Draft of last september





Jag och Petra tog våra muggar och satte oss på en bänk mitt i den mysiga solen och prata om framtiden och sånt där. Sen gick vi runt kålgårn och fota lite höstlöv. När vi gick förbi hemköp gick vi in och handlade lite åt Petra och efter det gick vi hem till Petra och slingade hennes hår, drack te och lyssnade på musik. Det är hennes bilder föresten, min kamera dog efter vi hade gått runt halva sjön. Men dagen har varit lugn och bra för min hals tror jag, och för resten av mig också för den delen. Nu ska jag se idol och sen greys och sen soooooova. För imorgon ska vi sy hela dagen. Så fint.


It's hard to top that first love

En otroligt fin grej man kan göra en höstig onsdag är att brygga kaffe och hälla upp i termosmuggar, sätta på sig massor med varma kläder och gå på en höstpromenad med en vän. Det ska jag göra nu. Puss!


Less then you

Jag fattar inte grejen med att låta Mustasch spela på Nyhetermorgon. Halv nio på morgonen. Hårdrock. EHHHH.

Forget about death

Har varit ledig två dagar och har trots det inte lyckats bli frisk. Ändå kämtade jag mig upp klockan kvart över sex i morse. Klädde på mig, endast en stor kofta och tjocka strumpbyxor, och satte upp håret i en bulle. Åt lite flingor och mjölk och såg mig inte i spegeln en enda gång. Sen virade jag två halsdukar runt halsen, packade ner två paket halstabletter och alvedon i väskan och gick ut. Jag kom lite mer än halvvägs till tågstationen när jag fick årets hostattack och insåg att 'fan det här funkar inte'. Så jag gick hem igen. Bytte om till flanellpjamasbyxor, urtvättad kalle anka-tshirt och skickade sms till Matilda.
Så ja nu sitter jag här i soffan igen, nyhetsmorgon är as tråkigt och jag mår för illa för att äta någonting. Har ingen energi till att städa trots att jag borde göra det innan mamma kommer hem ikväll. Borde försöka få bort de rosa fläckarna på den vita mattan, damsuga upp chipsen i trappan och gå till sopstationen med alla glasflaskor. Men jag orkar inte. Vill inte vila och sova. Jag vill sy. Och rita. Hfhsdkfhdskhgfsdugshddjkg. Återkommer.

All in my heart

Jag ska sy en röd kjol. Jag ska bli glad, någon gång. Jag ska bli älskad. Ni ska få se.

Out of my mind



(this time baby, i will be bulletproof)

Who is the liar?




Hair i am



Dont let me hope for it

Igår satt jag och mådde skit tills Antonia, Petra, Frida och Rickard kom och åt tacos med mig. Frida stannade kvar sen och vi såg på skit dåliga program på tv. Sen åkte hon hem och jag somnade. Gick upp imorse och cyklade ner på stan och mötte Matilda på waynes klockan nio. Vi drack te och pluggade en liten stund och sen snacka vi i typ två timmar. Sen kom jag hem innan 12 (!!!!). Har ätit lunch, mailat mamma, sett ellen degeneres och nu har jag tråkigt så jag ska nog traska hem till Frida. Min hals mår inte bra, kommer nog bli sjuk på riktigt imorn. Känns så.


