Try me, i wouldn't fit

Mina fötter är isbitar nu. Varför är det så jävla kallt ute? Jag vägrar byta mina tygskor till tjocka vinterskor! Måste hitta tygskor med något varmt foder i eller hitta typ snyggaste skorna någonsin som är varma. Jag har varit hos Tove med Frida, Tonia och Petra. Vi laga sushi och sen åt vi den. Gott som tusan! Sen åt vi fruktsallad med grädde och kaffe till det. Planera inför nästa lördag och skratta osv. Mår lite bättre nu. Igår visste jag ingenting om någonting. Jag har på elementet i mitt rum men det är endå för kallt. Vad är det för fel på mig egentligen, jag sover med duntäcke, filt och långkalsonger fast jag fryser endå, visst har jag feber? Jag tror det på riktigt nu.
Jag hatar när det är tyst på kvällen, när mamma och pappa har lagt sig och släckt alla lampor och det blir så där knäpp tyst. När man trycker på knapparna låter det jätte högt.
Jag har kommit på att jag inte vet vem jag själv är. Jag tänker efter men jag vet inte alls, det känns som att jag hela tiden har någon roll som jag tror att jag passar in som men det är inte så. Jag vet inga egenskaper jag har. När alla ska säga tre bra saker och tre dåliga saker hittar jag bara på eftersom att jag inte vet vem jag är som person. Jag har ingen jävla aning om hur människor ser mig och hur jag borde se på mig själv. Omedvetet är jag någon annan tror jag, eller så är det ju jag? Nu låter det säkert jätte konstigt men jag tror att det är så. Att jag inte är jag för jag vet inte vem jag är (Hur orkar jag med mig själv?)
Nu ska jag krypa ner i min kalla säng och plugga psykologi.
Puss och kram

But t-shirts and eggs

Jag är så jävla dum, enda anledningen till att jag skulle gå till skolan idag var att vi hade tre timmar foto som jag inte fick missa. Vad tror ni jag gör? Jo på något jävla sätt har jag stängt av väckarklockan och jag vaknar 10.37. När ja skulle ha varit i skolan 08.30. Kul!!!! Nu har jag missat resten av framkallningen och kopieringen! Nu har jag typ inga bilder att visa imorn! Och dem gick säkert igenom vad vi ska ha i läxa osv. Jag är så jävla arg på mig själv. Nu börjar nästa lektion halv 2. Jag sover inte, jag sitter här istället och väntar på att lektionen innan ska sluta.
Puss eller något

Gay unicorn

Lite i taget så där kanske. Har fortfarande sämsta dagen någonsin. Vill inte gå till skolan imorgon men kommer missa 3 timmar foto så jag måste gå. Föresten ska vi till Tove på kvällen och laga sushi. På onsdag ska jag hem till Fia och äta och fira att hon har fyllt 18. Idag faktiskt, grattis! Lotta på vendator ringde idag också och gav mig den upppiggande nyheten att jag måste komma dit på torsdag, fredag och måndag på utbildning. Jag har redan jobbat 2 fredagar och varje gång har jag lovat att aldrig jobba en fredag igen. Sämst sämst sämst. Allt suger och allt är jobbigt och jag vill bara göra ingenting. Jag vill sjukskriva mig från livet. Har ont i magen och i huvudet och i halsen. Nu kommer jag börja grina igen för jag tycker så jävla synd om mig själv. Jag är så jävla meningslös. Jag kan dra åt helvete. Godnatt!

Death will conquer

Det funkar inte. Idag funkar det inte. Ingenting är bra. Ingenting är bra. Jag kan inte andas, det blir bara flämtningar och hulkande. Det spelar ingen roll hur länge jag håller på eller hur länge jag ligger på det stenhårda golvet. Tiden spelar ingen roll. Varför kan inget spela roll? Varför kan inget vara bra? Varför måste jag?
Jag känner mig som världens minsta varelse. Så jävla patetisk.

weekend wars

Det är så konstigt ibland, hur saker förstörs så där bara. Det har hänt två gånger va? Och man vill ju inte att det händer igen men sånt där går inte att ändra. Det blir som det blir och jag är expert på att ha ont i magen för sånna här saker. Får ångest och jag menar, än så länge är det bra. Och jag mår bra. Skit samma.
Jag ska nog poppa popcorn snart eller sy något, men det blir ju endå aldrig av. Orka att jag sitter här jämt. Orka att jag mår dålig nu. Jag vill lägga in bilderna från igår men orkar inte leta efter sladden. Borde duscha också. Jag saknar något, något jag aldrig haft och något som känns femhundratusen mil bort. Kanske finns det mittimot mig eller flera timmar ifrån. Jag vet inte och kommer troligtvis aldrig veta eftersom att jag aldrig chansar eller gör något spontant.
Fan då. Mitt huvud sprängs nu. PANG!!!!!!

