Oh i wont sleep tonight

Hola!
Sitter i köket, har duschat precis och känner mig sådär skönt mosig i huvudet. Har bränt mig lite i ansiktet idag, på ett skönt sätt. Och min rygg hade fått sig lite för mycket sol också. Men det gör inget. Det var en bra dag på jöbbet. Innan jag cyklade dit åt jag och mina roomies frukost ute i solen på gräset, läste högt ur tidningen och skrattade lite åt horoskop och solade. Det var awesome!
Igår skulle jag egentligen bara vara hemma och tvätta och sen chilla. Istället drog mötet med min jobbcoach (ska återkomma om det) ut på tiden så jag hann inte hem till tvättiden, åkte hem till mamma och pappa och hängde med min bror istället. Drack cola och fixade lite innan jag åkte tillbaka hem. Då vart jag sugen på mina cider så jag drack lite i min ensamhet. Det låter så sjukt deprimerande, men det var trevligt. Sminkade mig och lyssnade på musik samtidigt. När Petra kom hem hjälpte jag henne med klädval och sen åkte jag hem till Emelie med henne och Fia. Vi lyssnade på kass musik och sen kom Hanna och joinade. Vi satt och pratade om diverse roliga grejer och klunka vin. Sen gick vi ner på stan och mötte Frida, gick på Rådis och pallade verkligen inte. Det är alltid samma sak och det är så fruktansvärt patetiskt. Så vi gick efter en kvart, mötte upp Petra och gick för att köpa mat. Det blev en extremt god kebabpizza och jag fick skjuts hem. Somnade så himla skönt sen.
Tillbaka till mitt jobbcoachmöte. Jag har ju vart där i några månader nu hos Curt som jag verkligen tycker om. Han är den första jag har mött i arbetssökarområdet som har förstått mig, uppmuntrat mig och fått mig att känna att jag faktiskt kan. Vanligtvis brukar det vara tvärtom. Och igår hade vi som vanligt ett bra möte då vi snacka om min ångest över om jag ska plugga, fortsätta leta jobb eller åka bort någonstans. När mötet led mot sitt slut läste han lite högt av det han hade skrivit och förklarade att han hade skrivit väldigt detaljerat den här gången, för att nästa gång så skulle det vara någon annan där. För det var hans sista dag. Han sa att han visste att det skulle gå bra för mig, att han inte var det minsta orolig och så önskade han mig lycka till i livet. Jag sa tack för allt han sagt och gjort. Sen gick jag. Och började gråta lite i trappen ut. Så himla sorgligt. Och hemskt för nu måste jag göra om samma sak igen, men en ny människa som antagligen inte alls kommer förstå mig.

Fade up the freaking music


Sometimes just not enough

Uppföljning på döda-människan-grejen: Vi vet inte hur det gick till eller någonting egentligen men vi har spekulerat igenom detta hela helgen och vi vet iallafall att det rör sig om ett självmord eller en olycka. Troligtvis har det skett i personens badrum, men vi vet inte hur det har gått till. Vi tror att människan är en kvinna i 23-24 års åldern och har bott i huset med sin pojkvän. Men det står ju ingenting i tidningen om det inte är ett mord så vi kan inte veta mer. Får hoppas att någon granne ger oss mer info. Skulle kännas skönt.

With every single thing

Sånt man dör av.

I always reach for more

Hejjj. Sitter på min dator äntligen, den har vägrat det mobila bredbandet tidigare. Den här datorn är slut på de flesta sätt, stänger av sig minst två gånger i timmen och jag är rädd att den sjunger på sista refrängen. Efter den här vet jag inte vad jag ska ha. Funderar ju på en Mac men har liksom inte råd. Men det känns ovärt att köpa en ny PC tills vidare också. AJA skit samma. Sitter i köket med Frida, hon har fått svar på sin insändare i tidningen och sitter och skriver på ett svar. Det är så himla roligt.
Jag dricker kallt kaffe och lyssnar på Petra som damsuger. Det är måndag och jag är såklart trött. Har burit tunga saker hela dagen = inte min piece of cake så jag är helt död, dramatisk och less. Måste hitta ett nytt jobb. Måste vara min mest kända line. Och under detta år har jag haft tre olika värdelösa jobb. Så jag tippar på att det kommer fortsätta.
Anyway. Jag överlever jämt.

Ögonen svider och igen

Nu sitter jag och uppdaterar mig. Har inte vart inne på internet på ett par dagar, förstår inte att panik har utbrytit. Inget nytt har direkt hänt. Eller jo, en jättehemsk grej. Det var en som dog här i vårt trapphus i fredags. Det var så jävla obehagligt, tre polisbilar och två ambulanser var här, en kvinna grät och skrek förtvivlat och folk sprang upp och ner i trapphuset. Vid tolv på kvällen rullades kroppen ut på en bår in i en likbil. Det var så himla konstigt.
Och sen har vi pratat jättemycket om Oslo och läst tidningar och kollat på nyheter. Vi har ätit tacos och köttfärsås, sett fyra filmer, druckit kaffe, åkt ut till roxnäs och fikat och jag har varit ute i stugan och plockat hallon, sett på mordkomissionen, spelat kort, vunnit över pappa i badminton, grillat och myst. Nu ska jag hem till Emelie och färga hennes hår. Imorgon ska jag jobba igen.

Where i go you never follow

Okej. IDAG då. Skriver alltid om gårdagen och glömmer helt att jag borde skriva om dagen ifråga. Så here we go. Skrev att jag satt i köket och drack kaffe, har precis också packat pyttelite för att åka till vår sommarstuga över kvällen/natten men min mamma och pappa. Som jag förövrigt inte har träffat på jättelänge vilket känns superkontigt eftersom att jag brukar träffa dem varje dag. Iallafall ska jag dit och vi ska grilla, hyra film, jag ska läsa bok, skriva lite och det ska bli superskönt. Så vi hörs säkert imorgon istället. Då ska jag baka blåbärsmuffins!

