Och armar omkring din hals

Det blev kalas hos Louise iallafall. Åt skitgod tårta och hängde där tills klockan blev nästa sju. Då gick jag hem och bytte om, åkte till Frida med Petra och började dricka lite cider. Hanna dök upp och vi satt på Fridas matta och pratade om diverse. Det blev någon slags utflyttningsförfest, vi gick till rådis men det såg dött ut så vi gick tillbaka till Frida för att hämta Hannas telefon och Petra som satt på vägen. Sen gick vi tillbaka igen och gick in, bara för att vi fick komma in gratis. Köpte öl och nötter, satte oss ner och hade ganska kul. Fia, Sandra, Markus och Micke kom dit. Det blev dålig musik så alla försökte gå och önska låtar men ingen låt kom, förutom en som hade önskats typ tre gånger. Då dansade jag och Hanna. Eftersom att det är boule-sm här så kryllar Falun utav fula, slemmiga killar i alla åldrar. Det är hemskt. Klockan två gick jag och Hanna hem till henne och åt asgoda mackor, oboy och massa chips. Petra dök upp med någon kille. Sen gick Petra ut och försvann och lämnade killen, som vägrade gå. Sen gick jag och letade efter henne och Hanna blev kvar med han som verkligen inte fattade att han skulle dra. Tillslut hittade jag Petra nere vid ån med en hatt på huvudet, tog med henne hem till mig och gav henne mackor och vatten och sen somnade vi gott.
Igår vaknade vi sent, åt frulle och skrattade tills Petra åkte till jobbet. Då städade jag hela dagen, var en stund på röda korset och gick en långpromenad med Petra på kvällen/natten.
Men vet ni? Idag kommer Fridisen, om tre timmar ungefär, kommer bli så himla himla bra. Och imorn kommer Agnes också! Det trista är att vädret inte ska vara så bra. Men jag ska hitta på aktiviteter ändå! Nu är det dags för mer kaffe.
Ett spretigt hopp 2007.
Puss och kram!

Jag övar varje mening framför spegeln

Har haft sovmorgon och insett att jag inte gillar det, jag får ont i huvudet, blir skittrött och otrevlig. Ska gå upp innan tio alla dagar i framtiden. I för sig brukar det gå över om jag dricker kaffe, men självklart var mjölken slut. Hittade lite vispgrädde istället så nu smakar mitt kaffe lite konstigt men åh vad mycket bättre jag mår.
Jag skulle gå till Louise som fyller 21 idag med mamma men ingen svarade där så nu gör jag ingenting. Tittar på Smallville och vägrar börja städa.

Högsta taket, högsta våningen

Är hemma igen, känns som att jag var borta i en dag ungefär. Det var skönt och jätte bra. Jag åkte nattåg med Erik och kom fram sju på morgonen utan att ha sovit något alls kändes det som, jag brukar ääääälska att åka tåg på natten i en egen liten säng när det skumpar. Men fan vad varmt det var, och irriterande ljud och främlingar. Men iallafall kom vi till Bjurvattnet tillslut, min farbrors stuga. Det var sol och släkt och kaffe äntligen. Efter ett tag tog vi med oss Hugo, hämtade farmors hund och åkte till farmors loppis. Jag fyndade ett par skor och en röd väska för 15kr. Alla pensionärer var helt galet giriga och gick och paxade saker innan det ens hade öppnat. En jättefin brun portfölj/väska ville att jag skulle ta med den hem, men icke, någon liten tant snappade åt sig den fort som tusan. Sen åkte vi och fikade hos farmor med pappas andra bror också + vanliga släkten. Jag gick till stan, köpte nagellack och en klänning på rean. Drog till trästocksfestivalen och åt texmextallrik, gick på någon outlet och köpte två stickade monkitröjor för 30kr styck och såg Melissa Horn. Dagen efter var en bild från konserten med på första sidan av tidningen där man ser alla våra huvuden sticka upp.
Fredagen började med att Hugo kom upp och kittlade mig ett par gånger innan jag gick upp spelade känguruspelet. Efter några timmar åkte jag, mamma, pappa, Erik och farmor in till min kusin i Skellefteå för att titta på han och hans flickväns lägenhet och fika. Extremt gott. Handlade ett fint tyg efter det. Blev avsläppt på myrorna där ja gick i några timmar, kom ut med fucking åmål på vhs, en ask, ett askfat och en present.
Vi åkte och grillade i Bjurvattnet, farmor blandade sjukt starka drinkar som ingen utom pappa och Ubbe orkade dricka upp. Sen dök en stor hund upp och skrämde livet ur farmors lilla minihund. Sen tog Hugo med mig upp i Bönhuset och spelade Manboy på repeat medans vi spelade pingis. Gött. Ja, sen kom alla andra upp såklart och bytte ut Eric Saade till 70tals rock så jag gick ner igen och tittade på när Erik och Hugo spelade Batman-lego-tv-spel tills jag dog och somnade.
Lördag. Sov längre men gick upp när Hugo hade vart upp två gånger. Vi åkte på loppis, bästa. Köpte typ och tre dragkedjor för 13kr sammanlagt. Har handlat ganska mycket nu, får lägga ner. Eller hhahahah 13 spänn. Sen köpte Catte massa sallad och grönsaker av hon som hade loppisen, värsta skön.
Åkte till pappas andra farbror och åt lunch med hans fru och hennes tre barn och min kusin. Så himla gott fast jag var ganska trött. Åkte till festivalen igen och såg first aid kit, bye bye bicykle, markus krunegård och jonathan johansson. Det sista var nog bäst, eller first aid kit.
Idag har jag åkt och åkt och åkt. Och lyssnat på Hypnotisören på ljudbok, ätit glass, ätit kebab, ätit chips, ätit godis och sovit. Kom hem och ville umgås så ja hyrde film med Sofia och Josefin, Petra droppa in. Framåt kvällen åkte vi till Fia och pratade ett par timmar. Kändes skönt, och hon är den starkaste jag vet.
Imorgon är det måndag. Ska nog låna en bok och städa. Kanske ska gå på kalas.