Time to pretend

Måste kanske skriva om helgen, det känns som att jag inte har gjort det och så har jag ju missat att skriva att jag fick finaste filmen av frida i present, stina&frida genom tiderna. Det var galet fint.
Men fredagen då, skolan i två lektioner. Sedan vart det fika på kopparhatten där vi fick agera modeller av en fotograf och centrala stadsrum och en tjej från turistbyrån. Anledningen var att vi var dem enda som satt utomhus och fikade i hela Falun. Jag köpte 2 par byxor också, och två klänningar och en dyr bh. Sedan åkte jag hem och gjorde ingenting. Sen åkte jag till stan och mötte Tonia, Elin, Macke, Emelie och Tanya. Jag Tonia Elin och Macke åt på Maestro och sen efter lååång tid kom Petra och då åt hon med. Sen åkte vi till Emelie i slätta och drack. Skit dryg granne som kom in hela tiden och hotade med att skjuta Petra och snodde Emelies cigaretter och sen kom polisen och hämta han. Sen åkte vi buss till stan och sen mötte vi Rickard och så gick vi på Phone me. Det var väldigt roligt, väldigt. Jag som inte hade tänkt att dricka så mycket... Men iallafall var det ju roligt och så där.
På lördagen vaknar jag med världens bakfylla och kan inte ens ställa mig upp. Jag ligger i sängen till 4, sen inser jag att jag måste gå upp eftersom att det kommer människor hem till mig om några timmar. Jag mådde dåligt hela kvällen och det sög. På min egen 18-årsfest så blev jag inte ens full. Jag mådde så dåligt och hade så ont i huvudet men det var kul endå. Sedan gick vi mot stan och kunde inte bestämma vart vi skulle gå, överallt var det 20 eller så var det tråkigt. Vi gick iallafall till Banken som stängde om 25 minuter, det var helt dött. Jag drack inget och skratta bara åt Petra och Frida som dansa. Sen gick vi typ runt och vi åt mat. Sen gick vi lite till och sen vid kvart i tre gick jag och Frida hem. Hemma hos mig hittade vi en full Fia som hade försökt att städa. Hon drog hem och jag och Frida somnade på 2 sekunder.
Vi vakna typ halv 2 och åt frukost. Sen kom Petra och drack juice. Vi tog bilen och åkte till Frida, sen köpte vi nötter och cola och sen slängde jag flaskor och sen åkte vi hem till mig och kollade på sex and the city i flera timmar. Eller Petra somnade ju såklart. Nu har jag ätit massa mat och är trött.
Puss och kram


WHY CAN'T I BE YOU


Ville inte va den som blev kvar

Det har varit så fint. Vaknade på morgonen och fick kaffe, bulle och macka. Presenter :D. Sedan åkte jag till skolan och alla är så underbara och bäst allt. Vi nästan ingen hel lektion på hela dagen så vi satt mest ute i den sjukt varma solen och njöt. Fint fint fint. Efter skolan åkte jag till banken och fixade id-kort, kvinnan jag pratade med övertalade mig att skaffa ett sparkonto så nu har jag tydligen det också. Träffade en nyklippt Olle och sen tog jag bussen hem. Utanför dörren väntade redan Elin och snart efter kom Frida, Petra, Tonia, Anna och Tove. Jag tog fram fika och kaffe osv och sen kom Jonna och Sara. Vi fikade och efter ett tag kom Emelie och Tanya. Jag fick bästa presenterna! Av Anna fick jag 10 pack popcorn och riktiga popcornbägare från bion! Av Frida, Petra, Tonia, Tove, Elin och Emelie fick jag Sex and the city skolådan!!! Är så jävla glad. Av mamma och pappa fick jag en Nikon d60, en bok, armband, trosor, maskara och sminkkurs. 500 av Gittan och Bengt-polo, presentkort från hm från farmor och mer presenter kommer en annan dag. Är iallafall nöjd, bästa födelsedagen på massa år. Har ätit så sjukt mycket bara, på kvällen kom Marie och Lousie och då åt jag ännu mer. Nu sitter jag på mitt städade rum som måste hålla sig städat ett par dagar till. Men det är så fint med allt nytt på väggen. Agnes tavla som redan har fått flera komplimanger och jag älskar den så jävla mycket. Frida Stenmarks kalender har också fått komplimanger och den är också så jävla fin.
Min kusin ringde för en stund sedan, hon kanske kommer hit i höst och sen åker vi till London och sen upp till henne i jul. Ska bli kul att gå ut med henne. Imorgon blir det Phone me och på lördag kalas hos mig.
Imorgon måste jag till banken och fixa kod till nya kortet och sen köpa nya kläder. Måste också ladda kameran så att jag lär mig den lite nu, ska troligtvis på kurs på söndag men jag vet inte om jag vill. Palla sitta och pilla på en kamera med massor av främlingar i 2½ timme. Jag lär mig hellre själv.

BIRTHDAY

Okej nu har sämst samvete. Fick sms 00.00 av min bror, nu är jag glad. Nu är jag 18. Nu är klockan 00.03. Nu ska jag sova.


You can blow a balloon and i can smash it

Och så var det onsdag. Kväll. Snart natt?
Har haft textkommunikation och foto idag bara. Och ätit kinamat. Framkallat bilder och skrivit personbeskrivning. Nudlar och vattenkastanjer. Efter skolan kollade vi på kläder men eftersom att jag inte har något bankomatkort så har jag heller inga pengar nu. Förhoppningsvis får jag lite pengar imorgon så jag kan köpa något fint. Nu på kvällen har jag äntligen städat. Det är fint nu. Jag har också tagit ner allt från väggen och nu så ekar det i hela rummet. Det är så tomt! Satte upp lite nytt nu men det är fortfarande tomt och tyst. Ska byta lakan innan jag somnar också. Imorgon ska jag byta gardiner. Ska man vänta med att gå och lägga sig till efter tolv? Idag när jag städade hittade jag 4 tomma spritflaskor på olika ställen i mitt rum. varför har jag lagt spritflaskor i mitt rum och sedan lämnat dem där? Två stycken låg i min garderob och är från Danmark. Först trodde jag dem var fulla men det var dem inte. Men jag hittade en halvfull äppelvodka från turkiet iallafall. Men jag ska nog dricka öl på lördag, eller vin eller både och.
Igår natt sydde jag dit en dragkedja på ett linne, för hand. Så flitig jag är. Jag är redan arg för att jag vet att Erik kommer glömma att jag fyller år imorgon, jag bara vet det och jag är redan sur i förskott. Farbror Micke kommer också glömma för det har han gjort i tre år nu, han lyckas komma ihåg alla kusinerna utom mig. Mormor glömde alltid mig de sista åren, men nu finns hon inte så hon kan inte glömma. Morfar glömmer säkert också. Stackars morfar. Jag har bakat idag, morotskakor, muffins och kakor. Muffinssmeten var så sjukt god, jag använde ett nytt recept och det var så sjukt gott så jag åt upp halva smeten istället för middag. Nu har jag lite ont i magen och börjar bli hungrig, funderar på att äta resterna av min maestrosallad. Japp, jag ska äta den nu. Och bädda nya lakan. Och sen sova och ha panik för att jag blir vuxen om 25 minuter.
Godnatt och puss!