Let go let go


Ett glas nykterhet

Hej. Jag fyllde år i förrgår. Jag önskar att jag hade skrivit ett glatt inlägg om det då, eller iallafall igår. Idag är det ingen bra dag. Vaknade med ångest och extremt ont i halsen. Drack tre glas vatten och tittade på min kebabtallrik som jag ätit två tuggor av innan jag somnade. Gick ner och fann fem tusen flaskor och burkar. Chips, snus och spilld öl på golvet. Kände att nej, jag orkar verkligen inte. Men, tog ändå fram massa påsar och började fylla dem med allt skräp. Det ser fortfarande ut som ett krigsfällt men jag undviker köket. Det var en fin kväll, otroligt bra. Fina vänner och fint fint fint. Förutom idioten som höjde musiken hela jävla tiden. Det sög också att kön till etage var för lång, hade inte kommit in där försen halv 2 om vi gick dit. Så jag gick till Banken med Frida, Antonia, Kalle, Mackan, Jakob och min bror. Det var också rätt nice där, spenderade 90% av kvällen med att diskutera killar/tjejer/kärlek/att ragga med Frida och Mackan, givande. Köpte mat med Frida på maestro och gick sen hem, det var svinkallt. Kom hem och tog med min kebabtallrik upp i sängen men orkade som sagt inte äta upp den innan jag somnade.
Och trots att det var så bra igår så reflekterar det inte hur jag mår idag. Jag har aldrig kännt mig så ensam. Fast endå så har jag ju det, för jag känner likadant nästan jämt. Och mamma är i London, pappa är i Albanien, Erik är i Stockholm vilket betyder enormt utrymme att gråta. Och det känns så jävla jobbigt att behöva inse att jag inte mår bra. Jag mår inte bra. Och jag spelar ett spel, hela tiden känns det som. För mig själv och för alla andra. Och jag är så desperat att det blir patetiskt. Jag äcklar mig själv, jag får klaustrofobi i min egen kropp. Jag vill kräkas upp olyckligheten. Men inget hjälper, för jag är olycklig jämt.

I need love to easy my pain

Okej, en jätte bra dag egentligen men jag är så trött att jag känner mig helt oentusiastisk. Hela dagen har gått rätt snabbt, har sytt på min kjol i skolan och haft material lära. När jag kom hem men tåget cyklade jag snabbt hem genom stan och det var kallt kallt kallt. Började baka direkt när jag kom hem och har bakat enda tills nu. Brownies med vit choklad och valnötter och en new york cheesecake med hallon i. Allting blev så lyckat och precis innan jag skulle börja baka cheesecaken kom Petra och hjälpte till vilket gjorde den ännu bättre, sen städade hon och diskade bort allting, precis som Petra alltid gör, så nu är köket as fint och båda mina bakverk är hur fina som helst. Och jag fyller år imorgon och det känns ganska fantastiskt, mamma köpte elle uk till mig idag och jag dör, för hon är så jävla bra. När pappa är bortrest så märker jag det extra mycket. När jag ligger på min säng och stirrar in i väggen frågar hon om jag är trött, jag säger nej och hon frågar inte mer. Hon lägger bara en filt på mig och går ut ur mitt rum för att komma tillbaka några minuter senare med en kopp av mitt favorit-te, i min bästa mugg, med mjölk och honung i. Precis som jag vill ha det. Hon stickar varma halsdukar åt mig, vill veta allting vi gör i skolan, pratar om vuxna saker med mig istället för att låtsas som att jag är hennes lillalilla dotter och när hon ibland gör i ordning min lunchlåda så lägger hon inte bara i maten i en låda och stoppar den i en påse som jag gör. Hon stoppar även i en liten låda med fetaost-sallad, en mandarin och en liten babybell-ost. Fina lilla mamma.

Jag har ont i ryggen nu, min kassa hållning tar kål på mig. Inte blir det bättre av att jag sitter vid en symaskin 5 timmar om dagen på en taskig stol med ett för lågt bord. Får börja med några ryggövningar eller nåt. Iallafall så syr jag ju någonting fint, en plommonlila kjol som kommer vara hur bra som helst att ha i höst. Sen ska vi sy en klassisk skjorta, jag ska nog sy en åt Erik. Nu ska jag duscha och sen sova och sen vakna av att jag är 19! Godnatt!


A bigger different

Något av det bästa man kan göra en iskall tisdag.
Klä av sig sina svarta åtsittande kläder och sätta på duschen med kokhett vatten. Så varmt att huden knottrar sig av skillnaden mellan det fruktansvärt kalla och det brännande heta. Tårna blir helt ömma och allting runt omkring känns luddigt och suddigt. Efter några minuter blir man helt dimmig och det är som att kroppen ger ifrån sig en djup suck. Sen när man kommer ut är man världens mysigaste.
Godnatt!



