A.P.C.


Where you belong

Har haft en usel dag. Och jag använder inte ens ordet usel. Men den har vart hemsk. Först och främst kan det bero på att jag inte kunde somna igår natt. Jag la mig i sängen klockan ett och sista gången jag kollade på klockan innan jag äntligen somnade var vid halv sex. Jag låg helt klarvaken och det vart bara ljusare och ljusare och jag hade ångest. Sen vaknade jag efter fem timmar och var pigg men helt förstörd psykiskt. Drack kaffe och satt bara och stirrade på ingenting. När mamma gick började jag tvätta alla fönster på övervåningen gråtandes till världens sorgligaste musik. Jag borde få medicin mot min sjuka PMS. Jag är helt utmattad efter den här dagen. Jag började gråta när smöret var slut. Jag började gråta för att det var soligt ute och jag var inne och minst av allt ville gå ut. Började gråta för att jag inte kunde ringa någon och prata för det var ingenting jag kunde säga. Jag visste ju inte varför jag grät. När jag såg mina Thailands-vitchoklad-kakor och tänkte ta en men visste inte om jag var tillräckligt sugen började jag gråta för jag kunde inte bestämma mig.
Sen drack jag kaffe och kände att kroppen var tom. Då smsade Hanna och ville att vi skulle på bio. Bra idé. Såg Pirates 4 i 3D. Den var nja. Har inte ens sett trean. Jättejobbiga människor framför oss som skrattade på HELT fel ställen. Men popcornen drar upp betyget ju. Sen när jag kom hem smsade Frida och frågade om jag ville med till ikea imorn. Det låter ju fett. Ska även tvätta fönstrena där nere. Nu ska jag sova.

Making sure she doesn't get hurt

ALLTSÅ JAG DÖR *



Nobodys fault

Ja idag kom mamma hem från Eskilstuna. Vi köpte hämtmat från Tsatsiki, drack vin och sen gjorde jag allting hon i vanliga fall gör. Sen tittade vi på vad hon hade med sig hem. Ett kort på mormor. Som var svartvitt men som man har målat med färg. Hon var fin. Och hade en fin klänning. Synd att den inte finns kvar.
Och så hade hon med sig smycken som hon trodde jag skulle vilja ha. En liten liten guldklocka med svart band, ett pärlarmband och tio stycken broscher. Gud vad jag kan sakna mormor ibland. Men det är fint att jag kan ha lite av henne här.

Where your base is

Ibland vill jag bo i en liten träkoja i skogen. Iallafall på en dag som den här.

Nattens sista spårvagn

Fint. Från Weekday.

Still take you home

Nu ska jag åka och måla med Frida och Sofia i Frida och Petras nya lägenhet. Som de flyttade lite halvt in i igår, pepp! Den är superfin. Och det är ju typ hur kul som helst att måla. Och jag har gjort en termos med kaffe. Så det kommer bli awesome. Sen ska jag göra någonting fint för mamma. När hon kommer hem från Eskilstuna. Puss!

It ain't me babe, it ain't me you're looking for

Igår när jag åkte hem till Elina såg jag ut så här. Hade en superglittrig tröja på mig och risigt hår men va fan. Vi hade jätteroligt! Det var inte bara jag och Elina, det var Fia, Sofia och Antonia också. Och jag filmade hela kvällen. För det är så att jag har kommit på att jag ska filma ALLT. Hela mitt liv liksom. Jag fick en jättebra liten videokamera när jag konfirmerade mig, alltså för sex år sedan. OMG. Så det är väl på tiden att jag använder den på riktigt.

And our drinks were just poured

Ibland kan jag vara lite snäll mot mig själv. Då går jag ner och sätter på kaffe, häller upp lite mjölk i en kastrull och i med lite kanel och lite socker och så värmer jag på mjölken och vispar den så den blir så där fluffig och ljusbeige av kanelen. Sen när kaffet är klart häller man över det i en kopp och sen i med mjölken och sen lite brunt farinsocker på toppen. Då blir det ungefär femtusen gånger roligare att dricka kaffe.


You don't remember

Godmorgon. Idag har jag gjort någonting jag aldrig brukar göra. Jag har legat och, som det så vackert heter, dragit mig i sängen. I minst en timme! Bara legat vaken och inte gjort någonting. Det var skönt. Men det brukar jag inte tycka. I vanliga fall hoppar jag upp direkt när jag vaknar och springer ner och gör kaffe. Men inte idag. Det är någonting speciellt med denna dag. HAHAHHAHA skoja. Det är egentligen en helt vanlig dag. Och nu ska jag springa ner och göra kaffe. För andra gången idag.

I keep em over here

Jag började ärligt bröt ihop när hennes morfar/farfar började gråta. Jag dog. Jag tror det här betyder att jag borde skaffa mig någon form av riktigt liv. Gå ut till och börja med.