He will fall. He always falls. Hard

Jag biter lite för hårt på tandborsten och kliar lite på överarmen. Datorns brummande låter som en motorväg i tystnaden. En strumpa har åkt snett och ögonen är trötta. Ett grönt gammalt pringlesrör, några batterier, ett par trasiga solglasögon, en tom kaffekopp och tre bruna knapp. Skräp hamnar i ögat, ja men pilla ut det då? Tomt på väggarna och fullt på golvet. Blommor som inte finns har vissnat. Den där fula lampskärmen står på golvet, den jag köpte på en loppmarknad för tusen år sedan. Farfars gamla hatt och mormors gamla pärlörhängen. Trycker ett häftstift mot ena låret, inte för hårt men tillräckligt för att lämna en liten prick i skinnet. Pillar på en hårslinga som landat i ena ögat. Suckar djupt och förstår inte varför man sitter kvar när klockan är över två. Om mindre än 22 timmar...
Hackar tänder och skakar på huvudet. Någon skrattar mörkt inne i huvudet och ljus strömmar in överallt. Naglar rispar mot skinnet och någon kastar saker i golvet. Någon har släckt lampan nu.
Godnatt

"You better look alive"

Hallå där,
Idag har jag först haft foto, vi framkalla filmen och hade rast större delen av lektionen. Sen åkte vi hem till Antonia och såg den där filmen med alla beatles låtar och den var jätte bra men jag somnade en stund. Sen tillbaka till skolan och religionen, lyssnade lite på judendomen men jag kan aldrig ta det seriöst. Iallafall åkte vi buss till stan och sen mötte jag jonna och sara. (Hallå jag såg föresten söta-buss-killen igen!!) Vi gick lite på stan och sen fikade vi på åhlens. Det var jätte soligt idag också och man kunde gå i bara tröja. Hoppas vädret håller sig till helgen, på lördag ska jag dra hit folk och ha jätte jätte jätte trevligt. Jag är så himla glad idag, jag fyller år snart och ska få presenter och får lön samma dag och herregud vad kul jag ska ha. Jag köpte en tröja idag också. Jag målade en tavla också, en laakso-tavla. Eller alltså, den är inte så avancerad men fin. Nu babblar jag på igen. MEN! Ni måste höra det finaste på länge! Jag har ju velat ha en discokula for some time now och igår så sa Therese att jag kan få hennes gamla! Jag får den liksom!!!
Jag är speedad, har druckit lite för mycket kaffe nu igen. Och så har jag ätit maestrosallad.
Jag måste bränna skivor också men jag har inget hemladdningsprogram så snälla, skicka musik?????
Kan jag ha en röd tråd någon gång när jag skriver? Tydligen inte, jag bara rabblar upp saker som poppar in i huvudet och allt blir bara krimskrams och virrvarr och blabla.
Måste lära mig sånt där och att plocka bort smutsig disk. Jag är ju faktiskt 18 snart.


Yellow

Så dålig dag. Så bra dag. Så ont jag har i magen. Dagen gick segt med prov första lektionen, skriva dikter andra lektionen och i princip inte göra något alls på sista lektionen. Men på något sätt gick det så segt, slutade halv 2. Köpte tre ramar på stan och sedan satte vi oss på uteserveringen på åhlens. Det var så jävla fint väder, sol och varmt och blå himmel. Jag åt en jätte god morotskaka och kaffe. Sedan mötte jag mamma, kollade på bya bågar till henne och sedan gick vi till banken och träffade världens snällaste man! Han gav mig massor med tips och var så himla bra, han fixade internet och telefonbank direkt och jag får ett id-kort gratis nu tack vare han, eftersom att mitt bankomatkort var trasigt så fick jag ett sånt där visa ung istället, jag ska komma dit med ett kort på torsdag så fixar han id-kortet. Så himla snäll människa! Sedan köpte jag en skjorta och provade ett par skor. Sen åkte jag och mamma och handlade. Nu ska jag måla mina ramar och sen måste jag göra klart fotoläxan, drygt.
Jag såg busskillen idag! OMG! Han gick av bussen som jag skulle på, han var faktiskt precis lika söt som jag tyckte förra gången. Såg att han åkte med en annan buss, får kolla upp det där mer sen.
Fan vad jag har ont i magen, jag vet inte vad det är för fel. Min vägg är tom, därför måste jag måla ramarna nu så att jag kan sätta upp något nytt på väggarna, måste måla också men det får jag fixa sen.
Puss

So far not so good

Imorse vaknade jag först vid halv 10 och såg att det vat helt molnigt ute så jag orkade inte gå upp. Sen vaknade jag igen vid halv 12 och då var det jätte soligt och blå himmel. Jag åt frukost och sen gick jag ut och gjorde min fotoläxa. Eller okej, jag har 10 bilder kvar men jag ska ta dem i morgon istället. Jag var ute i mer än 2 timmar och det var så jävla skönt väder och jag måste ha gått väldigt långt när jag tänker efter. När jag kom hem drack jag kaffe, 3 koppar. Sedan satt jag vid datorn ett tag, sneglade lite på religions böckerna men orkade inte. Satt och redigerade lite bilder och satt på msn resten av eftermiddagen och sen åt jag tacos. Nu har jag försökt plugga lite men ingenting fastnar i huvudet, jag kommer faila. Jag orkar inte tänka på skolan något mer nu, jag vill bara göra andra saker hela tiden. Agnes kommer hit nästa helg föresten! Jag har saknat henne som tusan och på fredagen kommer hon hit och sover här till lördagen. Sista helgen i november ska jag nog till London med min kusin Lisa. Och någon gång vid jul funderar jag på att åka till Göteborg. Hösten blir nog ganska bra tror jag. Jag måste bara orka engagera mig i skolan lite mer. Jag har kommit på att jag inte har fixat leg än, så jävla jobbigt att jag bara har pass. Måste fixa det i veckan innan jag kommer få betala typ 400 spänn för det. Idag klippte jag sönder ett par strumpbyxor och gjorde dem till en tröja istället. En glittrig tröja som är fin. Nu är jag inne på dagens 7nde kaffe kopp. Jag klarar inte av att ha prov i buddismen imorgon. Blähä
Hejdå


you you you need me me me

If you cant stand me moving puch me to the floor
But realise, you need me.



