solen med mina chokladbollar på waynes. Länge. Tills vi gick och köpte pizza och gick hem till Hanna för att äta den. Äh sen satt vi där länge och väl, såg på Remember me och hade typ tre roadtrips också. Det har varit asroligt. Nu är jag hemma, har ätit fyra mackor och är fortfarande lite sugen. Ska väl ordna med det, puss!

Like numbers


Feels like nothing else

Försökte faktiskt skriva igår men allting försvann, ni vet. Har inte gjort så mycket de senaste dagarna i för sig. Har varit lite halvsjuk, kollat på massa film, ätit popcorn, druckit te och vart på arbetsförmedlingen. Och köpt två böcker trots skrämmande dålig ekonomi.
Idag har jag stått och tvättat fönster sedan klockan 10 samtidigt som jag lyssnat på gamla program och intervjuer på p3. Försöker lyssna på annat än robyns pt2 för den får inte bli tjatig. Så ja lyssnade på bea szensfeld, adrian lux osv. Det är fint, jag känner mig vuxen. Fast jag gick iväg ett tag för att möta Petra, köpa vin och gå tillbaka hem igen. Hon fick titta på medans jag fortsatte tvätta fönster samtidigt som vi drack kaffe. Sofia kom också. Men båda gick efter ett tag och jag gick tillbaka in i min hemmafruroll.
Har letat fram gamla väskor, kläder osv. som jag ska sälja på loppis nästa vecka. Hoppas jag blir miljonär. Nu ska jag dricka lite mer te. Puss!

RSS 2.0