Walk on


We are young

Namn: Stina Lovisa Karlsson
Piercingar: En i naveln. Gillar på något sätt att jag har den, för den är så ostinig, kan chocka folk med den.
Tatueringar: Ett litet peacemärke på vänster handled.
Längd: 176 centimeter ungefär. I mitt pass som jag gjorde förra året står det att jag är 175cm och en annan gång när någon mätte mig var jag 176. Jag kanske växer och krymper lite ibland.
Skostorlek: 39
Hårfärg: Brun. Naturligt ungefär den jag har nu också. Jag färgar mest för att få lite glans och lyster på det hela.
Fräknar: Ja. Har ju hela året runt men mest på sommaren.
Motto: BE BRAVE
Kär? Nej.
Önskar du att du bodde någon annanstans? GUD ja! New York, Rio de Janeiro, Phi Phi, London, Barcelona, Stockholm. Det hade gått bra med det mesta större än Falun. Eller varmare. Eller roligare.
Tycker du att du är attraktiv? Ibland ja. Ibland nej. För det mesta tycker jag att jag ser okej ut.
Vilket schampo använder du? Just nu använder jag sun silk, det lila. Men jag använder helst det lila från Loreál. Elvital heter det. Det är jättebra!
Vilken parfym använder du? Lite olika. Beyoncé Heat, Dolce and Gabbana nummer tre, Marc Jacobs Daisy och Escada Magnetism.
Vad är du rädd för? Att inte hinna allting. Att aldrig bli kär. Att känna mig ensam. Att ingen ska behöva mig.
Gillar du att tvätta? Inte speciellt.
Gillar du berg- och dalbanor? ÅÅÅÅÅ JA

SENASTE
Filmen du hyrde? Herregud jag minns inte. Det var så himla längesen. Men förra veckan fick jag låna en film som Hanna hade lånat och skulle lämnas tillbaka några dagar senare. Det var Eat, pray, love.
Filmen du köpte? Men ännu värre. Gissar på att det var Fucking Åmål på VHS. Men jag var supernära att köpa Zoolander på Ica Maxi för någon vecka sedan. Måste göra det. Har tappat bort min gamla.
Låten du hörde: Senaste låten jag hörde lite av var den där Mewlåten som är på reklam nu. Senaste hela låten jag hörde var Bob Dylan – Fourth time around
Låten du laddade ner? En som fanns gratis på en blogg. Har inte lyssnat om den var bra än.
Personen du ringde? Röstbrevlådan. Men det är ingen person, isåfall Petra.
Personen som ringde dig? Fia. Men jag missade det. Senaste personen som ringde och som jag pratade med var Sofia.
TV-program du såg? Tittar på Morden i Midsomer nu.
Person du tänkte på? Anna Berglund. Jag har hittat en sjal hemma hos mig som är hennes och tänkte på att jag borde lägga den på posten imorn för det är en av hennes favoriter och den har legat här sedan vår avskedsfest i januari. Eller så borde jag åka och hälsa på henne!

FAVORIT
Låt: Freezepop- Swimmingpool
Sak att göra: Skratta/Hångla/Krama/Äta/Dansa
Sport: Cluedo är ju nästan som en sport. Annars är ju Badminton ganska roligt. Iallafall en stund. Krocket är kul! Men det är ju inte en sport heller kanske.
Dryck: Kaffe och Cola.
Kläder: Klänning. Eller någonting konstigt fast fint som ett jätteglittrigt silverlinne eller en gul shortsdress eller en limegrön baddräkt.
Film: Harry Potter och den flammande bägaren
Bil: Kickbike
Serie: Project Runway, Glee, the Rachel Zoe Project och tyvärr Bachelorette.


HAR DU NÅGONSIN
Gråtit över en pojke? Ja jättemånga gånger.
Gråtit över en flicka? Självklart.
Ljugit för någon? Ja.
Varit i slagsmål? Nej . Men en gång i Malaysia var jag sjukt full och jag och Petra fick för oss att vi skulle lägga oss i ett slagsmål med typ 20 killar. Som tur var tog någon bort oss eller så var jag så pass full att jag säkert ramlade och började skratta istället eller nåt.
Blivit arresterad? Nej. Polisen skjutsade hem mig en gång dock. När jag drack öl på stan och hade sprit i väskan. Och var typ fjorton. Frida fick också följa med för hon skulle sova hos mig. Sen pratade de med min pappa och jag skämdes ihjäl. Det roliga var att jag fick utegångsförbud i en dag bara och Frida fick inte gå ut på en hel månad för att jag hade gjort så vi fick åka hem med polisen.
Träffat någon från internet IRL? Ja. Typ GöteborgsFrida!!! Och flera stycken till som Beata, Anna Selling Grubb och Stina Westberg! Och tekniskt sett Agnes också. Men henne hade jag träffat en gång innan jag började skriva med henne.