I will be gratefull

Tänk om man kunde simma genom tiden och leta upp gamla saker man tappat och rätta till det dumma som finns. Sudda bort tårar som inte är värda något och kyssa dem man inte vågat och hålla fler händer och säga färre konstiga saker och kanske till och med vågat chansa. Kanske inte gå dit man gick en gång, kanske undvika att träffa någon och kanske försöka ändra att människor försvinner. Kanske hinna säga en sista sak innan allt är försent och ta vara på sista man minns av någon person. Kanske inte göra vissa saker framför en viss person och kanske inte ignorerat vissa människor. Kanske sagt förlåt lite tidigare och kanske börjat prata innan det blev försent att säga något. Kanske säga som det är från början så att spiralen direkt gick sönder i bitar istället för att låta den hålla på till tidens slut. Kanske klappa någon på kinden och kanske våga lita. Kanske hoppa från trampolinen och leta efter skatten på botten.
Puss och kram,


Four winds

(A heart just can't contain all of that empty space.
It breaks, it breaks, it breaks.)


Bright eyes är fint en lördag.
Det är också fint med coca cola och geisha.
Sitter och funderar på det sista jag önskar mig i present. Sammetsklänningen från monki och även de blommiga skorna därifrån, en stor grå munktröja jag kan gömma mig i, en rutig halvstor skjorta, någon fin klänning, en fin kappa/jacka och ett par sköna och fina vinterskor. Behöver verkligen hitta ett par bra skor i vinter som tål kyla och långa nätter. Jag sitter i Eriks tröja och håller på att somna. Petra har varit här och vi såg underbara älskade och så grina vi lite till den. Eriks gamla klasskompis har smsat mig hela kvällen och jag är så sjukt irriterad. Så jävla sur blir jag, jag förstår inte vad den människan vill mig. Han har aldrig ens träffat mig.
Inte en skymt av den söta killen på bussen. Är så jävla besviken på det också. Det enda jag vill är att det ska vara lördag nu. Eller torsdag eller fredag. Big Japan är ett fint band med världens snyggaste trummis (efter dig Olle så klart). Adam Brody är verkligen det finaste man kan kolla på. Sitter och funderar på favoritband. Jag älskar älskar älskar cocorosie, death cab, acid house kings, el perro del mar osv. osv. osv. Det går inte. Jobbigt att det blev ett sånt konstigt inlägg nu men jag fortsätter i hopp om att allt ska bli bättre. Den här veckan kommer nog vara ganska bra. Eller alltså imorgon ska jag typ ta 36 bilder på "Linjer" och plugga till Religions provet. På måndagen ska jag ta fler kort om jag inte är klar. Ska nog försöka städa mitt rum också. På tisdag ska jag fika med Sara, det kommer bli jätte bra. Onsdag vet jag inte, antagligen gå omkring och vara nervös. På torsdag fyller jag år och då ska jag nog få paket och fika goda saker. På fredag ska jag gå någonstans men jag vet inte vart, vet inte om jag ska äta ute eller gå ut ett tag bara eller om jag ska vänta. På lördag kommer det iallafall bli bäst, hemma hos mig men faluns bästa människor. Oj oj oj vad bra det blir. Söndagen ska jag säkert spendera i sängen om allt går som planerat. Fan just det, jag har psykologiprov på fredagen också. Vi tog skolkort i torsdags, vi var polska bärplockare. Jag hade blåbär runt hela munnen så det ser ut som jag har fetaste läpparna på kortet eftersom att man inte ser att det är blåbär på långt håll. Så nu vet ni det om ni tycker att jag ser konstig ut. Men den kommer ju inte förren om lång tid, typ november?
Har jobbat idag, jobbiggggggggt var det. Fy satan, vi avled nästan men nu har jag lärt mig att det är viktigt att ha en bra handslag, har tränat med Olle idag och nu är jag riktigt duktig.
Vart as sur på pappa tidigare, dem är hos Olle och Marie och så ringde han mig och var lite full, han ville att jag skulle gå upp till dem och lämna ett usb-bilder från Kongo, jag trodde han skämta och sa att han kunde drömma om att ja skulle gå upp dit i kylan klockan 11 på kvällen, han var skit sur och tillslut tvingade han mig att möta honom och Olle på halva vägen så han skulle få det där jävla usbminnet. Fy vad arg jag är ikväll, speciellt på Erik som hade en idiot till klasskompis som är dum i huvudet.
Fan, nu kommer ingen orka läsa igen.

You were right, nowhere

Jag kan liksom inte gömma mig för verkligheten längre, vilket känns rätt jobbigt. Jag hatar att ta tag i saker och hamna i fel rutiner. Jag tvingade mig till jobbet idag. Vet inte varför. Usch vad jobbigt det var idag. Allt känns super dåligt idag. Allt. Jag önskar att jag kunde spricka för det trycker så hårt från insidan hela tiden. Som att jag inte får plats i mig själv.
Iallafall är jag helt torr i halsen. Jag förstår inte varför jag inte kan bli frisk. Jag har inte känt mig frisk sedan i mitten av augusti. Jag borde äta något nu, mamma har lagat god mat som jag inte har ätit. Jag förstör bara för alla. ORKAR INTE! Skit också. Hejdå

Kan inte springa

Fan fan fan fan fan fan fan ta dig!


