Fuck this


Stay with me

When everybody else leaves, i just need you to stay.

Fina tunna ljuset


You are not

Åhej. Jag sitter i min soffa och tittar på Modern Family. Började kolla igår och har sett 11 avsnitt nu. Ungefär bästa serien på länge. Dricker lite cola också och väntar på Petra, vi ska färga hennes hår och antagligen dricka kaffe.
Imorgon ska jag jobba lite på Peace and love förmodligen. Jag och Jonna har ordnat så hon också ska jobba vilket är hur bra som helst. Jag är jättetaggad och det ska bli fint väder och hur jättebra musik.
Förra veckan började jag jobba, det var sådär. Just för att det spöregnade konstant medans jag jobbade = jag var så blöt som jag aldrig har varit. Men utöver det var det ganska roligt. Plockade i rabatter och sånt där. Men nu ska jag inte jobba där försen nästa vecka tror jag. Och då ska jag försöka öka mina timmar och jobba överdrivet äckelmycket så jag tjänar jättemycket av pengar.
Jag har firat midsommar också! Vad med Hanna och Petra uppe på Lilltorpet med Hannas släkt och vänner. Det var hur kul som helst, jag åt sill för första gången, träffade massor av nya människor, drack snaps, åt grillat och tårta och skrattade jättemycket.

So try and catch me if you can

Det här är grejer från Modekungen som jag vill ha på mig just nu. Helst allting på samma gång. Det blir mycket så, att jag kollar på kläder och dör lite för att jag vill ha allt. Just för att jag inte kan handla. MEN imorgon får jag pengar och ska unna mig ETT plagg som jag kan ha på mig på midsommar. För det måste man.
Imorgon ska jag jobba och det kommer nog bli trevligt. Hoppas det blir soligt. Och så åker mamma och pappa till Tyskland/Polen/Något mer i någon vecka så jag behöver inte fira midsommar vid Gammelgården, YEY. Och dessutom får jag ha huset för mig själv. Har handlat allting som jag tycker är gott så det räcker ett bra tag. Så bra. Men kommer nog spendera min tid mest hos Petra/Frida och på Peace and love. Men men.

Why can't we just talk and talk and talk


Did you hear

Hej fans.
Jag har bott hos Petra nu ett par dagar så det har inte blivit mycket till uppdatering. Frida är i Montenegro så jag har tagit hennes plats i dubbelsängen. Igår natt var dock Fia med också. Har haft så sjukt fina dagar nu. I fredags var jag hemma hos Hanna och skulle inviga hennes nya soffa (som var enorm och jättejätteskön). Det var jag, Hanna, Petra, Jill och Tina (Hannas systrar) och Henke (Tinas pojkvän). Vi såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1, åt popcorn och dog av skratt till och från. Sen sov jag och Petra kvar i soffan.
På löööördagen var det Thaifestival här så vi åkte ner på stan och frossade i grillspett med jordnötssås, hänge lite med munkarna och blev välsignade och fick armband, åt en asäcklig kebab-kaka och tittade på gulliga dansare. Blundade och tänkte att jag var i Thailand igen. Saknar det så jag dör.
Petra drog och jobbade, jag och Hanna handlade på Systemet och drog sen hem till Petra och hängde där tills värdinnan i fråga slutade. Så länge drack vi kaffe och baileys och lite vin. Tittade på solsidan. När Petra kom planerade vi framtiden och drack mer vin och blev fulla och somnade sen gott.
Ja sen behöver jag inte berätta så detaljerat om varje dag men vi har sett Never say never två gånger, gått promenad, gjort pannkakor och druckit massor av te, gått på loppis, inte haft några pengar, tittat på trainspotting, druckit vin med Fia, Sofia och Emelie, spelat kort och sånt där. Och idag fick jag sommarjobb, fett. Ska typ jobba i en trädgård. Klippa lite gräs, påta lite i rabatter och kratta och sånt. Blir nog festligt. Och så ska jag på Peace and love nästa vecka. PEPP! Kollade på spelschemat idag och vart typ nöjd. Bäst kommer nog vara Filip & Fredrik och Deadmau5 och Håkan och Style of eye och Lykke Li och I blame Coco och blablabla allt.
Idag var jag på tippen med Sofia, Linda och Petra och slängde saker som inte var mina, så det var kul. Vi slängde porslin jättehårt och fyndade bland Sofias skräp. Sen på eftermiddagen var jag hos Curt, min jobbcoach och pratade. Han är så hiiiimla bra. Dör. Är alltid superglad och peppad när jag går därifrån. Och han vart typ gladare än jag för att jag hade fått sommarjobb. Och att han pushar mig nonstop med att jag ska följa min dröm och verkligen försöka få en karriär inom mode. Så snäll.
Nu ska jag soova. Och hjälpa Fia att måla imorgon. Puss!