ANTAL
Gånger du varit kär?
En gång på riktigt.
Gånger ditt hjärta brustit? En gång på riktigt.
Hjärtan brustet på grund av dig? Jag vet inte!
Tjejer du kysst? Ungefär alla mina tjejkompisar. Det var någon grej när man gick i åttan-nian. Förstår inte riktigt varför.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Antonia och Fia har jag ju gått med sen ettan. Och Linn började i vår klass i fyran. På högstadiet lärde jag ju känna Frida, Jonna, Sara, Tanya, Sofia, Emelie, Sandra x2 och alla de har jag ju kontakt med fortfarande.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Jag har inte den blekaste. Några gånger. För några veckor sen var jag med i tidningen med den här bilden:



SENASTE
Boken du läste? Silke av Alessandro Baricco 
Personen du fick e-mail av? The hype machine. Information om en tävling där man kan vinna festivalbiljetter + något mer.
Personen du fick brev av? Någon au pair-grej
Personen du fick sms av? Petra.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Jag lagade spagetti och köttfärssås i måndags och då åt vi tillsammans. Haha fast just ja. Erik också. Då vare nog en månad sen ungefär.
Saken du köpte? Fyra skålar, tre dragkedjor och Diva av Monika Fagerholm. (Frida hallå jag köpte Diva!)


Bittersweet

Happiness hurts

A feeling of empty

Världens värsta morgon ungefär. Vaknar av att hemtelefonen ringer och jag flyger upp men hinner inte svara. Kollar på mobilen och inser att klockan är åtta. Dör och somnar om men måste ha stängt av alarmet för sen vaknar jag igen vid tolv. Och det är det värsta jag vet. Har sprängande huvudvärk för jag har sovit för mycket. Är fortfarande trött. Vill ingenting. Eller jo jag vill gömma mig under soffan hela dagen. Och jag är så trött att jag inte orkar göra kaffe = jag får ännu mer ont i huvudet. Och jag har min cykel uppe vid sjukhuset och måste hämta den i regnet. Och köpa klorin så jag ska färga klart mina shorts. Och egentligen hämta böckerna jag har reserverat på biblioteket. Och köpa en bikiniöverdel innan den tar slut. Orkar inte.

Det enda jag vill ha

GODMORGON!
Idag ska jag:
Klä på mig och sminka mig
Äta lunch på stan med mamma
Köpa en bikini på stan
Möta Petra och gå upp till sjukhuset
Gå promenad uppe vid jungfruberget med Frida, Petra och Therese
Sy lite
Slut.

Om du ser en väg som leder bort

Bästa maträtt? Jag älskar ju bacon på allt. Knaperstekt bacon. Men alltså thaimat är det jag äter allra helst. Och chili con carne. Och så typ minimajs och vattenkastanj. Tsatsiki. Grillad kyckling. Grillat överhuvudtaget. Och spagetti. 
Bästa efterrätt? Cheesecake! 
Bästa dryck? Kaffe och cola. 
Hatdryck och maträtt? Vitt vin blandat med sockerdricka. Spyr. Det värsta man kan äta är typ .
Bästa alkoholdryck? Rött vin. Rabarbercider. Öl. Tequila. White russian.
Använder du smör på smörgåsen? Ja!
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis skulle jag nog säga. Men skulle lika gärna kunna köpa en påse dumle. Men det är nog dyrare. Eller djungelvrål.
Bästa soppan? Morotsoppa. Speciellt den som jag åt hos Frida en gång men som jag aldrig fått receptet på. Och tomat&pastasoppan som Frida och Anna gjorde när jag hälsade på i Västerås.
Favoritglass? Har inte jag svarat på en sån här glassfråga nyligen? Har för mig det. Svarade nog cheesecakeglass eller half baked. Och det stämmer fortfarande.

Hur mycket shoppar du för varje månad? Oj nu när jag är fattig är det väldigt lite. Handlar bara på loppis och på second hand. Skulle säga kanske 200 i månaden.
Har du mer skor än kläder? Nej.
Favoritplagg? Klänning. Kan man svara så? Eller måste det vara specifikt? I så fall några av mina tre par jeansshorts. Har de minst fyra gånger i veckan.
Favoritfärg på kläder? Svart eller egentligen vilken färg som helst.
Favoritfrisyr: Har det alltid utsläppt helt vanligt typ. Kanske lite hårspray i.
Bästa mönster: Något paisleymönstrat kanske.
Bästa accessoar: Ett fint halsband. Eller en skrikig väska.
Bästa underkläder: Har mest svarta underkläder. Men så gillar jag tunna bh:ar som inte känns så mycket.
Hatplagg: Jag skulle vilja kunna ha fler byxor men av någon anledning passar jag inte i byxor. Har typ ett par jeans liksom. Så därför hatar jag jag byxor då.