Autumn 08


Precis så.

I paint my nails, but not on sundays

Jag såg världens världens världens sötaste kille nyss! På bussen! Han klev på någon minut efter mig och log så där fint åt mig innan han satte sig på sätena rakt mittimot mig fast på andra sidan gången om ni fattar. Han hade stora bruna ögon, såna där som busiga hundar har. Och så hade han ruftigt brunt hår och vita tygskor. Svarta byxor och en mörk mörk grå jacka. Det konstiga är att jag aldrig har sett han förrut. Han såg ut att vara i min ålder och var en sådan människa som jag skulle ha lagt märke till eftersom att han var så sjukt söt. Skit samma, det jobbiga var att jag åkte bara två hållplatser innan jag hoppade av så jag vet ju inte vart han skulle, han kanske bara är här på besök eller något sånt. Men alltså, söt var han. Skriver det bara för att jag ska komma ihåg det!

Idag gick jag upp halv tio och släpade mig till bussen. Kom till skolan tio i elva och såg på tv:n i skolan att lektionen var inställd. KUL! Nästa lektion började halv två och jag kunde alltså ha fått sova 3 timmar till! Vi åkte hem till Antonia och drack kaffe medans vi såg sex and the city. Sedan hade vi foto, så sjukt onödig lektion. Vi satt bara och kolla på varandras bilder och fick kamerorna. Men vi skulle endå vara där i tre timmar. Jag gick på stan sen med Jonna och sen fikade vi. Jag köpte en rund liten röd väska och en klänning. På vägen skulle jag köpa en tidning, bara för att jag inte jobbar idag typ. Sedan kom jag på att jag var sugen på chips. Jag köpte iallafall två tidningar för jag kunde inte bestämma mig och sen köpte jag chips, gräddfil och dipp. Det blev sammantagt 104 kr. Jag dör nästan.
Imorgon ska vi ha skolfoto och jag vill inte. Jag hatar skolfoton. Fan nu måste jag leta reda på något att ha på mig också. Jag vill bara vara hemma imorn istället. Mina ögon klibbar. Jag är för trött och mamma säger att jag har lågt blodtryck. Jag kan knappt ställa mig upp längre men de finns inget jag kan göra förutom att ta det lugnt när jag ställer mig upp och så ska jag tydligen vara glad också. Men orkar inte nu. Puss

Ville inte vara den som blev kvar

Okej förlåt, det blir inte ett inlägg innehållandes av Frida Maria Stenmark eller en av grans historier. En annan dag. Idag ska jag skriva om saker ni inte vet om mig.
1. När jag var 6 år bodde min familj i Laos (det vet ni ju) och någon helg skulle vi till en djurpark och kolla på massa djur och gå i någon stor trädgård. Vi hade gått runt där hela dagen och skulle sist gå till en stor bur med apor som man fick mata. Vi köpte fula chips i form av fingrar. Jag stod ensam på ena sidan av buren och skulle mata en apa. Efter ett par sekunder känner jag att apan tar tag i mitt finger och börjar knaga på det. Jag drar i min hand men apan är för stark. Jag börjar skrika och apan bitar bara hårdare och hårdare eftersom att han tror att mitt finger är ett finger-chips. (Ni ska veta att apor har lika vassa tänder som krokodiler) En stor man kommer fram till mig och sliter ut mitt söndertuggade finger och jag sjunker ihop på marken och börjar panikgråta. Erik kommer springande och vi springer mot bilen. Jag får sitta bak på flaket hela bilfärden till akuten och när vi kommer dit börjar dem snacka om att aporna kanske har rabies. Som tur är hade dem blivit vaccinerade. Tänk er att få rabies som sexåring! Iallafall har jag fortfarande ärr från apans tänder på höger långfinger.
2. Jag vill väga 10 kg mer. Mer. Mer. Mer. Jag vet inte hur länge jag har försökt att gå upp i vikt, hur många år mitt nyårslöfte är att gå upp i vikt. Det går inte. Inte. Inte. Inte. Jag hatar det och jag hatar min kropp för att den inte gör som jag vill. Ibland vill jag inte se mig i speglar för jag ser så sjuk ut. Jag tycker att jag ser hemsk ut. Bara för att man är smal är det lätt att man får någon slags stämpel. För det är inte synd om dem som är smala, dem är ju SMALA. Om man är smal är man lycklig!!! Det är bara synd om överviktiga för att det är så himla jobbigt att väga några kilo för mycket och att vara smal är inte jobbigt. Inte. Inte. Inte. För det är ju inte så att det är extra kallt på vintern, kläder sitter konstigt och så fort man äter en sallad så tror alla automatiskt att man bantar. Shit hon är ju sjuk! Hon kommer spy upp det där sen. Kolla nu tror hon att hon är värsta snygg för att hon är SMAL men det är hon inte. Inte. Inte. Inte.
Saker som man inte kan göra något åt är det som irriterar mest. Jag fattar ju vad ni menar men fattar ni vad jag menar? Det handlar inte om val man gör. Det handlar om vad man har och var man inte har. Hur man är och hur man vill vara.
3. Jag är för trött för att skriva en tredje grej. Jag gör det imorn eller något sånt, föresten ska jag träffa jonna imorn och det ska bli kul. Puss och godnatt allihop.