What makes you



I am just eating grass

Kvällen inleds med pizza och fortsätter till Hanna för film och alla tillbehör med henne och Petra och slutar förmodligen borta i Stenäset också eftersom att vi ska ner på Thaifestivalen som är på stan imorn. PEPP! Världens bästa mat och världens gulligaste människor. Peppar lite på min kebabpizza också, extremt gott.
Har flyttat över så jävla mycket bilder nu från en seg dator, så det har tagit ungefär fyra timmar. Har sökt några jobb också och städat och ätit pasta till lunch. Bra dag. Trots regn. Puss.

SIGNS


Next to you

Nämen godmorgon. Här sitter jag och sippar på mitt kaffe, vilken överraskning. Jag är ganska taggad idag av okänd anledning. Det är fredag och det är tyvärr skitdåligt väder men det spelar ingen roll. Jag tänkte flytta över ALLA bilder från gamla datorn (2006-2009) till mitt externa hårddisk för vi ska skrota den gamla räkan. Jobbigt tänkte jag först. Men sen kom jag på att jag var på bra humör så nu tänker jag: KUUUUUL. Och inatt måste jag ha drömt någonting riktigt fint för jag vaknade av att jag log och hade pirr i magen. Bästa. Nu ska jag get to it.

A first lead to the murderer

Är så trött. Men orkar inte lyfta på min lilla kropp ända bort till sängen. Så jag sitter och ser på diverse kriminalserier, äter brownies och klipper i lite kläder. Det är rätt mysigt.
Idag åkte jag upp till Falu second hand med Petra och var där huuuur länge som helst. Vi satt på golvet och tittade igenom alla LPskivor (det måste ha varit runt tusen stycken), satt i fotöljer och provade solglasögon. Åkte hem till henne och fixade med tavlor, micro, satte upp en rullgardin och var allmänt duktiga. Åt lite nudlar och drack lite kaffe. Frida kom förbi en sväng och hämtade sitt pass för hon ska till Monte Negro. Är avundsjuk. Så vi sa hejdå till henne och sen vid halv nio skjutsade Petra hem mig.
Sedan dess har jag nog inte gjort någonting ungefär. Mer än att ha ätit. Massor. Det var gott.
Nu: Godnatt!

Get mama a house, please


We might as well be strangers, right


What you know

Okej är pepp. Har en dejt ikväll. Ska se Harry Potter med Hanna Sundberg. OMG. Och popcorn till det. Vilken superkväll. Innan dess ska jag äta pölsa med kokt potatis, very 1960. Just nu håller jag på att pricka för vilka sommarpratare jag ska lyssna på i sommar. Än så länge är det 13. Ovanligt många. Jag har nördat in mig totalt på det här. Började dagen med att lyssna på när Ingvar Kamprad sommarpratade 2009. Och tyckte det var intressant.

WHEN YOU ARE YOUNG YOU GET HIGH


This is so sad

Den här dagen. Det är liksom ett stort hål nu bara. Och det kan man ibland fylla med tio cigaretter och en flaska rödvin och analyserande. Hade inget av det. Men en del saker förstår man bara inte. Imorgon måste jag göra någonting åt allting.

Have it all

(älskar min döda hand)

Let you know that you're always lovely

(tjallamalla)

Why don't we go


Time to wait for you

Känner att filmtips passar bra just nu. För jag har rätt mycket fritid och tittar på film mestadels då jag inte tvättar fönster eller gör rabarbersaft. Idag såg jag Almost Famous, igen. Det kanske var fjärde gången. Och den är alldeles strålande och pastellig och 70-talig och hooold me closer tiny daaancer och den ligger på min topp tio bästa filmer. Så hallå se den helt enkelt.




Hello there

Det här är alltså den tröjan jag klippte lite i för ett par veckor sedan. Det var en långärmad herrtröja och nu är det mer som en klänning med långa fransar. Den är skön.

If i am golden, let me know

Hej. Jag har haft en slitsam helg. Nu håller jag på att tvätta fönster. Det är som ett livsprojekt kan man säga. Till det lyssnar jag på gamla sommarpratare och dricker kaffe. Tänker att det kommer nog bli bra. Tillslut. Alltihopa.