Om jag kunde skulle jag ge dig

Ni vet saker på film? Som inte finns i verkliga livet alltså, det händer faktiskt. Det som man gråter över att bara ens tänka på, att föreställa sig det. Det händer precis runt hörnet och kan ha sönder en bästa vän så hårt. Och man vill laga. Och man vill ta allting som gör ont och föra över det till sig själv då hon slipper bli så trasig, så ledsen. Man önskar att man kunde trolla. Men jag kan bara krama hårt så hårt och lova att alltid finnas.
Nu åker jag till Norrland om tre timmar. Och det är förjävligt, för jag vill bara stanna kvar här nu. Även om det inte finns ord eller tårar eller tankar kvar så vill man vara där man behövs. Hejdå.

She wont look at you wont look at you

Om ni vill lyssna på fina saker ska ni lyssna på Mia & Klara när dem sommarpratar. Och Alex Schulman. Och om ni vill skratta lite lyssnar ni på när Filip & Fredrik pratar. När Mia Skäringer och Alex Schulman pratar om sina pappor grät jag. Båda gångerna. Mest för att båda pratar så fint om deras pappor som är döda, även om dem var skithögar eller bara dog så fanns kärleken. Och Alex påminner om att vi ska skynda oss att älska och jag tappar bort alla ursäkter till att inte följa det rådet. Men jag kan inte. Inte på det sättet som de pratar om sina pappor. Jag har någonting i vägen som förstör. Allt det som borde vara vackert. Varför klappar han inte mig på huvudet när allt suger, och säger att allt blir bra. Eller litar på mig. Eller hämtar mig mitt i natten istället för att bara skrika. Varför kan jag inte inse att han är en bra pappa innan han försvinner. Varför kan han inte fatta att han måste vara en bra pappa innan vi hinner sluta älska. Vi måste hinna älska.
Ville mest säga att ni ska lyssna.

Haby Bay

Jag åker upp till Norrland på onsdag nästa vecka och igår ringde min farbrors fru och sa att det är Trästockfestivalen den helgen jag är där och det är typ YEEEEEEEY. Det är alltså en gratisfestival i Skellefteå och i år är det faktiskt asbra artister, Melissa Horn, Moneybrother, Jonathan Johansson, Joel Alme, Markus Krunegård m.m. Något litet gulligt popband som hette Bye Bye Bicykle också. Det kommer nog bli soft, för min kusin kommer vara och festa på Stockholmsveckan på Gotland när jag är där, så då har jag någonting att fördriva tiden med.
Idag lyssnar jag på sommarpratare från 2008 och 2009 i poddradio och det är det absolut bästa man kan göra. Jag vill också vara en sommarpratare men jag tror ingen skulle bry sig om vad jag hade att säga. Jaja nu ska jag dricka mitt kanelkaffe och göra mig klar. Puss!