Can't pull the sweater over my head anymore

Hallådär. Här sitter jag en sen kväll i september. Har nyss sytt klart en rosett och funderar på att sätta fast en kedja. Borde köpa fler kedjor en vacker dag, alla tar slut direkt. Imorgon har jag foto i tre timmar och sen religion. Men ett stort hål imellan. Borde gå till Röda korset och leta efter en sjal eller en väska typ. Eller så borde jag och Frida kolla utbudet till projektarbetet. anyway så ska jag jobba även imorgon men sen är det ledigt ett tag. På fredag är det studiedag också och på torsdag skolfoto. Vår klass har något lame tema som jag egentligen inte pallar vara med på men vi måste. Jobbigt. Idag har jag och frida desginat en super snygg pulka men hook-on grej på till reklamarbetet på mediakommunikationen. Den heter SuperSlide hook 'n' glide. Så jävla snygg är det också. Annars har vi inte gjort så mycket mer idag, hann med en fika på kopparhatten och jag köpte en sjal. Sen har jag jobbat jobbat jobbat. Och varit dryg på tåget. Jag är medveten om att jag är dryg när jag sitter med luvan framför ansiktet hela resan, det är ju det som är roligt. Jag var så sjukt trött idag att jag somnade på religionen så jag borde seriöst sova nu på direkten. Dum som jag är drack jag en stor kopp kaffe nyss så jag kommer troligtvis inte kunna somna nu. Ska läsa i hål i huvudet, läser den för tredje gången nu. Känns som att jag borde skriva fetaste inlägget om något intressant men det är lite dåligt med inspiration och fantasi för tillfället. Hoppas att det är en kort svacka. Jag menar, även om ni inte orkar läsa så måste jag ju uppdatera någon gång då och då så ni inte glömmer bort mig helt. Vad ska jag skriva om? Vad borde jag skriva om? Vad vill ni veta? Svara mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!
123 gissa vad som kommer nu?
Party i mina äggstockar!!!!!!!!

You wont last another day

Fredag: Jobba, film, sova. i stort sett.
Lördag: missa bussen som inte ens gick och istället vara ledig. se candy och sova hela eftermiddagen. Jag och Petra åkte till Olle på kvällen. Varm choklad och öl mitt i mörka skogen. Sen såg vi en halv film. Sen en hel film. Sen en halv film till. Alla höll på att somna så vi åkte hem.
Söndag: Jobba, äta, tv, datorn.
Hejdå!


Tells me to go away

Oj oj oj. Här kommer du så stor och stark och kan klampa på hela världen? Du som aldrig tittat mig i ögonen, du som aldrig trott på vad jag har sagt, du som aldrig ens förstått hur jag fungerar. Du är sarkasm och ironi. Du är hat och ondska.
Jag är ju som sagt bara misslyckande och fel. Hur kan jag ha något med dig, ers höghet att göra? Det är bara du i din bubbla. Bara jag i mitt vakuum. Mellan oss inget annat än luft. Du är som en måndagsmorgon. Jag är en lördagskväll.

Duvan

Det hela började för typ 1½ vecka sedan. Antonia hade kommit till mig på morgonen för att vi skulle ta bussen tillsammans från mig. Vi går på gränd-gatan längs mitt hus förbi de parkerade bilarna och när vi kommer längst upp ser vi en duva ligga på marken. Den är död och det rinner blog från näppen. Det ser så sorgligt ut och vi tittade lite på den innan vi gick vidare. Dagen efter går jag till bussen samma väg ensam. Någon har kört över duvan så den ligger lite platt på marken men den är fortfarande hel och fortfarande död. På eftermiddagen kommer jag hem och går förbi duvan igen. Den är lite plattare nu och är blöt av regn. Färgen har också blivit mörkade på duvan. Dagarna passerar och jag tänker inte på den så mycket. Ser den bara ligga där varje morgon lite mer trasig än dagen innan. Men idag, för några timmar sedan. Jag hade tagit bussen från stan med Petra efter vi hade jobbat. Jag gick av en slump den vägen, brukar inte gå gränd-vägen på kvällarna för det är så satans mörkt då. Men iallafall så gick jag där och ser något svart ligga på marken. Jag förstår att det är duvan. Eller det är ingen duva längre. Den är bara blöta fjädrar på asfalten. Det gjorde så ont i hjärtat. Ingen bryr sig om dig. Ingen vet att du inte finns. Ingen har tagit hand om din döda kropp. Ingen har ens tänkt tanken på att du en gång levde. Och ni ska veta att jag hatar fåglar, det är nog det vidrigaste som finns. Och tänk då att jag, fågelhataren kände för den här duvan. Det var så sorgligt. Tänk om jag hade slagit i huvudet och ramlat ihop på marken och dött. Tänk så hade ingen gjort något utan bara låtit mig ligga kvar där och bilar hade kört över mig och mina inälvor hade legat på den våta asfalten i flera dagar. Ingen ens flyttade mig från vägen utan bara körde över mig som att jag var vilket skräp som helst. Smuts som ligger på gatan. Tillslut så finns det inget kvar av mig och det finns inte ett enda bevis på att jag någon gång har existerat. Ingenting, som att man var ingenting. Jag tycker synd om duvan. Tänk vilken lång text jag kunde skriva om ett djur jag hatar. Tänk att jag har ett hjärta någonstans där inne.