Never


Så länge sen

Gick upp åtta, cyklade ner på stan och träffade min jobbcoach som är världens bästa. Han heter Curt och säger sånna där peppande grejer som jag behöver höra och han är smart och får mig att inse att jag måste göra saker som jag egentligen inte vågar. Sen åkte jag hem. Drack kaffe och blev irriterad på mamma så jag cyklade hem till Frida och Petra. Det är så fruktansvärt långt. Jag har haft ont i låren hela dagen, jag vet inte om det är min dåliga kondition eller för att de bor i världens ände. Eller på andra sidan stan.
Iallafall pågick projekt vad-ska-vi-ha-på-oss-imorgon-alltså-studenten. Vi hittade både Frida och Petras dags- och kvällsoutfits. Själv skiter jag i vad jag ska ha på mig.
Frida åkte till sitt jobb, jag och Petra drack saft och cyklade ner på stan. Mina ben var inte glada. Vi gick ärenden åt Petra, och Fia anslöt sig ett tag. Min hungerångest dök upp klockan tre och vi sprang omkring inne på Hemköp tills jag och Petra hade handlat fin piknik. Det blev bröd med två olika såser, salami och en bakelse. Gott. Väldigt mörka moln dök upp och vi bestämde att kaffe hos mig var en bra idé. Så vi satt här och prata och prata och prata och det var fint. Och så kom Sofia och vi pratade mer och drack mer kaffe. Tills båda åkte hem.
Det var en hemskt fin dag. Men sen kom min hjärnspöken tillbaka och jag orkade inte ens svara när mamma, pappa eller Erik frågade någonting. Fick ångest. Över precis ALLTING. Vad ska jag göra nu? Hur ska jag veta vad jag vill göra? Ska jag flytta till Stockholm och plugga? Eller ska jag vänta kvar här och hoppas på jobb som verkar så himla långt bort? Ska jag volontära i Sydamerika? Ska jag flytta till Thailand? Vad fan ska jag göra? Jag dör.

Repeat reverse rebuild

Jag känner mig kass. Så himla dålig. Verkligen sämst. Orkar inte. Vet inte vad jag riktigt ska ta mig till.

I went nuts when you left

Alltså Requeim for a dream var så himla läskig fast jättebra. Efteråt kändes det ungefär som när jag såg Black Swan. Man är liksom helt livrädd och kan inte sova. Men då är det väl en riktigt bra film eftersom att den gräver sig in i hjärnan så att man nästan blir rädd för sig själv.
Jaja. Sen igår såg jag Mr. Nobody och hallå den var typ hur bra som helst. Se den. Scenerna där Nemo och Anna är femton är så fina att man dör. Titta.

I think we have made up our mind

Så här såg jag ut igår när jag kollade på film och dog av värmen.

Jag undrar om du nån gång är tillbaks dit igen och kanske undrar över mig


Här inne hos mig

Igår gick jag upp halv åtta och sjöng för min bror. Sen hade jag ingenting att göra så jag bestämde mig för att göra rabarbersaft! Den vart superbra så därför tänkte jag visa er hur man gör.

1. Ingredienser: 1kg rabarber, cirka 4dl socker, 1 citron och ungefär 1½ liter vatten.
(Enligt de flesta recept ska ha i minst 5dl socker men den blir så fruktansvärt söt då så smaka av allt eftersom. Jag gillar när det är lite surt.) 


2. Hitta ett ställe där det finns rabarber och plocka massor. Man behöver ungefär ett kilo men jag tog nog mer än så. Man kan ju ha resten till en paj. Eller mer saft. Eller bara att knaga på.


3. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en stor kastrull.


4. Häll i vattnet och låt det koka i 15-30 min. (Tills rabarbern har blivit mjuk och lite mosig) 


5. Sila och släng rabarberresterna. 


6. Ha i socker och citronsalft i kastrullen. Se till att sockret löser sig. Koka upp alltihop och låt det sedan svalna.


Häll upp i en flaska och sen är det klart!

Holding a secret is your enemy

Lunch.

I know how to stop

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Igår hmm. Vad deprimerande, jag minns ingenting som gjorde mig glad.

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Drack kaffe och kollade på nyhetsmorgon.

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Åt en bit tårta!

Det sista du sa högt:
Okej godnatt!

Det senaste någon sa till dig:
Jag går och lägger mig nu sov så gott och godnatt!

Vad har du druckit idag:
Kaffe, saft, vatten, kaffe, kaffe, vatten, vin, kaffe, vin.

Vad var det senaste du åt:
Tårta.

Vad var det senaste du köpte:
Ett sexpack folköl igår.

Vad är det för färg på din ytterdörr:
Svart.

Vad är det för väder hos dig nu:
Jättekvavt, lite regn och lite åska tror jag.

 

Godaste glassmaken:
Cheesecake.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nja. Attraktion kanske.