Really need this

Hola! Idag fick jag börja två timmar tidigare = fick också sluta tidigare. Det är skönt. Nu sitter jag och dricker kaffe och njuuuter av att världen är full av möjligheter. Hade ett framtids-snack med Petra och Antonia igår och blev så satans peppad att jag känner mig helt jäkla magisk idag. Tänk vad fina vänner man kan ha!
Igår (när jag tog bilderna) vad jag lika nöjd som ni ser på bild nummer 2 för att jag skulle få sminka mig, klä mig i normala kläder och åka ner på stan på dagen istället för att åka osminkad och rätt ful i "oömma" kläder, stövlar och regnjacka till jobbet. Det är så himla underskattat att få känna sig lite "fixad". Jag skulle alltså ner för att träffa min jobb coach och lämna in ett cv på stället som var stängt sist jag var på stan. När jag väl var nere på stan ställdes mitt möte in pga något datafel och stället jag skulle söka jobb på var fortfarande stängt. ANTIKLIMAX. Som tur var ringde Hanna just så och var i stan så vi satte oss och drack kaffe och åt på en snuskig skagenmacka (överskattat så in i helvete). Det var väldigt trevligt.
På eftermiddagen kom Antonia hem till oss och fikade med mig och Petra och tittade på bröllopsbilderna och skvallrade om vad som hade hänt på bröllopsfesten. Efter det åkte jag, Petra och Hanna till Sofia&Markus för att dricka jordgubbsvin och hänga. Fia, Frida, Debbie och Elina joinade också senare. Det blev ingen utgång för mig, Petra och Hanna. Vi köpte en cheeseburgare och jag somnade typ elva helt utmattad.

Bättre än inga alls på insidan

Bibliotek alltså. Det är någonting med dem. Igår gick jag alltså till stans bibliotek för att låna om en bok. Men tänkte att jag kunde kika runt lite när jag endå var där. En och en halv timme senare var jag kvar. Och hade bläddrat igenom tre coffeetable böcker, läst ut en hel bok av cecilia hansson (brukar kanske inte ta jättelång tid att läsa hennes böcker MEN ÄNDÅ) och lånat fyra böcker. Jag tycker om bibliotek.

This way you walk

Köksbilderna kommer kanske bli någonting återkommande som ni ser. Så här såg jag ut när jag hade cyklat hem ifrån stan igår och var helt slut. Jag har ett jättefint halsband med en guldtax på som jag älskar just nu.

Only we know

Idag var det sol konstant = bättre. Lyssnade på Filip och Fredrik och rensade ogräs och planterade om några rosenbuskar. Helt okej. Men är så galet trött på det, så jag åkte hem och gjorde mig snygg efter jobbet och drog till stan för att söka ett jobb. På bussen pep mitt busskort om att det var tomt och jag hade noll kontanter så jag sa att han fick panta mitt kort istället. Men han bara log och sa att jag kunde gå på ändå. Älskar snälla busschaufförer. Jobbigt nog var det stället jag skulle söka på stängt just idag. Gick till biblioteket istället och lånade fyra böcker. Det visade sig att jag hade en skuld för en bok jag hade lämnat in för sent. Dryyyyygt tänkte jag men bibliotekarien bara skrattade och sa att hon raderade den åt mig. Hallå?! För att vara snäll sa jag att jag kunde köpa en påse, då sa hon att jag kunde ta en istället. Alltså alla snälla människor idag. TACK FINA!

Where is it?

Ååå det blir bara sämre. Nu har min mobil fått en vattenskada av att ha legat i min ficka på regnjackan. Har inte råd med det här. Måste ha glass och gråta lite.

Chasing after the sky

Har en skitdag. Alltså verkligen. Vill krypa ur mig själv och bara inte behöva bestämma eller göra någonting. Inte behöva tänka eller planera eller oroa mig eller stressa över minsta lilla grej.
Jag vaknade till regn idag, skulle börja jobba tre timmar senare så jag tänkte att det var nog lugnt. Icke. Det spöregnade fortfarande när jag åkte till jobbet klockan 12. Sen höll det i. I fyra timmar stod jag i en dusch av kallt regn och jag hade glömt mina regnbyxor. Jag frös så jag hackade tänder och plockade ogräs samtidigt som jag ville dö rakt där på marken i en lerpöl. Kände hat och fick sen efter jag hade slutat vänta en halvtimme på bussen. Frös som ett as och kommer garanterat bli sjuk nu. Kul.
Sedan åkte jag hem och drog av mig alla kläder och var blöt överallt. Vred ur två deciliter vatten ur min bh och värmde på mat och gjorde mig klar, sprang till bussen och åkte hem till mamma och pappa.
Ingen är här vilket är tråkigt, jag hade behövt en kram. Men de är i Norrland. Jag ska tvätta kläder och få med mig lite fler grejer hem till lägenheten. Har extrem ångest och hatar mitt jobb, måste söka något nytt imorgon. Fy fan vad alltid suger idag. Snälla säg någonting så jag mår bättre.
(Ps. Fina Räven fyllde år i lördags och jag skulle skriva ett inlägg till henne, men jag har inget internet i mitt nya hem. Så grattis i efterskott och hoppas du hade världens finaste dag!)

Dress me up in all your colours


Maybe i need to get through this year aswell



Idag har jag fått sommarens antagligen sista fräknar.

Not just you

När jag jobbar har jag håret uppsatt. Och det har sina nackdelar. T.ex. att håret går av och blir lite korta små fula stumpar. Som den här. Haha. Dör.

He is gone


Oh why would i want to be anywhere else

Okej nu är jag i mitt nya hem. Flyttade min säng och grejer igår och sov här första natten, det kändes bra. Det känns bra alltihopa. Igårkväll var varken Frida eller Petra hemma så jag satt och fixade med bilder och drack vin och firade lite för mig själv. Pysslade lite och somnade tolv.
Har jobbat idag fyra timmar och det var ganska soft, kom hem till Frida och drack lite kaffe. Petra droppade in också och vi planerade lite om helgen, vi ska fota på ett bröllop nämligen! Ska bli superkul! Och så är det Thai-festival i Borlänge också som vi ska på. Och jag måste ta mig till Stockholm imorgon för min bror ska få ett par nycklar. Men det är bra, då hinner jag träffa Jonna lite!
Men nu är tjejerna på jobbet båda två och jag sitter i köket och tänkte att ni kan få se lite av det iallafall + jag när jag dricker kaffe ur min gorilla-mugg + våra två sköldpaddor. Det är egentligen Fridas men nu är det väl våra kan man säga. De är ganska söta.