Forever is too long

Fina fina kommentaren in inlägget nedanför. Önskar att jag visste vem du var så jag kunde få tacka dig personligen, du gjorde min dag. Fast saken är den att jag tror inte jag är speciellt intressant. Eller vad vet jag egentligen? Jag ser ju inte mig själv från utsidan. Kanske är jag värsta outsidern eller så kanske jag är ett tuff brud. Eller så är jag någon man inte förstår sig på eller så kanske jag bara är en i mängden. Jag tror iallafall att jag är en sådan person som man inte gillar förren man har pratat med. Jag ser säkert ganska sur ut på avstånd och man tror nog att jag är en torr typ. Jag är inte torr någonstans. Jag skrattar väldigt mycket och försöker nog göra det bästa av situationen jag är i så länge jag inte är ensam. Om jag är ensam så klarar jag inget. Jag är så beroende av umgänge att jag dör utan det. Efter två dagar ensam så kan jag explodera. Jag måste få prata, skratta och vara den jag är när jag är med andra. Jag är så sjukt konstig när jag är själv. Det är som att jag sitter och har en konversation med mig själv när jag skriver nu. Och det är nog därför många tror att jag är lite knasig när man läser min blogg. Är jag knasig på riktigt?
Vissa saker har jag hört ofta under åren. 1. Att jag är lik en hund ibland 2. Att jag blir sötare om man kallar mig för Stinis.
Det kanske är sant jag vet inte, det är ju inte direkt komplimanger man samtidigt så blir jag glad av det. Som att någon bryr sig liksom. Agnes vet om hund-bilden. Det är nog första gången jag riktigt såg mig själv som hund. På väg till Göteborg. Åh vad jag saknar den resan. Så jävla mycket. Jag hade precis klippt mig, vi hade åkt bil hela dagen, vi kom till Liseberg och vi skrek till Frida men jag fick inte ens prata med henne, vi satt mot ett stängsel i flera timmar och väntade. Ett tag innan hoppade vi över och satte oss ned. Vi målade på varandras händer. Efter konserten vart det så tomt i huvudet och det ringde i öronen men vi fick krama prata och känna. Vi var på vandrarhemmet som kändes som någon gammalt spökhus på något sätt. Allt kändes lite overkligt. Varför skriver jag om det här? Och varför skriver jag så sjukt långt att ingen orkar läsa? Jag hatar när jag gör så. Jag blir så orolig att dem som läser kommer läsa en rad och sen typ "men hon är ju dum i huvudet" och gå till en ny sida. Man måste läsa allt för att fatta mig. Jag borde berätta om duvan.. Jag skriver ett till inlägg på direkten för jag känner att jag måste skriva om den idag.

Please try to wake me in the morning

Jag är iallafall ner i hålet igen. Det svarta alltså. Och det finns ingenting jag kan göra tror jag. Så jävla jobbigt att jag själv inte kan styra över det. Så jobbigt att det är min födelsedag snart och jag är på väg ner. Kan någon snäll tala om för mig vad jag ska göra för att inte sugas in i det där satans hålet där det bara finns mörker och mera mörker?



(Mitt dunkande hjärta under svettiga t-shirten.  Sprungit flera kilometer eller mil. Försöka andas och skratta mot varandra tills man ramlar i backen för det gör så ont i magen. Så blött på marken och så lite man märker det. Så lite mening något annat har när man får ligga på asfalten och nästan dö för det är för många fjärilar i ens magen. Allt är isolerat av händer som snuddar lite för ofta men mycket för sällan. "Puttar du på mig så puttar jag på dig". Smilgropar är så klyschigt och du är väl glad när du är med mig? Ibland räcker det med 28 fräknar och mjukt hår i nacken. Ibland räcker det med "ibland".)




För att inte förstöra allas dag så jag visa fina bilder från en blogg som heter: thenewkid
Det jag gillar mest är att hon visar ansiktet på väldigt få bilder och har istället masker eller redigerar i efterhand.
& så har hon likadana skor som jag har i hennes resväska.





come give me love kom ge mig allt jag vill ha

Jag gör som Frida och gör en dagens + och -.

+
Skratta massor och verkligen uppskatta det man har. Är så glad för det just nu, att jag verkligen fattar hur bra vänner jag har osv.
Att foto börjar bli roligt nu när vi äntligen får göra något på lektionerna
Att jag ska till London
2 veckor och 2 dagar till finaste dagen på länge
Smutronte med ingefära och honung. (Nya favoriten)
Sovmorgorn imorgon

-
Har ångest och panik för projektarbtet och vet inte hur jag ska göra längre
Glömde gå till röda korset idag
Imorgon ska jag jobba och sedan kommer jag jobba varje dag en vecka framåt
Jag vill gå ut i morgon men är för liten
Det enda jag har gjort idag är att titta på the Hills (jag vill gråta)
Jag ska lämna in testkommunikationen imorgon och det känns inte helt okej

Idag har jag varit i skolan för länge känns det som. Har ätit äcklig mat i skolan och skrattat med mina vänner och klassvänner. Jag har gått i regnet. Jag har haft min nya blus på mig. Jag har köpt tre par trosor. Jag har ätit nudlar från en kopp.

(Alltså förlåt. Förlåt för att jag är sämst ibland och för det mesta. jag vet att jag är för sentimentalsiskt, för blyg, för patetisk, för deppig, för konstig, för rädd och för mycket av allt. Jag är ledsen för att jag inte här av mig till människor som jag verkligen älskar jätte mycket och saknar. Jag är ledsen att jag aldrig vågar chansa och att jag är rädd att det alltid kommer vara så. Det är som jobbigast när man vet att hoppet inte finns. Det finns ingenstans jag kan hitta orken att ändra på mig själv. Och det är jag mest ledsen för.)

dubididuuu

när man nyser så hoppar hjärtat över ett slag

Dem har dragit mig ur arkivet

Sitter och skriver min läxa till textkommunikationen men det är så svårt att få någon inspiriation idag. Det har regnar non stop och jag har ont i halsen. Jag och Petra var nere vid Arenan och kollade på Olle när hans band spelade. Det var bra. Nu är jag som sagt hemma, jag lyssnar på Broder Daniel special på P3s hemsida. Det luktar falukorv så jag antar att det blir det till middag. Min mamma och pappa har plockat lingon idag och varit i sommarstugan. Jag hatar att dem är så jävla Dalarna. Dem är precis som att man tror att folk som bor i Dalarna ska vara och jag hatar det. Bara för att jag inte är det. Om det är snabbmakaroner till dör jag nästan. Jag fick ju iallafall min fina spetströja igår. Frida är världsbäst som orkar fixa det åt mig och jag hoppas du kan köpa en god morotskaka för pengarna och sådär. Jag vill åka till Göteborg snart. Träffa Frida och slippa mina Dalahästföräldrar. Jag orkar inte skriva mer till min textkommunikation, man ska skriva om ett livsöde. Antingen ska man skriva om någon riktig person eller så kan man hitta på. Jag hittar på eftersom jag inte känner någon med ett spännande livsöde. Okej, jag skriver inte om något så jätte spännande. Typ en kvinna som hoppade av skolan och försökte vbli konstnär men sålde glass istället, flyttade från sin kille och Stockholm för att hitta något annat som egentligen inte finns osv. Men iallafall vill jag inte ens skriva eftersom att hela gruppen kommer få läsa den sen, jag hatar att folk i gruppen ska läsa allt.
Nu ska jag dricka cola och typ ha ångest.