Har du barn? Haha å nej.
Är otrohet okej? Nej
Älskar du någon? Såklart!
Betyder familjen mycket för dig? Ja det är klart.
Vart åker du helst på semester? Hm. Många ställen har jag bara varit en gång. Men jag gillar ju Thailand, London och Bali. Och alla har jag ju vart på mer än en gång.
Bästa klimatet? Sol och kanske 23 grader och så kan det komma lite svala vindar då och då.
Hemmafest eller krogen? Det blir ju alltid först hemmafest och sen krogen. Och jag har alltid roligast först hemma hos någon så jag säger hemmafest.


Fingerprints

Mm nu har Sandra Beijer inspirerat. Vi ska alltså ta oss en kik i min väska och avslöja hemligheten om vad som faktiskt finns där inne.
Allting blev väldigt litet insåg jag nu. Men skitsamma.
- Ett grönt pennfodral med paljetter och sånt på som jag har fått av Lena. I det ligger mest svarta tuschpennor men även en röd penna och en stiftpenna.
- En parfym, den jag hade under Asienresan. Det är Beyonce Heat, fick den i julklapp.
- Solglasögon från Gina Tricot.
- Min lilla telefon.
- Rosa mensvärktabletter från Malaysia.
- Mina nycklar. Nyckelringen är en legogubbe i guld som mamma köpte till mig på Legoland. Den är fin men börjar tappa färg.
- En grön tändare.
- Ett läppbalmsam med Aloe Vera som heter Little green tint och som jag har köpt i London.
- Tamponger.
- Min ipod i Svampbobfodral.
- Min plånbok. Den är svart och i skinn och kommer ifrån Åhlens.
- Åksjuketabletter.
- Diclofenac.
- Tuggummi från Kulturhuset.
- En sån där näsinhalator med eucalyptus. Från Thailand.
- Ansiktskräm från Make up store.
- Ännu ett läppbalsam med Aloe Vera, den här har någon cranbarry-doft också. Den är från Hälsokost tror jag.
- Ett rött läppstift från Inn & Finn.
- Ett läppsyl med collagen i som jag köpte på internet när jag var full. Det gör så satans ont i läpparna att man knappt kan använda det.
- Mitt favoritgodis från Thailand. Typ fruktkola med hallonsmak.
- Anteckningsbok. Minns inte vart jag köpt den.
- Spegel. Hittat hemma hos mormor och morfar tror jag. Den är lagom stor.

What a bummer


Go your own way

Idag vill jag ha det så här:

Rest on me

Dagens humör: Jag är rätt pepp!
Dagens borde: Åå ska inte öppna den dörren. Det finns för mycket
Dagens frisyr: Nyduschat 
Dagens smink: Ingenting än så länge
Dagens klädsel: Morgonrock. Har alltså nyss duschat
Dagens favoritlåtMt. Eden – Oh That I Had
Dagens planer: Ja idag ska jag äntligen färga ett par shorts. Ska bli askul. Ni får se sen. Och så var det planerat att jag skulle hänga med fem brudar, men två hade andra planer och jag ska ju liksom göra mitt experiment. Så nu får vi se
Dagens vill ha: PENGAR
Dagens längtan: Åh någonting kul. Typ Peace and love kanske
Dagens beroende: Ja mitt kaffe och datorn då
Dagens tråkigaste: Att jag liksom inte har ett öre och är besatt av pengar just nu
Dagens motto: Get rich or die trying. (Skoja)

I can't get enough


Twenty four hours


In my next life

Jatack här kan jag bo.

And i held you closer than anyone would ever get


Helt naturliga orsaker

Ja nu den här helgen också snart slut och hallå den har varit typ bäst! I fredags åkte jag med Petra ner på stan efter lunch, provade så jävla mycket kläder på rean men det slutade med att jag bara handlade på röda korset som vanligt. En sjukt tight limegrön baddräkt/body, en svart klänning med broderi på och ett discobollslinne. Så fint. Efter det mötte vi upp Sofia, Elina, Linda, Frida och Therese och så satte vi oss på Kopparhattens uteservering i solen och hade det världsbäst. Cyklade hem vid fem, åt middag med mamma och pappa på verandan och chillade med rose tills solen gick ner. Då pysslade jag med diverse samtidigt som jag såg Jakten på lycka och åt baconchips. Råkade kolla på en sjukt psykad zombiefilm fram till två på natten då jag somnade.
Lördagen började vid 10. Jag gjorde mig klar och åkte ner på stan med Hanna och en tjej som heter Sara och kommer från Kanada. Hanna och Petra hängde med henne i Australien förra året och nu var hon här och hälsade på och hon var hur skön som helst. Vi tre gick på systemet, fikade på Bryggkaféet och åkte upp till Gruvan för att kolla och köpa souvenirer. På kvällen grillade vi + Petra, Frida och Fia hos Hanna. Spelade Fuck you och drack vin och pratade såklart bara engelska för Saras skull vilket var awesome. Älskar att prata engelska. Sedan cyklade vi ner på stan, gick på ett fullproppat Rådhusgården och klämde oss ner på för få stolar och hade det trevligt en stund men vi orkade inte sitta och trängas med alla hipsters så vi drog på Etage. Det var väl en miss skulle jag vilja säga. Men ja det var trevligt iallafall. Kom hem vid tre, gjorde snabbmakaroner och somnade till The big bang theory.
Idag vaknade jag av att Petra ringde och sjöng och pratade och peppade mig att gå upp. När vi la på sov jag två timmar till. Men sen gick jag upp! Vi + Jill, Tina, Henke, Fia, Frida och Emelie drog till ån och skulle fiska. Hahaha. Sämsta idéen ever eftersom att det inte ens nappade en gång. Men det var hur soft som helst iallafall. Vi drack kaffe och prata och solade och sånt där man gör vet ni. Sen åkte alla hem utom jag, Frida och Petra. Vi sög in sista solen och pratade om framtiden som man inte vet vad man ska göra av. Nu tittar jag på Bachelorette och myser med kaffe. Är glad. Nu ska jag handsy en plånbok! Puss!

