Här inne hos mig

Igår gick jag upp halv åtta och sjöng för min bror. Sen hade jag ingenting att göra så jag bestämde mig för att göra rabarbersaft! Den vart superbra så därför tänkte jag visa er hur man gör.

1. Ingredienser: 1kg rabarber, cirka 4dl socker, 1 citron och ungefär 1½ liter vatten.
(Enligt de flesta recept ska ha i minst 5dl socker men den blir så fruktansvärt söt då så smaka av allt eftersom. Jag gillar när det är lite surt.) 


2. Hitta ett ställe där det finns rabarber och plocka massor. Man behöver ungefär ett kilo men jag tog nog mer än så. Man kan ju ha resten till en paj. Eller mer saft. Eller bara att knaga på.


3. Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en stor kastrull.


4. Häll i vattnet och låt det koka i 15-30 min. (Tills rabarbern har blivit mjuk och lite mosig) 


5. Sila och släng rabarberresterna. 


6. Ha i socker och citronsalft i kastrullen. Se till att sockret löser sig. Koka upp alltihop och låt det sedan svalna.


Häll upp i en flaska och sen är det klart!

Kommentarer
Postat av: Sara

åh gott! du är för huslig du (;

2011-06-08 @ 14:00:58
Postat av: räven

jag döööööööööör. vill ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-06-08 @ 18:39:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0