Jag krattar löven kring mitt hjärtas grav

Nu har planeraren i mig tagit vid och det känns ärligt inte helt bra. Jag skriver ner saker jag ska göra, kommer på mig själv med att fundera på vad jag ska göra resten av kvällen, har ett stort sug av att köpa en kalender och jag har börjat planera ALLT. Det är verkligen inte likt mig. Vad hände med att ta dagen som den kommer? Carpe diem, fånga dagen? Jag skrev till och med en önskelista i söndags. Jag skäms. Men just därför ska jag skriva ner typ vad den innehöll endast för att en del som jag förväntar mig presenter av läser denna blogg. Här kommer den:
Pengar, presentkort, ramar, fina kläder, saker som man har gjort själv, skydd till ipoden, böcker, skivor, tekoppar i olika former, färger, mönster och storlekar, en utflykt/resa, nytt tangentbord, en fotölj och sist men inte minst en discokula. Så jävla fint att ha en discokula i taket istället för en lampa. Varje dag är en fröjd liksom. Imorgon ska jag in på stan en sväng och kolla på en klänning och byta en blus jag köpte idag. (Omg blus)
jag har gått och blivit tokig tror jag. Jag köper saker hela tiden bara för att jag har råd. Det är liksom inte saker jag har trånat efter länge utan endast impulsköp. Okej idag köpte jag några nödvändiga saker som 2 BH:ar och ett halsband som det nästan stod mitt namn på, menar dock inte bokstavligttalat. Sedan köpte jag en kjol och en blus som sagt. Blusen köpte jag i fel storlek och därför ska jag byta den. Även fast den kostade 64,50 så är jag lite tveksam. Den är ljusblå, har ni någon gång sett mig i den färgen? Inte jag. Jag vet inte om det passar mig över huvudtaget. Men iallafall, man måste ju prova någon gång.
Idag har jag också fikat med de tre finaste tjejerna. man blir liksom lite varm i magen av att tänka på att jag har typ de bästa vännerna i världen. Både i Falun och i andra städer. Men liksom att jag, Stina blev utvald till att få ha världens bästa vänner. Det är jätte bra. Jag har också kollat på första avsnittet av andra säsongen på Gossip Girl. Och klippt ur saker ur tidningar. jag har också kollat på kappa till hösten och vintern och tänkte att ni skulle hjälpa mig lite. Lägger in en bild på dem två som jag gillar mest.


Puss

I will get you again

Jag har fått nytt tangentbord nu och därför kommer det bli mer blogg nu och mindre apelsinjuice vid datorn. Dagen har gått relativt snabbt, hade foto hela förmiddagen och vi åkte ut och tog lite bilder. Sedan hade vi religion en stund innan vi fick våra handledare till projektarbetet. Åkte sen till jobbet och gick på utbildning till något nytt tråkigt projekt, efter rasten fick jag sitta på Statoil endå och det går sjukt bra nu. Vill bara sitta kvar där istället. Imorgon har vi sovmorgon och det ska vi så jävla skönt. Sen ska jag bara hem och ta det lugnt. Nu ska jag se sex and the city och äta mackor.
Puss!


Sången dem spelar när filmen är slut

Nedsänkt blick bakom glasögon med trasiga bågar. Tusen tankar gömmer sig bakom rufsigt hår och blanka ögon. Varför tar han inte min hand? Minuter går lika snabbt som sekunder. Fullständig tystnad och läppar som aldrig möts. Fingertoppar som aldrig snuddar och ord som aldrig blir sagda. Varför? Varför? Varför? Urdruckna vinglas och tomma ölburkar. Någon har trampat i några chips och lämnat tusentals smulor på den röda mattan. Varför kan han inte bara säga något? Några blommor i en vas har vissnat och lämnat ljusbruna små blad på bordet med det trasiga benet. Fönstret står öppet och låter kalla vindar blåsa liv i rummet. Varför gör han inget innan allt är försent? Han reser på sig och går ut. Det enda ljud man kan höra sen är ett hjärta som går sönder.


First I thought I had it all

Pappa kom hem från Kongo idag. Han hade köpt en parfym till mig. Flaskan ser ut somettlitet lila äpple. Den luktar jätte gott. Jag har varit hemma från skolan idag. Varför? Därför: Outhärdlig hosta, svullen hals, täppt näsa, rinnande ögon, svullen vid revbenen och mer hosta. Trots min underbara medicin.
Helgen kanske jag ska ta:
På fredag en vart det lugnt med film hos Antonia med Frida,Petra och Emelie. Tidigare var jag på kupolen med Linn, Frida och Petra. Köpte lite småsaker och världens största chailatte.
Jobbade på lördagen, hyrde film med Petra och gick hem till mig för att se den. Olle kom efter ett tag så vi såg om filmen. När Petra åkte hem gick jag och Olle in till stan och krogen hade precis stängt och det var så jävla roligt att inte vara full  just då. Alla andra var skit packade och vi hade rätt roligt åt alla människor. Sen gick jag hem och somnade. Söndagen vart det jobb också. Idag har jag ätit massa soppa och sovit. Skaväl göra något annat nu.
Puss och kram!

RSS 2.0