This is no day

Jag är så trött så trött. Har nyss kommit hem, eller ja nästan nyss. Har självklart varit i skolan först, hade mönsterkonstruktion och sömnad och lunch, tillsist tre timmar företagsekonomi som inte var okej. Höll på att somna, på rasten gick jag och Matilda och köpte massa klubbor som faktiskt hjälpte lite. Sen tog jag till bussen till Gävle och mötte världens bästa Agnes på waynes. Vi drack jätte gott te och pratade och det var som det alltid är, jätte bra. Sen skulle hennes mamma hämta henne så jag spenderade resten av tiden tills tåget gick med att prova klänningar på myrorna, bli stalkad av två mobilförsäljare och leta efter en toalett. På tåget somnade jag och vaknade när vi var 2 minuter från Falun, hur skönt som helst. Det var dock svinkallt när jag cyklade hem, imorn måste jag ha vinterjacka. Eller tre koftor iallafall.
Imorgon har jag en av mina kortare dagar, kommer hem halv fyra och det är väl tänkt att jag ska sy och baka men jag gissar på att jag inte kommer orka göra det. Borde fixa ny mobil och prova vinterskor. Men vem orkar göra saker man borde. Börjar peppa inför min födelsedag och mina presenter. Vet att jag kommer få ett par leggings som jag har pekat ut men resten kommer jag nog inte få försen pappa kommer hem från Albaninen och mamma kommer hem från London. Erik vill jag inte ha något av, han fick inget av mig för jag var pank då. Men några öl kan han ju bjuda på. Egentligen vill jag mest bara fylla år, det känns mysigt bara att ha en egen dag. Då får man extra många kramar och extra mycket love. Det gillar jag.
Nu borde jag duscha, och kanske äta lite ostkrokar. Om ni har tur får ni ett det-är-så-synd-om-mig-inlägg senare. Puss!

Its easy when you know

Ja då var jag hemma igen. Har sett Prinsessa med mamma och den var bra. Fem as dryga små tjejer två rader nedanför var inte så jäkla kul dock. Innan vi gick på bio röstade vi, jag vart dock lite utskälld för att jag bara lämnade in två kuvert istället för fyra, man skulle ha en massa lappar och jag orkade inte rösta på något som jag inte visste vad det var. Sen gick vi på Waynes och fikade, jag drack vit-choklad-latte och åt salami och brie macka. Så. Himla. Gott. Sen har jag klämt i mig massor av popcorn och cola, jag är nöjd. Nu kollar jag på ensam mamma söker, väntar på den där deckar-serien som jag försöker kolla på trots att den är halvt dubbad.
Igår kväll åt jag middag med mamma och hennes kompis Anna, alltså massa 40+ skvaller och rödvin. Efter åtta kom dock Petra och joinade mig. Vi drack kaffe och jag åt äppelpaj sen cyklade vi till hemköp. Och vid hemköp är det oftast väldigt lite folk på lördagskvällarna men just den här kvällen stod det typ 20 killar vid ingången. Precis när vi närmar oss tappar Petra balansen och faller handlöst ner på marken vilket leder till att alla killar vid ingången börjar asgarva, även jag. Det var det bästa på hela kvällen. Efter vi hade köpt chips, dipp och cola åkte vi hem till henne och satte oss på en bänk utanför och frös och pratade. Sen såg vi systrar i jeans 2 och åt alla chips. Fia och Sandra kom en stund och sen kom Jonna och Anna också. Hur fin kväll som helst.
Nu blir det te!