It's a little bit like continuing something

Okej nu tänkte jag komma med någonting kul, för en gångs skull. Närå. Men jag ska flytta! Pepp!!! In till Frida och Petras tvåa, det kommer bli fantastiskt. Imorgon eller på tisdag går flyttlasset och sen kommer jag bo på Kopparvägen. På obestämd tid. Kul va?

And i'm as strange as you


Give me what's missing

Helgen var lite helvetisk men jag överlevde. Jobbade 14-22 på fredag och 06-14 igår = jag hann sova 4 timmar emellan. Osoft. Men efter var jag pepp och åkte ner på stan med Frida och handlade inför kvällen. Åkte hem och duschade och drack cider och gjorde mig iordning. Vid sju cyklade jag, Frida och Petra till Elina. Där var det födelsedagskalas för henne och vi grillade med alla som redan var där. Drack bål, pratade och myste. Hade astrevligt. Sen bastade vi, badade och Frida vart asfull. Det var extremt roligt. Kvällen slutade runt två då alla var helt slut av allt badande och alla började nyktra till. Utom Frida som var skitpackad fortfarande och fick inte på sig skorna och sa till en kille att han var så jävla tacky. Jag dog av skratt. Hon hoppade in i en taxi och jag cyklade hem. När jag kom hem satt hon utanför min dörr och vi gick in, jag gjorde ugnspizza och popcorn medans Frida låg på köksgolvet och krälade. Sen somnade vi väldigt gott.
Idag har jag varit ledig och är väldigt glad för det. Är TRÖTT. Har hängt i soffan med Frida, druckit cola och ätit mat hela dagen. Kvällen ska också spenderas i soffan med diverse program.

Its the fear of the dead end

Vad heter du? Stina Lovisa Karlsson
Vart bor du? På Blindgatan. I Falun. 
Trivs du där? Ja.
Brukar du läsa horoskop? Ibland i Falukuriren men det är sällan.
Har du körkort? Nej. Har inget intresse av att ha det men funderar på att ta det endå.
Äger du några Converseskor? Ett par svarta och ett par ljusrosa som är helt blekrosa nu. Och trasiga och skitsmutsiga för jag har haft dem på jobbet.
Favoritdjur? Gillar ju hundar.
Vad spenderar du dina pengar på? Saker man kan äta, alkohol och fika.
Senaste konserten? Håkan Hellström på Peace
Festar du mycket? Nja, inte alls lika mycket som förut.
Sprit, cider, vin eller öl? Dricker oftast rödvin. Men gillar det mesta.
Brukar du bli för full? Det händer såklart. Men inte så ofta.
Antal kuddar i sängen? Fyra
Kan du baka bullar? Ja fast jag måste ju ha ett recept.
Har du varit med i scouterna? Nej.
Bläck eller blyerts? Svart bläckpenna eller stiftpenna med typ 0.5 mm stift. Hatar vanliga blå bläckpennor.
McDonald’s eller Burger King? Äter typ aldrig på Burger King och sedan de slutade med Chicken BLT så hatar jag dem. Så McDonalds.
Är du allergiskt mot något? Nej inget jag har märkt av. Fast alla är väl lite allergiska mot typ ananas och kiwi?
Äger du ett busskort? Ja jag har ett kombikort just nu. 
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Grön.
Hur ser du ut idag? Jag har på mig svarta strumpbyxor, jeansshorts, vit kortärmad slapp skjorta, brun kofta och ett grönt halsband.
Har du haft sex idag? Nej.
Nästa mål i ditt liv? Att klara av morgondagen på jobbet. Närå. Att volontärarbeta.
Vad såg du senast på tv? Vem vet mest, tre avsnitt.
Hur svarar du i mobilen? Om det är min mobil så svarar jag "Hallå" oftast, fast om det är typ någon vuxen seriös människa som ringer svarar jag "Stina" och det gör jag hemma också.
Vem ringde du senast? Petra.
Vad sa den du ringde? Alltså det var så sjukt. Det var alltså imorse  06.45, hon ringde mig först och hade panik för hon kom inte ut ur sitt sovrum för dörren hade fastnat och hon skulle börja jobba om någon timme. Det går inte att ta sig ut genom fönstret och det är bara hon jag och Frida som har nycklar hem till henne. Och Frida sov hos mig. = Jag skulle vara tvungen att gå upp och cykla dit och öppna dörren. Dörren hade inte gått i baklås utan den hade liksom fastnat i en annan dörr på något vis och den gick inte att rubba. Jag ringde Fia som bor 50 meter bort och bad henne att gå dit och hjälpa Petra så länge. Eftersom att hon var barnvakt fick hon ta med sig sin ettåriga systerdotter och springa dit för att lugna Petra haha. Jag dör. Sen ringde jag upp henne och sa att Fia skulle komma och att jag skulle cykla dit. Men så fick hon upp dörren. Så jävla stört. Men så fick jag somna om och det var ju fett.
Antal timmar sömn inatt? 8 ungefär. Minus den halvtimmen vi panikade över dörren.
Vad innehåller din favoritnattmacka? Ååå det är det bästa på hela dagen ungefär. Det är som frukost fast på kvällen! Man ska tre-fyra mackor och bara ösa på allting som är gott. Pepparsalami och paprika och philadelphia och gurka och mjukost och ägg och leverpastej och kalkon och sås osv. Och oboy till det.
Bråkat med ditt husdjur: Har inget husdjur men hahaha.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej inte vad jag minns. Men jag har för mig att någonting jag drömde hände dagen efter. Och en jätteskum grej hände för några år sedan. Jag drömde att mamma skulle hämta mig vid en lastkaj där jag hade vart på kalas och det var egentligen helt meningslöst. Men någon dag senare gick jag på en gata jag aldrig gått på förrut här i Falun och så såg jag den lastkajen som hade varit med i min dröm. Jag vart helt vettskrämd och jag förstår det fortfarande inte.
Är du ensam nu: Ja alla gick ner på stan och det är jätteskönt.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Låtar som jag tycker är bra men som jag inte vill erkänna att jag gillar. Oftast. Eller om någon annan sjunger på en låt kan jag få den på hjärnan också sen.
Vill du gifta dig: Jag vet inte. Nej. Kanske.
Vill du ha barn: Jag vet inte. Nej. Kanske.