It was so easy last night

Jag har haft så fina dagar, jag är så bortskämd egentligen med bra saker. Har inte behövt spendera en enda dag på ett arbete den här sommaren, har badat och skrattat och myst varenda dag sedan jag slutade skolan. Fast jag vill ha ett jobb ju, men iallafall. När alla klagar så tänker jag att jag har det bra och annars kan jag tänka att tid är bättre än pengar. Åkte buss till Vansbro med Jonna i tisdagsmorse. Det var fint, vi träffade Anna där och åt jordgubbar och sånt där. Elisabeth kom och vi handlade mat och såg på Kenny Starfighter och lagade mat och åt jordgubbspaj och åkte på älgsafari (för Jonna har aldrig sett en älg i hela hennes liv) och sist kollade vi på Whip it. Den var jätte bra. Sen sov vi, vaknade av att två barn kom in och väckte oss och så spelade vi kubb. Jag och Rasmus på fem år mot Anna och Jonna. Vårt lag vann inte. Sen solade vi och låg i gräset mest. Åt brända stuvande makaroner och åkte till fårkafét i Dala-Järna.
När vi kom hem till Anna igen spelade kort och Cluedo och fick tillslut med oss Anna och Elisabeth hem till Falun. Vi stannade på Max också och var övertrötta. Hängde på Kålgårn en liten stund innan jag åkte hem och sov.
Idag var det sol igen, mötte upp Jonna, Anna, Elle, Hanna och Jennie på stan. Drack en frappe på waynes och sen åkte vi och badade och sen åt vi kebab i Kålgårn. Herregud vad vi hinner med saker egentligen. Jag brukar vara så fruktansvärt seg jämt och inte göra någonting försen klockan fem på eftermiddagen. Kom hem och träffade pappa som har varit borta i flera veckor, tittade på tv med mamma och åt ostkaka. Sen gick dem och jag tyckte det var lite ensamt att sitta i regnet så jag gick till Frida en stund. Hon håller på att flytta ut så det fanns ingen soffa att sitta på ens. Det känns lite sorgligt, för i den lägenheten har jag hängt i nästan varje dag i ett år. Nu är jag hemma igen, ska poppa popcorn, dricka te och titta på en film. SJÄLV. För jag är aldrig ensam nuförtiden och man måste kunna det. Jag tycker ju egentligen om det. Imorgon fyller Räven 19 år och Elina fyller 20. Dem är sjukt fina, önskar jag kunde träffa Frida och säga grattis men hon är inte inom räckhåll. Fast om någon vecka så. Elina ska jag dock hem till imorgon och fika! Hon är grym för hon kom in på sin lärarutbildning och hon kommer bli den bästa läraren någonsin. Och Räven kommer bli världens bästa illustratör/konstnär/designer/människa.

Something good can work

(Så här såg det ut en fin dag när jag träffade min fina vän Sara)



Whats the point of doing anything if you'll never notice

Självklart är jag svintrött, det är okej. Åkte till Olles stuga igen, badade lite, drack lite öl, skrattade och sen somnade jag och Petra hur skönt som helst i lillstugan med massor av täcken och kuddar och mörker. Olle väckte oss elva, Frida och Sofia hade dragit då. Kunde inte somna om så jag satte mig i täcket och solade, Olle kom och lagade mat och vi städade. Badade lite och solade sen åkte vi hem. Det har varit en skitbra dag verkligen. Rehab från mitt annars så stressiga liv (hehehhe ironi). Kom hem och har varit svettig konstant sedan dess, det är tropiskt klimat här på Blindgatan nu. Det blir aldrig kallt, hit når inte vinden eller molnen tydligen. Har därför suttit i soffan hela dagen med Petra och har foto-redigerings-lan. 600 bilder senare drog jag till Rådhusgården och svepte två cider, kramade på min efterlängtade Jonna och snacka skit med Olle och Emil med Sofia. Det var varmt där med såklart, så jag och Sofia hämta upp Petra och drog och badade igen. Men myggorna vann över oss efter några minuter. Tre gånger skrek några grabbar åt oss att visa pattarna. Vi skulle få jordgubbar då. Jag var inte jätte sugen. Jahapp tänkte vi och åkte hem till mig och drack te + Frida. Vi såg på Mia&Klara och 50% somnade så jag sa tack och hej till dem. Nu ligger jag själv i soffan helt utslagen och kollar på natt-tv. Otroligt ogivande.
Ska åka till Vansbro imorn, asgött. Jag och Jonna drar tio i tio, därför borde jag sova men strunt samma. Ska hälsa på världens bästa Anna och hänga i hennes sommarstuga. Jag tackar och tar emot, har varit i jätte mångas sommarstugor den här sommaren. Kommer hem på onsdag kära vänner.
Och vet ni? Min fina fina göteborgsfrida kommer hit om två veckor och två dagar! Hur galet bra som helst. Det bestämde vi bara sådär idag på ungefär tre minuter. Älskar, det kommer bli legendariskt. Och innan det ska jag hinna till Norrland och hälsa på kusiner och andra släktingar. Har inte vart där på ett tag nu så det kommer bli bra det med.
Skippar dock att åka till Brighton och Albanien. Har helt enkelt inte tid med det. Ska till Stockholm minst två gånger ju. Jonna och Elins 40års fest och så ska jag ju på sista dagarna i augusti. Tycker om mitt liv för tillfället.