Heard i was trouble

idag ska jag:
rösta
plugga mönsterkonstruktion
gå på bio med mamma
laga morotssoppa
sticka på min halsduk
inte tycka synd om mig själv

You're an indian summer in the middle of the winter

Jag har ont, överallt. Fast inte på ytan utan inuti, precis under huden där drömmarna spricker. Eller, inte bara drömmar, också önskningar och förhoppningar(och regnbågar). Och jag är trött, så fruktansvärt trött på att känna så här. I verkligheten går allting vidare, varje minut händer något nytt som kanske inte är oväntat med iallafall någonting annat än det som har hänt minuten innan. Men i mitt dumma dumma huvud ser det likadant ut. Som ett rum som aldrig tapetseras om, inte ens en tavla flyttad. Och jag fattar inte att jag har blivit van men att ha det så här, jag accepterar det. För det finns ingenting jag kan göra. Samma jävla sår som jag river och river i tills hela jag är täckt av blod. Och jag är ingen alls, tills någon gör mig till någon.

Where fashion sits

Hej. Idag är det en fredag, en väldigt bra fredag än så länge. Den började med att jag steg upp och var väldigt trött. Jag är ofta trött men imorse var jag så jävla jävla trött. Jag höll på att somna i duschen, drack 2½ koppar kaffe och satte på mig rosa kläder i hopp om att bli piggare av det. Det blev jag inte. Sen skjutsa mamma mig till tåget, jag läste en metro utan att komma ihåg någonting av det jag hade läst 2 minuter senare. Matilda kom och vi gick på tåget sen somnade jag direkt. Vaknade när vi kom till Sandviken och sen har vi suttit och ritat strån hela dagen. Förra veckan målade vi flaskor hela dagen. I fyra och en halv timme. Vi skippade lunchen och fick åka med det tidiga tåget, sov hela vägen hem till Falun och sen gick vi och fikade på waynes. Matilda ville kolla på kläder så vi gick runt lite på stan också, sprutade på oss lite parfym och så provade jag ett par stickade leggings ovanpå mina svarta strumpbyxor vilket ledde till att jag blev helt luddig på benen och är det fortfarande. Jag vet inte varför jag skrev det där sista, ofta ni bryr er, jag bryr mig inte ens.
Jag har inte haft någon som helst ork att skriva i bloggen den senaste månaden, jag är inte hemma så mycket och då jag är hemma sitter jag vid symaskinen, vid tvn eller i Fridas soffa. Önskar dock att jag var i Göteborg idag, att jag fick träffa min räv och se håkan hellström. Och göra allt man gör i Göteborg, saknar. Speciellt den där jättegoda hallonpajen jag och Frida åt sist jag var där.
Ikväll ska jag hem till Emelie och kolla på hennes hund som hon köpte i veckan, och se på idol. Och så ska jag nog dricka lite cola, har inte gjort det sen i onsdags. Ska nog hinna med att sy lite också. Har blivit lite smått galen, har tusen projekt på gång. Stickar en halsduk, broderar på en t-shirt, syr en tröja, ett par leggings, en bustier, ett till par leggings och en klänning. Inget kommer bli klart om jag känner mig rätt.
AH! Jag fyller år om en vecka, crazy! Det kommer bli en extremt bra födelsedagshelg. På fredagen kommer mamma till Sandviken och hämtar mig och Matilda. Sen kommer jag hem och troligtvis kommer några vänner på fika. På kvällen ska jag äta med mamma och sen göra något kul, fast rätt lugnt. På lördagen ska jag bjuda hem alla till mig och så ska jag dricka xider bright med rabarbersmak och dansa. Och det som är bäst av allt är att jag är ledig på måndagen och tisdagen och har ff = hur skönt som helst.

Its all emotional torture

Okej jag piggnade till och hade en bra dag, ganska iallafall. Hann sy sjukt mycket och åt god sallad till lunch med kycklig, bulgur och bönor. Men min väns mamma dog i natt och det känns så jävla orättvist och fel. Kan inte förstå hur jobbigt hon har det just nu, önskar jag kunde ta lite av det onda ifrån henne. Vet inte vad jag ska skriva, allt känns så otillräckligt och hopplöst. Önskar att det fanns hopp ibland.