Nästan en åtta

Alltså åh vad jag älskar Nour El-Refai.

Lady Jesus

Jag har insett att min senaste kyss var i helt nyktert tillstånd
Jag lyssnar på musiken som spelas på mina grannars onödigt högljudda fjortisfest
Jag mår bäst när jag är med mina vänner och fikar eller dricker vin eller spelar spel
Stockholms bästa stadsdel är nog Midsommarkransen för där bor en fin tjej

Jag pratar väldigt konstigt tycker jag när jag lyssnar på mig själv inspelad. Tycker då att min röst är jätteljus och hes liksom.
Jag älskar/tycker om bacon
Mina bästa vän(ner) är mina bästa vänner
Min första riktiga kyss minns jag inte
Jag avskyr när folk lovar saker och sen inte håller det
Kärlek är mest jobbigt
Jag kommer alltid att vara velig
Jag är hemligt förälskad i Fredrik Wikingsson
Sist jag grät var när
jag såg Seven Pounds förra helgen
Min mobiltelefon är
svart otymplig sak som jag helst vill byta ut
När jag vaknar på morgonen måste jag ha kaffe inom tio minuter
Just nu tänker jag på hur man under tre minuter hinner byta låt så himla många gånger. Mina grannar har gått ifrån brutal hiphop till born this way till kärlekens tunga till mikrofonkåt till jennifer lopez nya och nu tillsist till en jobbig r'n'b-låt.
Bebisar är oftast inte min grej
Homosexuella är lika fina som alla andra
Blondinbella är duktig tror jag. Och hon har ju hanapee som anställd så hon måste vara ganska smart också.
Ikväll ska jag kolla klart på en läskig zombiefilm på trean och sen sova
I morgon kommer jag färga saker i batikfärg, sy klart en väska jag började på idag och grilla hemma hos Hanna med några fina.
Jag vill verkligen
gå och kissa nu


Usually i don't care


Vi ska börja om

Jag är så himla trött. Var ute igår och somnade efter tre, vaknade åtta och kände mig fortfarande full. Följde med Petra till tandläkarn eller ja, till mamma. Sen direkt mot Arlanda för att hämta Hanna. Jag och Petra hade gjort kaffe, mackor och så köpte vi cheese crunchers, cola och wienerbröd. Vi hade asroligt mest för att vi var så jävla trötta. Sen krama vi hanna vid Ankomst på Arlanda. Käkade på McDonalds. Och så hem igen. Sedan dess har jag legat i soffan. Såg Eat, pray, love med mamma. Själva filmen var väl inget speciellt men åå vad jag inser att jag ska resa. Jämt. Måste hitta ett jobb som man kan sköta från vilket ställe som helst. Och så ska jag åka överallt. Ska skriva ner en lista på alla ställen jag vill se och så ska jag beta av listan. Det är det enda jag har lust med just nu. När livet är så här som det är. När man inte har någonting att vara riktigt glad för. Eller, man har saker att vara glad för men man sitter bara och längtar bort och väntar på att någonting ska hända och därför kan man ju inte uppskatta någonting. För man är inte glad.

All my memories in a box

Jag har snöat in lite på armband. Massor av dem. Sedan igår har jag haft de här på mig. Under resten av helgen har jag typ haft dubbelt så många. Men jag fick fan lov att skära ner lite på det roliga. Eftersom att jag har lite tråkigt just nu tänkte jag berätta vart allting kommer ifrån!!
1. Casioklocka i guld. Fick av mamma när jag fyllde 18
2. (och nummer 10, de är likadana) Köptes på en rea på bikbok för kanske ett år sedan. Ville ha ett par örhängen och det var ta två betala för en så jag tog ett pack med armband där dessa ingick.
3. Guldarmband som är mammas och förmodligen för dyrt för att jag ska ha på mig det. Men det skiter jag i.
4. Typiskt Turkiet-armband som mamma och pappa har känt sig tvingade att köpa av en liten flicka som kommit och stirrat på dem med hundögon under en middag.
5. Ett armband som jag har fått i konfirmationspresent av mammas bästa kompis Eva.
6. En tunn guldkedja med en liten lila prisma på, har gjort själv för något år sedan.
7. Blått flätat armband som jag flätade ihop förra veckan.
8. Grönt armband mamma har fått av mig för flera år sedan som hon antagligen tyckte var skitfult för hon har då aldrig användt det. Så nu gör jag det.
9. Ett oranget snöre med ett peacemärke på som jag, Frida och Petra köpte likadana på Cotton on i Kuala Lumpur.
10. Se nummer 2.