Jag ska lägga isbitar på mitt huvud nu innan jag däckar av. Puss!

Där ditt hjärta är

Jag vill ha allting jag inte kan få, eller det kanske jag kan men jag är för feg. Tror att det där fina bara finns på film, jag vet bara om det tragiska, tårar på en kudde och där går han jag inte kunde få. Det finns nog inga regler, ingenting som är bestämt. Bara man är ungefär lika snygga och har något att prata om. Jag saknar hoppet, att få önska sig någonting och inte veta om ens önskan skulle slå in. Nu kan jag fortsätta önska men jag vet, ja jag vet faktiskt hur det slutar. Jämt. Och det är bara mitt eget fel.

Det är tio dagar i öknen

I onsdags tog vi en öl på Rådhusgården, värsta myset. Men jag och Petra var inte så taggade så vi gick hem till Frida. Där var det skitstökigt och odiskat sedan 1997 så vi bestämde oss för att städa. Vek ihop vartenda plagg och la in fint i garderoben, diskade allting och la in i skåpen, bäddade fint, plockade bort skräp osv. Hon började nästan gråta när hon kom hem. Vi är extremt bra vänner. Sen prata vi känslor några timmar innan vi somnade.

I torsdags gick jag på biblioteket och stannade där i nästan två timmar, lånade en jättetjock bok. Sen gick jag till myrorna och köpte en väska för trettio kronor, och en kalender för 5 kronor. Det var endå ett halvår kvar i den. Köpte en till Frida och en till Petra också. Sen cyklade jag hem, drack kaffe och pysslade. Städade mitt rum och möblerade om. På kvällen var jag med Sofia, Frida, Petra, Oskar och Sege. Vi badade och försökte kolla på film men ingen fungerade.

Ifredags åkte jag och badade på Roxnäs med Sofia och Oskar, fast vi handlade mat innan och jag hade en termos kaffe. Låg och solade lite och läste och sen åkte vi hem. Petra kom hem till mig en stund och drack kaffe, sen kom Olle och hans storasyster och hämtade upp oss för att åka till deras sommarstuga. Vi åkte en timme sen började vi med mat, medans det blev klart badade vi och sen åt jättegod grillad mat. Drack rödvin och skratta och lyssna på musik. Badade några gånger till och drack mer vin, Petra dansade själv och två gånger lyckades hon ha ut mitt vin. Jag, Petra och Olle somnade sen i en hög och vaknade när solen var uppe igen.

Idag har vi gått upp, ätit frukost och sen åkt hem. Väl hemma kickade bakfyllan i ordentligt, sov hela eftermiddagen till Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump. Vaknade vid fem och lagade mat med mamma, det var gott. Sen kom Petra och vi gick till Frida, Antonia kom och då gick vi till Kopparhatten och köpte en öl för 29kr. Värt. Köpte två påsar chips och gick hem till Frida och såg (trots mina protester) Min bäste väns bröllop. Jag hade för mig att den var skitlame men sen grät jag konstant de sista 40 minuterna av filmen. Var helt förstörd. Alla hade dragit utom jag och Frida när filmen var slut, vi tog en deppcigarett och undrade om vi någonsin skulle bli kära på riktigt. Jag sa att jag trodde det. Men jag vet ju inte. Känns som att jag har varit så glad på senaste tiden, kanske har det bara varit på låtsas lite. Liksom att jag tror att jag är glad för att jag aldrig orkar känna efter om det är något annat. Just i natt känns allt vemodigt. Behöver omväxling eller äventyr eller någon som bara säger att allt kommer bli bra.