FAVORIT…
Rum i huset: Mitt rum eller vardagsrummet där uppe. Soffan liksom.
Typ av musik: Peppigt. Pop/indie/plingplong eller house.
Månad: Maj eller Juni.
Sten: Har nog aldrig tänt på vad som är min favoritsten. Men diamant antar jag. Och smaragd är ju fint.

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU…
Gråtit: Nej
Köpt någonting: Ja. En Billys panpizza Chicken taco, redbull, cola, cider och vin, en klänning och en typ skjorta utan ärmar. 
Varit sjuk: Nä.
Sjungit: Ja. Vi sjöng ganska mycket igår.
Sagt “Jag Älskar Dig”: Nej.
Velat säga till några att du älskar dem: Alltså ja det är väl klart att man vill säga det, men inte så att jag har tänkt säga det och sen inte sagt det. Mer kramat lite på dem och sånt. Säger väldigt sällan att jag älskar någon.Det är nog lite dumt.
Träffat nån ny person: Ja på jobbet. 
Saknat någon: Ja!
Kramat någon: Jaaa.

SENASTE…
Låt du hörde: Lyssnar på Bombay bicycle club - Many ways
Film du såg: Cry Baby.
Drink du köpte: Oj. Jag köper aldrig drinkar. Köper bara öl. Men sista gången var väl någon redbull+vodka i Thailand.
Sak du stal: Min mammas halsband igår. Men hon fick iförsig tillbaka det idag. Så det var mer ett lån.
Mat du åt: Åt några rostade mackor till frukost.
Gången du åt en korv: Någon gång förra veckan.

FÖRSTA
Första bästa kompis: Antonia.
Första inhandlade skiva: Jag är nästan helt säker på att det var Spice Girls. Alla skivor jag hade innan hade jag ju fått.
Första förälskelse: Första dagen i lågstadiet kommer jag ihåg att jag sa till mina tjejkompisar att jag var kär i en i min klass som hette Tobias. Efter att jag hade sett han i två minuter. Det gick över dagen efter.
Första begravning: Min gammelmormors.
Första piercing/tatuering: Tog hål i öronen i sjuan.
Första fiende: En av dagislärarna på mitt dagis, hon hette Sylvi och var riktigt elak och opedagogisk. Hon tvingade mig att äta saker jag hatade och sa ALDRIG någonting uppmuntande. Jag hatade henne. Hon gillade nog inte mig heller, men älskade min bror.

SENASTE…
Senaste människa du slog: Eh. Vet inte. Slår aldrig någon utom på skämt?
Senaste stora bussresa: Från jobbet (Hosjö) hem till mig i torsdags.
Senaste dusch: Igår typ vid fem.
Senaste irritation: Jag hade ut ett glas juice på mina byxor för en stund sedan. Det var lite jobbigt.
Senaste glass: Åt en Sandwich någon dag i veckan.
Senaste skjortan du haft på dig: Den här jag har på mig idag. Den är liksom som en skjorta men jättejätteskön och ganska kort.


Man kan tänka sig

Megagott: Blanda smör, havregryn, socker och lite vaniljsocker i en skål och bara ät. Dör lite varje gång för jag har glömt hur gott det är. Och hallå hur enkelt?

And then you tell me this is it

Fabrizio Moretti, trummis i the Strokes (och en av världens snyggaste män för övrigt) var på Peace and love med sitt band i helgen, de bodde på Scandic Hotel i Falun och Emelie checkade in Fabrizio och fick alltså stå och snacka med den här varelsen, han fråga om hon skulle se dem på kvällen, hon sa att hon inte hade band, han sa att han nog kunde ordna det och sen hade hon telefonkontakt med han och hans manager på kvällen och de fixade två artistband åt Emelie och Fia så de kunde komma och se konserten. Dör. Varför jobbar jag inte på Scandic? Varför fick inte jag prata med Fabrizio? Och framför allt: Varför fick jag inte hångla med han så som Drew Barrymore har gjort i flera år? VARFÖR?

Well you made me look

Grej nummer två som suger med den här dagen: Eftersom att jag har jobbat i solen hela dagen har jag blivit brun, och ja det är ju bra, MEN jag hade ett linne med breda band på mig hela dagen och har fått världens fulaste och skarpaste kanter. Och förmodligen shortsbränna. Har inte vågat kolla. Måste ha något tubtopsliknande på mig imorgon eller heltäckande tröja. Hatar kanter. Hatar den här jävla dagen också. (Förutom att jag fikade imorse med Frida, Petra, Hanna, Antonia, Sofia och Linda och det var superfint och jättekul fast jag fick en äcklig macka).