For a brief moment

Sitter och tittar runt lite på tradera. Det var längesen. Också längesen jag irriterade mig över hur folk väljer att döpa sina auktioner. De klämmer in onödiga, och framför allt konstiga, ord som "shabby chic" och "statement" lite här och där, samt skriver "INTE FRÅN H&M". Nähä okej, men varför måste du då skriva det?! Idag hittade jag auktion som någon hade döpt till "EMO - SKATE - TREND - CHIC GULORANGE HOODIE MYSIG". Man ba VAAAAAA?!?!? Dog lite. Under "Du kanske också gillar-fältet" fanns det såklart en auktion med namnet "SENSUELL VENETIANSK TEATERMASK MEDUIM NOSE BLACK - MASKERAD - SHABBY CHIC". Ja jag känner också att det är viktigt att shabby chic finns med där på slutet. Blir så trött.

Tell me quick, aint that a kick?

Gjorde ett halsband imorse också. Så här ser det ut.

Don't tell me you love me

Aaa, blixten slog ner i vårt modem alltså. Nu idag har jag lånat Sofias trådlösa bredband så jag kan välja musik tills på onsdag + söka några jobb. Och det känns skönt. Jag har känt mig lite handikappad. Men ärligt talat inte alls så mycket som jag trodde. Iallafall får vi väl tillbaka internet i slutet av veckan. Men det vet man ju aldrig.
I helgen har jag typ ätit middag med vänner till familjen, druckit öl på Rådhusgården för första gången i år, sålt grejer på loppis, spelat cluedo och druckit vin tillsammans med tre killar och tre tjejer, tittat på seven pounds med Sofia och Frida och igår var jag hos Hanna och såg på hockeyn (!!!) med Petra, hennes bror, Hanna och hennes två systrar. Det var kul fram tills det blev 1-3 till Finland.
Ja och idag har jag vaknat efter en sjuk dröm. Ungefär så här såg den ut:
Jag, Petra och Frida skulle in i någon slags hus för att göra ett ärende. Vi skulle hoppa in i hissen men det var bara stenplattor som bara åkte uppåt utan att stanna, typ som i super mario. Så man var tvungen att hoppa på en platta och sen bara hoppa av på rätt våning. Vilket vi inte klarade av så vi fick lov att få hjälp av någon slags ledare, han stannade hela hissen så vi kunde gå av. Fick lite lustiga-huset-gröna-lund-flash-backs. Vi gick sen av på våning B. Där låg det folk överallt helt drogade i soffor och typ chillade. Och vi skulle av någon anledning också göra det. Och för att göra det här skulle man säga upp sig från verkligheten. Låsa in alla sina tillhörigheter och sen i stort sett bara ligga i olika soffor tillsammans. Det var så konstigt. Efter några veckor bestämde jag och Fia att vi inte kunde vara kvar så planerade att dra. Innan vi gjorde det så handlade vi på hm som fanns på översta våningen och som hade pang-priser på allt. Alla våra vänner förstod oss och sa att det var lugnt men att de skulle stanna för det var deras öde typ. Jag skulle sen tillbaka till mitt jobb, som var på en klädbutik där även Rachel Zoe arbetade. Vi var konkurrenter och hon låste ut mig ur butiken. Då kom Linda Fredell och frågade om vi kunde gå och snacka, eftersom att jag inte kom in i butiken sa jag ja och vi gick till en skogsdunge vid ett järnvägsspår. Vi började prata och helt från ingenstans ser jag en stor björn komma gåendes på spåret, jag får panik och börjar gå sagta baklänges. Linda viskar att man inte får skrika eller gå om det kommer en björn så jag stannar och ser att björnen har en unge. Jag sitter helt stilla och känner björnen gå bakom mig och samtidigt vet jag att jag drömmer och att jag ligger i min säng, men jag fortsätter blunda och blir endå lite lugn för jag vet att jag inte kan dö. När björnen och ungen har gått förbi vaknar jag. SÅ konstigt.
Efter att jag hade vart vaken en timme typ kom Sofia. Vi satt och snacka, drack kaffe och åt lunch. Sofia drog till jobbet, jag uppdaterade mig på datorn. Frida kom och drack kaffe och vi satt och dog åt ett program på hennes iphone där man kan ändra rösten på en massa sätt. Petra kom också och vi dog lite mer innan jag och Petra cyklade ner på stan och fikade med Linn. Det var trevligt och ännu en gång fick man dra Asien-historien. Ja och nu sitter jag i soffan, letar musik och skriver personliga brev osv. Det får gå.