Need to get a better version

Drömde igårnatt att jag var tillsammans med Heath Ledger och att han var svartsjuk på mig för att jag hängde med Johnny Depp. Det var en fin dröm. Han hade till och med samma australiensiska dialekt som han hade på riktigt, Heath alltså. Annars var det en bra dag igår, åkte och badade/solade med Sofia och Petra vid Bojsen beach. Cyklade sen hem med Petra till henne och käkade, åkte till stan och åt glass med Antonia. Sen hängde jag och Petra med Olle och Emil ett tag på myshörnan utanför Waynes. Vi cykla hem till mig och åt mat, ost, kex och drack vin. Tills vi bestämde att det var en perfekt dag för att gå på bio, så vi ragga med oss Sofia och så gick vi på nya Beckfilmen. INTE Eclipse. Den var brrrrrrrra, och ganska läskig. Sen hämta vi upp Frida och gick på en promenad, en lång. Det tog sin lilla tid, klockan ett var vi tillbaka i stan och då ställde vi oss och strechade i en park. Sen gick jag hem och sov.

Ufhskjdg det är så varmt att man inte orkar tänka. Idag åt jag lunch på Kopparhatten med fyra tjejer jag tycker om, sen gick jag och Sofia hem till mig, åt glass med varma hallon och såg på Avatar. Bästa saken att göra när man har bestämt sig för att bojkotta solen för en dag. Imorn kommer jag tillbaka. Ska gå ut och ta en öl nu!

Let me tell you who will last

Fick plötsligt lust att gå i secondhand affärer och handla fina kläder. Tänkte att Jonna var hemma och ville fråga om hon skulle med på tisdag, men sen mindes jag att hon ju faktiskt bor och jobbar i Stockholm. Så jag går nog själv, eller frågar någon annan. Det var säkert tre månader sen jag handlade kläder till mig själv, har aldrig råd. Definitivt inte nu är Peace and love är slut och jag inte har något jobb.
Men peace var fantastiskt, iallafall allting jag såg. Och att hänga med mina fina vänner. Det som inte var bra var allt jävla skräp överallt som gör att man typ går omkring i en soptipp, att bajamajorna är så extremt ofräscha och det värsta: att vakna i ett tält med tre tusen koftor när det är 35grader och stekande sol. Sen vara svettig och solbränd hela tiden. Men jag klagar inte riktigt, för det var jävligt roligt också. Och tillomed jag som är jätte o-hiphopig tyckte att jay z var sjukt jävla bra. Annars älskade jag the kooks, robyn och miike snow. Jag dansade mig galen på Familjen, otippat. Kents fem första låtar var kickass och gick efter den femte (utan dina andetag, det finns inga ord, socker, skisser från sommaren, musik non stop). Sen har jag sett lite ditt och datt, ätit thai, skrattat, heliumpratat, sovit på gräset, myst. Äh nu är jag hemma iallafall, och har bestämt mig för att inte campa på en festival igen. Det går inte.
Idag tar jag det jättelugnt, ser på tv med mamma och erik och äter rostade mackor, kaffe och jordgubbsjuice.

Let it go good girl

Igår jobbade jag 8 timmar. Fast med Emelie och Bella så det var femtusen gånger roligare. Och ganska oseriöst. Men vid två i natt ville jag bara åka hemmmmm. Men vi fick jobba över typ en halvtimme. Nu har jag knappt sovit 6 timmar och är död som en fisk. Börjar jobba ett och slutar sju, sen är jag fri. Vet dock inte hur pigg jag kommer vara.
Igår så hände en rolig grej också. Jag stod och visiterade när en kille med mörkbrunt lockigt hår kom fram, han var lite längre än jag och hade mörka ögon och log och frågade om han fick visitera mig istället. Han var nog den sötaste jag har sett. Sen när han hade gått förbi stod Emelie med öppen mun och uppspärrade ögon och så undra hon vad tusan jag höll på med, det där var ju min soulmate! Och ja sa jaaaaaaa kände du också det? Sen bestämde vi att vårt mål för helgen blir att hitta han igen. Fint.
Idag har jag tänkt se the kooks, vitalic, robyn, the cribs, delphic, kent och surkin. Men kommer säkert hinna se typ tre. Jaja jag är stressad som fan, puss och kram!


RSS 2.0