Hanging in the section of madness

Bläddra neråt tre steg hela tidenoch låt den personen du stannar på fylla ut dina svar.
Namn: Anna Berglund
När fyller han/hon år?: Jag trooor det är i november!
Är hon/han rolig?: Ja!!
Har du kysst han/hon?: Näpp
Är han/hon söt?: Ja hon är gullig
Har ni träffats? : Jajemensan
Namn: Anna Eljans
Är ni bra vänner?: Hon är min föredetta granne, bästa vän med min mamma och Hannas moster så jag känner ju henne men vi är inte nära vänner nej.
Kan du lita på han/hon?: Jadå. Fast jag skulle nog aldrig berätta någonting hemligt eller jobbigt för henne, för det skulle bli weird.
Är han/hon lång?: Gud jag minns inte hur lång hon är. Typ som jag tror jag = lång.
Hur länge har ni kännt varandra?: Sen de flyttade in här bredvid, kanske när jag var tre-fyra år = 93-94.
Har ni träffats?: Ja.
Namn: Ante
Var träffades ni första gången?: Ingen aning. Men säkert i skolan, vi gick på samma högstadieskola.
Hur gammal är han/hon?: 2 år äldre än mig.
Går ni på samma skola?: Nä.
Har du kramat honom/henne?: Ja.
Hur länge har ni kännt varandra?: Ja jag vet inte, känner ju inte direkt han så där jättebra. Men sedan jag gick i ettan kanske.
Namn: Berivan
Hur länge har ni känt varandra?: Sedan jag började jobba på Cityjouren.
Har du kramat honom/henne?: Nej.
Kan du berätta hemligheter för den personen?: Haha nej. Vi har träffat varandra två gånger.
Är personen viktig för dig?: Nej det skulle jag väl inte säga. Men det låter ju elakt för jag vill ju fortfarande inte att någonting hemskt händer henne. Men viktig för mig i mitt liv är hon ju inte.
Namn: CP Jeses
Är ni släkt?: Nej!!!!
Har ni träffats?: Ja tyvärr.
Har ni kramats?: Nej!!!!
När kommer ni träffas igen?: Nej!!!!!!
Känner du honom/henne bra?: Nej!!! Träffade två snubbar en gång i Stockholm som förföljde mig och tvingade mig ge mig deras nummer för de ville ha med mig i någon sekt typ och de pratade om jesus och att han ville att jag skulle prata med dem och det var så jävla obehagligt så att jag råkade ge mitt riktiga nummer när jag skulle ge fel nummer och sen ringde de flera gånger så jag döpte dem till CP Jesus så jag skulle veta att jag inte skulle svara och sen hade jag panik jättelänge tills Frida skickade ett sms till dem att sluta.
Namn: Ebba K
Har ni träffats?: Ja
Vars bor han/hon?: Stockholm vanligtvis, men nu är hon ute och reser i Asien som vi gjorde.
Hatar du personen?: Nejnej
Har du sett personen full?: Ja, men bara lite full tror jag. Kan inte minnas att jag har sett Ebba så där aspackad. Men det kanske har hänt någon gång när jag har varit jättefull.
Namn: Elina
Har du kramat henne/honom?: Ja miljoner gånger.
Har du sett personen röka?: Ja varje gång vi ses haha.
Har du sett personen full?: Ja det med.
Är personen äldre än dig?: Ja två månader.
Namn: Emelie
Är han/hon söt?: Världens sötaste.
Har du några minnen med personen?: Ja såklart. Hon har varit en av mina bästa vänner sedan jag var 13.
Har du hennes/hans msn?: Yup.
Träffas ni ofta?: Ja iallafall någon gång i veckan.
Namn: Emma TMFD
Står han/hon nära dig?: Nej. Hon gick i min klass i Sandviken när jag pluggade textil/mode/form/design.
Har du kramat personen?: Jag tror jag kramade alla i min klass sista dagen i skolan.
Är han/hon söt?: Jadå.
Har ni träffats?: Ja.
Har du varit förtjust i honom/henne?: Haha nej.
Namn: Eva Swing
Är han/hon vacker?: Mja men jo. För att vara i hennes ålder är hon liksom fräsch!
Går ni på samma skola?: Nej. Hon var min chef när jag jobbade som sömerska.
Tror du personen har bra betyg?: Jag har ingen aning om hon hade bra betyg, hon är typ femtio nu.
Är han/hon snäll?: Ja!
Namn: Fia!
När träffades ni första gången?: 1997. Den dagen jag började ettan.
Brukar ni smsa?: Ja varje dag
Har du sett personen full?: Hahaha oja.
Delar ni några minnen tillsammans?: Flera tusen miljarder.
Namn: Fjärilshuset
Känner ni varandra bra?: Nej. Inte alls, har aldrig varit där.
Brukar ni ringa varandra?: Jag ringde en gång förra hösten när jag ville dit och ville veta öppettider.
Är han/hon snygg?: Fjärilarna är nog jättefina.
Är personen äldre än dig?: -
Namn: Frida Mam Hem
Älskar du honom/henne?: Frida, ja mycket.
Träffas ni ofta?: Ja nästan varje dag. Men snart kommer vi ses ännu mer.
Har du kysst han/hon?: Ja.
Namn: Frida Räven
Är han/hon snäll?: Oja och hon ger alltid världens bästa presenter.
Bor?: I Göteborg
Hur gammal?: Hon fyller 20 år om tio dagar, samma dag som Elina!
Är ni bra vänner?: JA!
Namn: Gittan&Bengt-polo
När kommer ni träffas?: Vet inte, det är mamma och pappas vänner som bor i Stockholm. Så inte inom den närmaste framtiden antagligen.
När träffades ni sist?: Hmm. Två år sedan tror jag när vi var där och hälsade på.
Har du kramat personen?: Ja båda två.
Namn: Hanna Risberg
Vill du krama honom/henne?: Ja! Jag har inte träffat henne på två veckor nu.
Vill du träffa honom/henne just nu?: Ja, fast hon sover nog och jag ska lägga mig strax. Men jag ska träffa henne imorgon och fika!
Har ni pratat i telefon nångång?: Ja idag till exempel.