 

Sover du tungt:
Ja det gör jag nog.


Drömmer du mardrömmar:
Inte så ofta men ibland såklart.

Trivs du med ditt jobb:
Haha nej. För jag har inget!


Favoritklädsel:

Någonting man tycker är fint för då känner man sig fin. = Oftast klänning.


Favoritlåt just nu:
Jens Lekman - Your arms around me <3.


Vad ser du om du tittar till höger:
Min symaskin, en sax, en kaffekopp, ett fönster.

Vad ska du göra härnäst:
Gå upp och lägga mig i sängen. Men först ta ett glas oboy.

Höger eller vänsterhänt:
Höger.

Humör just nu:
Är jättejättetrött och lite hungrig.

 

Favoritgodis:
Dumble, djungelvrål, salmiakbalkar, klubbor och vit choklad.

Kläder just nu:
En klänning typ. Eller ja, det var en långärmad tröja först och sen klippte jag upp ärmarna till långa fransar som ser bra ut när man dansar lite men som fastnar i det mesta annars. Ska lägga upp en bild på den.


Sommarplaner:
Hänga mest, bada, åka någonstans med mamma och moster, försöka åka till alla vänners stugor och mysa, dricka öl, skratta, gå på peace and love förhoppningsvis, kanske ta körkort, kanske komma in på min skola, kanske få ett jobb, kanske börja på praktik, kanske göra någonting jag inte vet än.

Hur många kuddar sover du med:
Fyra. Men tror egentligen att tre är bäst. Men det är bra att ha en reserv.

Spelar du något instrument:
Nej men jag hade hemskt gärna velat kunna. Piano eller trummor. Eller gitarr.


Morgon eller nattmänniska:
Vill vara både och, men är så himla mycket nattmänniska.

Vad är viktigast för dig:
Att man följer drömmar och gör saker som man blir lycklig av. Att man försöker vara modig.

Snarkar du:
Nej, har aldrig fått höra det iallafall.

Längtar du mest efter just nu:
Att åka någonstans.


I used to be

Gullisar, hej. Jag är tillbaka. Från vad undrar ni då? Ja jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Tillbaka från min frånvaro. Ungefär. Vad jag har gjort sen sist? Jo jag har träffat Jonna och Sara lite eftersom att båda har hållit hus i Falun förra veckan/helgen. Har varit lite hos Frida och Petra i deras nya place, varit på ikea, tittat på massa bra film, druckit vin och öl, ätit halloumi tre dagar i rad, har rensat bland alla mina väskor, har blivit pollenallergisk (eller kanske bara förkyld men ja, jag vet inte) och så har jag sovit lite också. Igår var min förkylning som allra värst men morfar och moster skulle komma så jag var tvungen att piggna på mig lite + att Erik skulla komma hem. Så jag proppa i mig lite av det ena och det andra och sen åkte vi til stugan allihopa. Och hallå det var typ det jag verkligen behövde. Under dagen låg jag och läste min bok, drack pulverkaffe, plockade blommor, gick promenad i skogen med pappa och Erik, åt kakor, låg i gräset, solade benen, gick runt i stövlar, hjälpte mamma med maten, skrattade åt kossorna som hade släppts ut och lät helt galna, lyssnade på radio, åt grillat, spelade kubb, tog med mig massa rabarber och körde nästan på en katt på vägen hem. Det var fint, inte det med katten alltså. När vi kom hem åt vi hallonblåbärbjörnbärspaj med vaniljsås och drack kaffe. Jag missade Bachelorette men det gjorde inte så mycket. Vi såg Irene Huss sen och jag klippte sönder gamla väskor för att göra nya. På natten såg jag The kings speech men den var inte superbra.
Idag har jag fikat med morfar och moster, ätit lunch och köpt present till min bror som fyller år imorgon, tittat på studenterna som hade sin mösspåtagning idag, suttit på en bänk med Frida, Petra och Emelie och druckit folköl och dött för att det har varit så varmt. På kvällen har jag mest gått runt och luktat klorin, för jag håller på att bleka ett par shorts för andra gången. Det gick så himla mycket bättre idag! Imorgon hoppas jag att jag kan färga dem. Jag har också tittat på Project Runway, CSI och en sån där sällskapsresanfilm. Som sög.
Nu ska jag se klart Requiem for a dream och sen sova.

Du får passa dig som satan

Kolla vad gulliga! Det är pineberrys! De ser ut som vita jordgubbar och smakar som ananas mmmmm.

A girl with kaleidoscope eyes


Heath + Michelle

(det här var väl ändå världens finaste par)

RSS 2.0