En önskvärd effekt

Det är kallt och jag fryser. Det är omänskligt att tvingas gå upp klockan sex, jag kan inte vänja mig. Tänker ta min tjockaste jacka och min skönaste halsduk och åka till skolan och tycka synd om mig själv. Fan.

Hoping for an endless night

Jag dör. 2004.


You might need the revenge

Dagen:
07.15 Gå upp
07.20-08.20 Klä på mig, sminka mig, dricka kaffe, äta rostmackor
08.24 Komma till tåget och möta Matilda
08.31 Tåget är försenat en kvart
08.42 Vi går ut och ser tåget åka iväg, utan oss, för tidigt
08.50 Vi sätter oss på Wanynes och driker kaffe, läser tidningar och morgon-softar
10.30 Nästa tåg ska gå men när vi kommer till stationen är det försenat 40 minuter = vänta ute i solen med babybell
11.12 Tåget avgår mot Sandviken, vi lyssnar på kings of leon hela vägen och jag läser Snabba cash
12.00 Framme!!
12.00-15.20 Vi tar igen det vi missade på morgonen och sen syr vi som galningar
15.39 Tåget går mot Falun(tåget går skit segt och kommer försent till Falun)
16.35 Kommer fram och går till mammas jobb och lånar hennes hemnyckel + tar hennes cykel på torget
16.50 Får äntligen komma hem, städar och sätter på musik
17.22-19.00 Jonna kommer, vi dricker kaffe, tittar på framkallade bilder, pratar och tittar på hårfärg. Mys.
19.00-20.00 Hänger hos Frida som har femtusen kantareller i sin lägenhet
20.00-NU Titta på tv, äta thaigryta, dricka cola, sticka halsduk

Puss och kram.

Seeing the smiling faces


Freaks and junkies

Alltså jag vill inte ens tänka på att det är söndag idag. Försöker verkligen men det fungerar inte så bra. Men jag kan ju iallafall berätta om vad jag har gjort idag för att fördriva tiden. Vaknade runt halv elva av extrem mensvärk som jag får typ varannan månad och ville dööööööö. Åt två ibumetin och försökte somna om men gav upp en halvtimme senare. Duschade och tog på mig kläder. Sen fyllde jag på en termos-mugg med kaffe och åkte till Borlänge med mamma. Vi åkte på syfestivalen som låg vid tranbanan i Romme. Det var sådär, fina knappar, garn och en miljon tanter. Jag handlade en phiffikus, tre trådrullar och en krit-penna. Mamma handlade tio garnnystan. Jag hittade också världens finaste tyg i svart och guld som var på rea, 2 meter för typ 100 kr men när jag skulle gå tillbaka och köpa det var det slut. Buhu. Vi åkte till kupolen och gick runt, mamma köpte en födelsedagspresent till mig och jag provade 13 bh:ar utan att köpa någon. Vi åkte till SUbway och åt så god macka. Nu är jag hemma, har sett någon film med 80-tals-madonna samtidigt som jag har klämt i mig massor av chokladbollar. Min bror är också hemma, i typ två minuter känns det som. Han åker tillbaka till Stockholm om 1½ timme. Men nu ska vi äta lasange så jag får berätta senare om vad jag gjorde igår. Puss!

To be with you

Lite så här ser mitt rum ut. Om ni ville veta det.