Bläddra neråt tre steg hela tidenoch låt den personen du stannar på fylla ut dina svar.
Namn: Anna Berglund
När fyller han/hon år?: Jag trooor det är i november!
Är hon/han rolig?: Ja!!
Har du kysst han/hon?: Näpp
Är han/hon söt?: Ja hon är gullig
Har ni träffats? : Jajemensan
Namn: Anna Eljans
Är ni bra vänner?: Hon är min föredetta granne, bästa vän med min mamma och Hannas moster så jag känner ju henne men vi är inte nära vänner nej.
Kan du lita på han/hon?: Jadå. Fast jag skulle nog aldrig berätta någonting hemligt eller jobbigt för henne, för det skulle bli weird.
Är han/hon lång?: Gud jag minns inte hur lång hon är. Typ som jag tror jag = lång.
Hur länge har ni kännt varandra?: Sen de flyttade in här bredvid, kanske när jag var tre-fyra år = 93-94.
Har ni träffats?: Ja.
Namn: Ante
Var träffades ni första gången?: Ingen aning. Men säkert i skolan, vi gick på samma högstadieskola.
Hur gammal är han/hon?: 2 år äldre än mig.
Går ni på samma skola?: Nä.
Har du kramat honom/henne?: Ja.
Hur länge har ni kännt varandra?: Ja jag vet inte, känner ju inte direkt han så där jättebra. Men sedan jag gick i ettan kanske.
Namn: Berivan
Hur länge har ni känt varandra?: Sedan jag började jobba på Cityjouren.
Har du kramat honom/henne?: Nej.
Kan du berätta hemligheter för den personen?: Haha nej. Vi har träffat varandra två gånger.
Är personen viktig för dig?: Nej det skulle jag väl inte säga. Men det låter ju elakt för jag vill ju fortfarande inte att någonting hemskt händer henne. Men viktig för mig i mitt liv är hon ju inte.
Namn: CP Jeses
Är ni släkt?: Nej!!!!
Har ni träffats?: Ja tyvärr.
Har ni kramats?: Nej!!!!
När kommer ni träffas igen?: Nej!!!!!!
Känner du honom/henne bra?: Nej!!! Träffade två snubbar en gång i Stockholm som förföljde mig och tvingade mig ge mig deras nummer för de ville ha med mig i någon sekt typ och de pratade om jesus och att han ville att jag skulle prata med dem och det var så jävla obehagligt så att jag råkade ge mitt riktiga nummer när jag skulle ge fel nummer och sen ringde de flera gånger så jag döpte dem till CP Jesus så jag skulle veta att jag inte skulle svara och sen hade jag panik jättelänge tills Frida skickade ett sms till dem att sluta.
Namn: Ebba K
Har ni träffats?: Ja
Vars bor han/hon?: Stockholm vanligtvis, men nu är hon ute och reser i Asien som vi gjorde.
Hatar du personen?: Nejnej
Har du sett personen full?: Ja, men bara lite full tror jag. Kan inte minnas att jag har sett Ebba så där aspackad. Men det kanske har hänt någon gång när jag har varit jättefull.
Namn: Elina
Har du kramat henne/honom?: Ja miljoner gånger.
Har du sett personen röka?: Ja varje gång vi ses haha.
Har du sett personen full?: Ja det med.
Är personen äldre än dig?: Ja två månader.
Namn: Emelie
Är han/hon söt?: Världens sötaste.
Har du några minnen med personen?: Ja såklart. Hon har varit en av mina bästa vänner sedan jag var 13.
Har du hennes/hans msn?: Yup.
Träffas ni ofta?: Ja iallafall någon gång i veckan.
Namn: Emma TMFD
Står han/hon nära dig?: Nej. Hon gick i min klass i Sandviken när jag pluggade textil/mode/form/design.
Har du kramat personen?: Jag tror jag kramade alla i min klass sista dagen i skolan.
Är han/hon söt?: Jadå.
Har ni träffats?: Ja.
Har du varit förtjust i honom/henne?: Haha nej.
Namn: Eva Swing
Är han/hon vacker?: Mja men jo. För att vara i hennes ålder är hon liksom fräsch!
Går ni på samma skola?: Nej. Hon var min chef när jag jobbade som sömerska.
Tror du personen har bra betyg?: Jag har ingen aning om hon hade bra betyg, hon är typ femtio nu.
Är han/hon snäll?: Ja!
Namn: Fia!
När träffades ni första gången?: 1997. Den dagen jag började ettan.
Brukar ni smsa?: Ja varje dag
Har du sett personen full?: Hahaha oja.
Delar ni några minnen tillsammans?: Flera tusen miljarder.
Namn: Fjärilshuset
Känner ni varandra bra?: Nej. Inte alls, har aldrig varit där.
Brukar ni ringa varandra?: Jag ringde en gång förra hösten när jag ville dit och ville veta öppettider.
Är han/hon snygg?: Fjärilarna är nog jättefina.
Är personen äldre än dig?: -
Namn: Frida Mam Hem
Älskar du honom/henne?: Frida, ja mycket.
Träffas ni ofta?: Ja nästan varje dag. Men snart kommer vi ses ännu mer.
Har du kysst han/hon?: Ja.
Namn: Frida Räven
Är han/hon snäll?: Oja och hon ger alltid världens bästa presenter.
Bor?: I Göteborg
Hur gammal?: Hon fyller 20 år om tio dagar, samma dag som Elina!
Är ni bra vänner?: JA!
Namn: Gittan&Bengt-polo
När kommer ni träffas?: Vet inte, det är mamma och pappas vänner som bor i Stockholm. Så inte inom den närmaste framtiden antagligen.
När träffades ni sist?: Hmm. Två år sedan tror jag när vi var där och hälsade på.
Har du kramat personen?: Ja båda två.
Namn: Hanna Risberg
Vill du krama honom/henne?: Ja! Jag har inte träffat henne på två veckor nu.
Vill du träffa honom/henne just nu?: Ja, fast hon sover nog och jag ska lägga mig strax. Men jag ska träffa henne imorgon och fika!
Har ni pratat i telefon nångång?: Ja idag till exempel.
(Listan hittade jag på Rävens listblogg)