Teen dream


Walk in the park

Idag har jag varit ute och gått, ganska långt och mycket bestod av uppförsbacke. Det är första gången på typ 3 år jag gör någon aktivitet bara för att röra på mig. Det var kul och sådär. Så jag ska gå igen imorgon. Konstigt. Sen fick man gratis korv med bröd och cola vid konsum. Och vad har jag gjort mer? Fikat hemma hos Therese med henne, Frida och Fia. Druckit kaffe med Sofia. Färgat mammas hår. Åkt upp till hoppbackarna med Frida, Fia och Hanna och druckit folköl och hängt. Nu kollar jag på CSI och är dunderhungrig. Ska åtgärda. Puss.

Saltwater

Jag vill köpa ett hus och måla det i en färg som skulle irritera hela kvarteret.

I rather be safe then tacky

Mamma köpte ett halsband till mig i Turkiet. Det är fint.

Leave this heart behind

Imorgon ska det vara sol som vanligt och jättevarmt så jag ska gå minst två varv runt Tisken med Frida och Therese. Ska också byta min klänning från hm som var felsydd. Och välja ut vad jag ska sälja på loppisen. Har redan två kassar med skor och en jättehög med kläder. Ska ju ha en massa prylar också. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på mer. Kanske sitta ute i solen någonstans. Eller leta jobb. Kanske bakar jag något gott. Ja det ska jag göra. Kom och fika sen på torsdag alla fans!

Det var någonting viktigt en gång

Japp. Så här skulle jag se ut om jag hade kort hår. Så därför klipper vi oss inte helt enkelt.

I will never see you again

Jag har färgat håret igen. Alltså jag vet inte vad det är för fel men mitt hår vägrar byta färg, inte ens en liten nyansskillnad blev det. Måste gå till en frisör. Eller acceptera att mitt hår kommer förbli tråkbrunt. Vill bara att någonting ska kännas lite kul och nytt och fint. Istället för allt som är för jävligt just nu. Har liksom ingenting att se fram emot. Eller jo, nästa onsdag ska jag spela musik på Pitchers. Haha "spela musik", det betyder ungefär att jag väljer vilken musik som ska spelas, för pengar. Och gratis öl. Världens bästa jobb.

For a moment

På lördag ska jag stå på loppis i Slätta med Frida. Så om du som läser bor/befinner dig i Falun borde du komma och titta för vi kommer att sälja jättefina saker för typ inga pengar alls.

Här är ditt liv

Undrar varför allt är piss.

En väldig blodbrist

Jag undrar varför Efter tio bara sänder gamla avsnitt? Hallå!? Jag har liksom sett de här avsnitten för några veckor sen och vill väl se något nytt? Eller i bästa fall ett lite äldre avsnitt som man har glömt, inget som sändes för tre veckor sen!!!!!!!! Är irriterad.

Blommorna

Igår:
Idag:
Ps. Hade barbent båda dagarna (!!!)

Thunder in this heart

Det har varit något slags "driftfel" på min blogg så man har inte kunnat publicera nya inlägg. Eller snarare, de kommer inte upp på bloggen när jag har publicerat dem. Men nu fungerar allt igen! YEY!
Sen sist har jag:
-Varit tvungen att säga upp mig från jobbet av en skitjobbig anledning
-Firat min kära vän Petra som fyllde 21 med bästa hämtmaten och vin och skratt och dans
-Hängt hos Hanna Risberg i hennes nya lägenhet och kollat på film och myst
-Legat ute i solen och stekt
-Följt med till sommarstugan med mamma och pappa för första gången på två år
-Druckit kaffe på min veranda
-Haft piknik uppe vid hoppbackarna med fem fina vänner
-Vart på Röda Korset i Borlänge för första gången
Sen kommer jag inte på något mer.

Let me share a story

Idag är första gången jag riktigt orkar kolla på mina bilder från resan. Det känns dock lite sorgligt. Men kolla va fint vi ser ut att ha det endå!

Jag vill veta allt om dig

Idag jobbade jag elva timmar istället. Men jag hade så jävla kul!!! Efter ungefär en timme på jobbet fick vi en leverans som var megastor och vi hade saker i hela butiken som vi behövde rensa bort. Så jag fick ringa Frida och så kom hon och jobbade med mig resten av dagen. + två killar till som vi känner sen innan. Det gick hur snabbt som helst. Imorgon verkar det dock som att jag får lite sovmorgon och det ska bli så himla skönt. Sen får vi se om jag jobbar kort eller långt pass. Skulle vilja gå och ta en glas vin på Pitchers med Petra & co. Hon fyller 21 på fredag, pepp. Nu har jag halvbränna och är AShungrig. Imorgon kanske Asieninlägget kommer om jag orkar. Puss och godnatt friends.