Basically i wish that you loved me


Cause the day you realise how amazing you are you are gonna leave me

Idag är det lördag, veckans bästa dag. Såklart har jag spenderat den på rätt sätt än så länge. Den började sisådär vid kvart över tio då jag vaknade i Petras säng, hon sov som en stock så jag smög ut i köket och satte mig och ritade ett tag, sen struntade jag i att vara tyst så jag satte på datorn och vid tolv kom hon äntligen upp. Då satte vi på musik och lagade mat, mest Petra iförsig. Vi åt spagetti, köttfärssås och mini majs, det var gott! Kollade lite på tv och drack te och hade det bra tills klockan blev två, då cyklade vi iväg. Jag hem till mig och hon till hennes kära arbete på willys. När jag kom hem tuppade jag av till extreme home makeover och vaknade en stund senare, då tog jag på mig en blommig klänning, yllesockor och började baka. Det blev kanske inte så jäkla bra men jag är nöjd endå, hoppas att min traditionella vaniljcheesecake blev god. Jag hade dock inte någon vaniljstång och för lite philadelphiaost men jaja. Nu ska jag väl göra lite kaffe och se vart den här kvällen tar mig. Inte ner på krogen iallafall, min plånbok är så tunn att jag knappt hittar den.
Igår var jag hemma hos Mikaela som har fyllt år. Åkte dit med Petra och eftersom att hennes mamma och pappa bor granne med Mikaela tog vi en sväng förbi hos dem och fick ett glas vin och en liten pratstund med Molly. Mycket mysigt. Sen gick vi över till Mikaela där Fia, Sandra, Tanya, Mikkan och en annan tjej var. Sen drack vi vin och lekte diverse lekar osv. När alla åkte till krogen åkte jag och Petra till preem och handlade ostbågar och cola. Kom hem till Petra och såg två avsnitt av big brother och sen somnade vi gott. Det var en väldigt bra kväll. Får försöka toppa den ikväll på något sätt också då.
Vädret suger idag. Det har varit soligt hela veckan, verkligen hur fint som helst men självklart ska det regna när jag är ledig. Är sugen på öl och vill verkligen att det ska vara min födelsedag idag istället, vill fira någonting. Och ha pengar. Och presenter. Och kramar.


En kyss

Vi har fått tillbaka internet igen. Även om det inte vad någon som märkte att jag försvann så är jag iallafall tillbaka igen. På sätt och vis. Jag fyller 19 om 2 veckor och 2 dagar. Det känns sådär. Har dock skrivit en önskelista i sista minuten, typ en casio klocka, böcker, en analog kamera, underkläder, smycken osv. Pengar självklart. Tror iförsig att den här födelsedagen blir alldeles lagom. Skola på dagen, middag med mamma på kvällen och antagligen ut på kvällen. Eller dagen efter. Inga höga förväntningar, känns bra. Erik och pappa är inte hemma på födelsedagen och mamma åker till London dagen efter. Känns rätt bra, det blir lugnt. Och FF. Hehehhe.
Det går bra i skolan, syr och syr och syr, har mönsterkonstruktion, materiallära, bild, grafisk design osv. Det är kul. Är dock trött som ett as varje dag när jag kommer hem. Men jag överlever.

Älskar att alla bra serier börjar nu, så man har en anledning att sitta inne på kvällarna. Och annat som är bra med hösten är att man kan ha på sig massa koftor, haösdukar, mössor, vantar och tjocka strumpbyxor. Man kan åka buss överallt utan att ha dåligt samvete. Man får köpa höstskor och vinterjacka. Självklart dricka tusen olika sorters te. Och bäst av allt, man slipper alla fula sommarkläder.

Nu ska jag återgå till att fålla upp en klänning. Love on you.

Then love until we bleed

Cheer up Stina. Har ont i halsen, har fikat med Olle idag och sen med Jonna. Hur bra som helst. Sen har jag även hjälpt Frida med kläd-problem samt gått runt i hennes stora svarta fuskpäls med en jätte stor luva. Jag ser ut som gandalf i den. Eller döden. Eller en pimp. Jag har köpt tyg idag.. En tyggrossist kom till skolan och jag skulle egentligen bara köpa typ till en kjol, men det blev tre olika tyg. Älskar det. Kanske inte mamma lika mycket. Imorgon ska jag bara åka med klassen till Rosa huset, sen slutar jag. Hur bra som helst. Hoppas min hals mår bra imorn, nu ska jag sova. Puss och kräm.

RSS 2.0