I wish i was on the next level

Jag är helt förstörd. Och jag borde inte skriva egentligen för det låter bara som att jag klagar och klagar. Men jag känner mig så himla liten just nu. Kom precis hem från jobbet, är smutsig, helt dränkt i svett, jättetrött och har ont i hela kroppen. Och jag överlever ju, det är inte dödstråkigt men jag blundar och tänker varför i helvete är jag här och jobbar på ett ställe som jag inte tycker om, bara för att tjäna pengar? Jag är så trött på att vantrivas. Varför kan jag inte få ett vanligt, helt okej roligt jobb som jag inte får ont i magen av att åka till. Sedan jag slutade gymnasiet har jag haft tre jobb. Och jag har inte trivts riktigt bra någonstans och jag har ångest nu. Kommer det alltid vara så här? Jag vet att jag är duktig och bra på mycket, men jag kan bara inte få något roligt jobb. För det finns inga. Och det måste ändras eller så måste jag ändra på någonting för det här är så deprimerande.
Imorgon måste jag jobba från 14-22. På en fredag. Sen ska jag krypa ihop till en boll och försvinna.

First things first


Some kind of high every night

Har jobbat i två dagar nu, det är ganska kul. Fast jättevarmt och jag har ont överallt. Men jag ser det positivt, man blir brun och får gratis träning. Kommer vara så snygg och fit efter sommaren. Dessutom ska jag ju tjäna pengar så jag kan göra någonting jätteroligt sen. Måste bara bestämma exakt vad. Jag har så himla mycket i mitt huvud att jag inte kan sova ibland. Igår låg jag minst en timme och funderade på om jag skulle börja plugga någonting utomlands, blev så peppad för Petra snackar om att hon ska åka någonstans och plugga. Kanske London, då är man endå inte så långt borta. Eller så drar man till USA bara för att man kan. Men jdsfhsjkdghjru jag vill göra tusen andra saker också. Och jag blir så låst om jag börjar plugga i tre år.
Anywho, det blir ett senare problem. Denna vecka ska jag jobba två dagar till och på lördag ska jag gå på Elinas födelsedagsfest! Megaroligt! Och så ska jag väl umgås lite med min farbror + hans fru + min moster. För alla är här och hälsar på just nu.

Not going where you are

Okej. Måste nog förklara mig lite om den här häst-tjejs-grejen. Jag snackar alltså inte om tjejerna som tycker att hästar är fina djur, på en normal nivå. Eller som tycker att det är roligt att rida eller har en häst. Det är tjejerna som skaffar bloggar tillägnade till sin häst, som uppdaterar sina statusar om ens häst SOM ÄR FINAST I HELA VÄRLDEN <3<3 eller om att de har ridit fyra timmar i skogen idag och sen tränat hoppning i tre timmar, som köper hästgrejer för tiotusentalskronor i månaden och som måste träffa sin häst varje dag, som pratar om hästar och raser på hästar och foder jämt och ständigt och det värsta av allt: som mockar för att det är ROLIGT. Jag dör. Och jag förstår inte varför just hästar? Varför inte igenkottar eller kaniner? Någonting som inte tar lika mycket pengar, tid och energi? Det går tydligen inte att jämföra med något annat djur för jag har då aldrig sett en blogg som handlar vad en hund äter eller en status som säger MIN KATT ÄR AWESOME. Det känns som att det är någonting sjukt med det, det blir liksom en besatthet. Allting kretsar runt den här varelsen, och vad är hemligheten? Vad får de ut av det hela? Jag är uppriktigt intresserad! Jag är så förvirrad. JAG FÖRSTÅR INTE.

Me and the moon


Even better then waiting for it

Godmorgon!
Jag gick upp sju idag. Av ingen anledning. Borde väl egentligen sovit ut eftersom jag ligger efter med sömnen lite. Men det känns som att det inte hanns med. Nu dricker jag kaffe, laddar på ipoden med alla Filip och Fredriks podcasts. Lyssnar på Timbuktu i Sommar. Har det bra.

Du kanske kommer förstå


Your lights are on

Nu tar jag resten!
Jaaaa jag pysslade lite hemma på fredagen när jag vaknade och städade upp efter en veckas ff. Gjorde mig klar och välkomnade pappa hem. Och så kom Frida och Petra i några minuter och sa hej, puss. Sen cyklade jag till bussen och fick STÅ hela vägen till Borlänge. Min rygg protesterade. Kom fram och handlade en iskaffe och en snickers och peppade utav bara helvete för Filip och Fredrik. Gick dit själv, ser kön och vill dö. Den är seriöst mer än 200 meter lång och det står säkert 300 människor där. Ställde mig sist i kön och fick rådet av en vakt att gå ur, eftersom att jag inte skulle komma in. Punkt slut. Men nej jag stod och stod och stod och kön blev mindre men sen var det fullsatt. Lite folk gick och sen helt plöstligt började de ta in fler och så var jag plötsligt inne. En av de tio sista. Sen skrattade jag konstant i en timme. Bäst i världen.
Var hög på livet och gick till Säkert! för att möta Jonna, Anna, Elisabet etc. Men en stund senare begav jag mig mot Marcus. Svepte vin och redbull+vodka (fast det var egentligen hembränt hahahaha. DÖR. Första gången i livet jag drack hb). Vi skulle se Those dancing days, Daniel Adams Ray och Bob Dylan. Det slutade med att vi såg en låt av Bob Dylan. Men vi hade kul. Gick tillbaka till Marcus och drack med han och Hagge. Jag förlorade en Tetrismatch och var tvungen att stå i jägarposition (Ni vet när man sitter mot en vägg med benen i 90 graders vinkel) i en minut. Mindre roligt. Men jag var full och pepp. Så såg vi Håkan Hellström och han avslutade allt så himla fint. Dock undrade jag hela konserten över varför han hade satt på sig en svart transparent v-ringad tshirt. Så fel.
Blablabla vi hängde runt lite eller vad man nu gör, kom hem till Marcus vid halv tre och lyckades somna in vid tre tror jag. Och sen upp fyra timmar senare. Ska aldrig, ALDRIG, jobba som funktionär igen. Lova mig att ni kommer hindra mig om jag någonsin pratar om att göra det igen. DET SUGER. Åtta timmars smärta. Åt litervis av mjukglass och klunkade kaffe som aldrig förr. Snodde med mig massa remmar, inte för att jag gillar remmar, utan för att bara utnyttja sitationen så mycket som jag kunde. Sen var det slut. Campingen var det vidrigaste jag har sett. Den här festivalen blir bara dräggigare och dräggigare. Folk har inga gränser längre. Det är äckligt hur människor kan åka dit bara för att supa, de vill inte ens se något band, de vill bara vara så jävla fulla som dem bara kan och ligga och skämma ut sig och vara attention whores.
Bäst: Deadmau5, Filip&Fredrik, Style of eye och M.I.A
Sämst: Bob Dylan.

Under eken

Torsdag.
Vaknade på en madrass med solen i ansiktet. Ganska mysigt. Gick upp, drog på mig bikini och en klänning för att sedan sätta mig i bilen med Hanna och Marcus och åka mot Marcus familjs stuga. Det var superidylliskt och vi drack kaffe och åt bulle med Marcus mamma, pappa och mormor. Och åt melon som vi hade mes oss. Sen la jag och Hanna oss på bryggan och solade ett par timmar, livskvalité tänkte jag utan att känna mig töntig. Det fläktade lagom mycket och inte ett moln. Lite senare åt vi jordgubbar med fil och ostfrallor, tog ett dopp och peppade lite för kvällen.
Runt fyra begav vi oss in till Borlänge och gick direkt till I blame coco. Det var fett. Men jag kände ett sting av mensvärk på g och var trött. När vi kom tillbaka hem till Marcus hade det blivit tusen gånger värre och jag kunde inte stå upp för jag hade så ont. Har aldrig haft en sån mensvärk. Låg i fosterställning och ville dö. Tog två diclofenac som inte fungerade. Orkade inte gå ner till festivalen så jag la mig på en madrass och däckade av smärta ungefär. Vaknade en timme senare och gå gick jag och Jonna ner till öltältet. Var jätteopepp och in pain så jag satt konstant och drack loka. Sen en cider och efter typ två timmar gick det över. Då dansade jag och Hanna till M.I.A. och det var dödsfett. Drog till Deadmau5 och herregud liksom, det var omänskligt bra. Verkligen. Förstår inte. Mot slutet gick vi iallafall och tittade lite på the Ark som var fint.
Hem till Marcus vid två-tre med Jonna och Hanna. Efter lite drama somnade jag och Jonna på varsin madrass och vaknade tre timmar senare. För att gå och jobba. Att säga att jag var trött var en underdrift, jag var en zombie med pms. Men det gick helt okej, roligare att jobba med Jonnaponken liksom. Åt och drack allting vi fick gratis och var lite nöjd sådär. Vi slutade vid fyra, inte alltför trötta. Gick och tittade på Timbuktu. Mötte upp Marcus och hämta lite alkohol där och snygga till oss, gick mot campingen men vi var så jävla trötta och hade ont överallt så tillslut övertalade vi en sån där ambulansbil att köra oss till campingen, Jonna på stolen och jag liggandes på båren. Grät av lycka. Så sen hängde vi på campingen med Anna, Sanne x2, Elisabet + fler. Megaroligt. Var vinfull och det var varmt och jag skrattade. Vi gick förbi Teddybears lite snabbt och sen tittade vi på Henrik Berggren! Han såg inte ut som jag hade tänkt mig men det var gulligt och fint och Shoreline och No time for us och så där. Efter det hade jag tappat all min energi och kände mig less. Så jag gick till bussen och åkte hem. Missade the Strokes och Maskinen men orkade inte bry mig. Kom hem och SOV. Och hoppades att min rygg skulle bli bättre. Eftersom att det painade så jädra mycket av att bara stå upp.

Start to give up

Det här är SÅ roligt.

Next time around

Saker jag aldrig har förstått mig på 1:
Hästtjejer. Jag tycker det är SÅ HIMLA KONSTIGT.

Time out

Ungefär exakt tre dygns sedan jag skrev sist. Varför? Jag har varit på festival ja. I tisdags gick jag upp fem (det värsta jag har gjort i år) och gjorde mig klar och åkte till Borlänge och checkade in mig och började jobba i Bazaartältet på campingen. Jag var alltså funktionär. Det var as soft. Fick stå i kassan och sälja mat ungefär, göra lite mjukglass, hälla upp kaffe, göra nachotallrikar och sånt. Dessutom var alla jag jobbade med hur sköna som helst och jag var ovanligt social. Efter åtta timmar var jag klar. Tog bussen hem till Falun och handlade vin till veckan, ett par nödvändiga sandaler och en body på hm. Hem och äta sallad med Hanna, hon färga mitt hår och degade lite.
Onsdag. Jonna och hennes pappa (by the way, ÄLSKAR jonnas pappa. Världens skönaste människa) hämtade upp mig och vi åkte till Borlänge. Hängde runt med Vansbrogänget (Elin, Anna, Elisabet och Sanne. Någon kan vara från Dala-Järna. Minns inte) och tittade på Joackim Zwahlen och kompaniet (en kompis pojkväns band) som var jättebra. Sen åkte alla hem utom jag och Jonna, som satte oss i gräset och drack jordgubbscider och planerade vilka band vi skulle se. Mötte Hanna och satt lite mer i gräset. Gick till Rusta och handlade en hink, skor och lakrisal och hängde sedan lite mer på gräset och drack öl. Jag drog hem till Marcus (the place where i live when im in borlänge) med Hanna med mina grejer, vi solade och drack bärtz tills vi gick och tittade på Paolo Nutini, Lykke Li och Kings of Leon. Sen tappade vi bort tiden och missade jj vilket sög. Eftersom klockan var en timme mer än vi trodde var vi tvugna att springa till Style of Eye och hann precis komma så vi fick dansa till Antidote och två låtar till. Det var så jädra megabra att jag nästan grät lite för vi hade missat resten. Men annars en väldigt bra dag.
Jag, Hanna och Marcus gick sedan hem till Marcus och sov.

RSS 2.0