We are nowhere

UTSEENDE
[] Jag är kortare än 175cm.
[] jag tycker att jag är ful.
[] Jag blir lätt brun.
[] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[] Jag har en tatuering.
[] Jag har haft/har tandställning.
[] Jag har glasögon/linser.
[] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[] Jag har mer än två piercingar.
[] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[] Jag har fräknar.
FAMILJ
[] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[] Jag har rymt hemifrån.
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn.
[] Jag har mist ett barn.
SKOLA/JOBB
[] Jag studerar.
[] Jag jobbar.
[] Jag har somnat i skolan/jobbet
[] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[] Jag har fått sparken.
SKAMLIGHETER
[] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[] Jag har pissat på mig av skratt.
[] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[] Jag har gråtit av skratt.
[] Jag har limmat fast min hand i något.
[] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.
HÄLSA
[] Jag föddes med en sjukdom.
[] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[] Jag har brutit ett ben.
[] Mina tonciller har tagits bort.
[] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.
RESANDE
[] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[] Jag har flugit.
[] Jag har varit i Ryssland.
[] Jag har varit i Kina.
[] Jag har varit i England
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.
[] Jag har varit i Asien.
ERFARENHETER
[] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[] Jag har sett en fallande stjärna.
[] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[] Jag har körkort.
[] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[] Jag har krockat i en bil.
[] Jag har medverkat i ett skådespel.
[] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[] Jag har sett norrskenet.
[] Jag har suttit på ett tak på natten.
[] Jag har aprillat någon.
[] Jag har åkt taxi.
[] Jag har ätit sushi.
[] Jag har åkt snowboard.
[] Jag har kört skoter och har skoterförarbevis.
FÖRHÅLLANDEN
[] Jag är singel.
[] Jag är i ett förhållande.
[] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[] Jag saknar någon just nu.
[] Jag är rädd för att bli övergiven.
[] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[] Jag har skiljt mig.
[] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.
ÄRLIGHET
[] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[] Jag har smugit ut utan lov.
[] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[] Jag har fuskat i ett spel.
[] Jag har struntat i ett prov.
DÅLIGA TIDER
[] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[] Jag kan inte svälja piller.
[] Jag röker.
[] Jag har blivit diagnostiserad med depression.
[] Jag tar mediciner mot depression.
[] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[] Jag har vaknat gråtande.
[] Jag har somnat gråtande.
DÖDEN
[] Jag är rädd för att dö.
[] Jag hatar begravningar.
[] Jag har sett någon dö.
[] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[] Någon nära till mig har begått självmord.
MATERIALISM
[] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[] Jag har egen TV.
[] Jag har egen dator.
[] Jag äger många dyra designerväskor.
[] Jag äger något från H&M.
[] Jag samlar på serietidningar.
[] Jag äger något från Benetton.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[] Jag äger något från Diesel.
SLUMPVIS
[] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[] Jag svär ofta.
[] Jag sjunger i duschen.
[] Jag är en morgonperson.
[] Jag betalade för min ring
http://listfolder.com/?p=2&id=54
UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 175cm.
[ ] jag tycker att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar.
FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[ ] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.
SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.
SKAMLIGHETER
[ ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mig av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.
HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.
RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i England
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[x] Jag har varit i Asien.
ERFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har körkort.
[?] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.
[ ] Jag har kört skoter och har skoterförarbevis.
FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel.
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[x] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.
ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.
DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[/] Jag röker.
[ ] Jag har blivit diagnostiserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.
DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.
MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[ ] Jag har egen TV.
[x] Jag har egen dator.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[x] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.
SLUMPVIS
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[/] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min ring

Dont tell me

Hittade den här fina på Rävens listblogg

Gör en lista över 10 band/artister du gillar (ingen speciell ordning.)
1. Smiths
2. Belle & Sebastian
3. CocoRosie
4. Antony & the Johnssons
5. Laakso
6. Beatles
7. Beach House
8. Jens Lekman
9. Broder Daniel
10. Sandie Shaw
Vilken låt är din favorit med nr 6?
Don't Pass Me By
Vilken är din favoritlåt med nr 8?
Higher Power
Finns det någon låt med nr 9 som får dig att gråta?
Njeeeeeeeeehje. Inte direkt
Hur många gånger har du sett nr 4 live?
1
Vilken är din favoritlåt med nr 5?
In my blood. Eller kanske typ nån på Västerbron & Vampires som inte är just Västerbron
När hörde du nr 3 för första gången?
EEEEEEH. Lånade en CD på biblioteket när jag kanske gick i åttan eller nian tror jag
Hur upptäckte du nr 10?
Oj. Jag vet inte
Vilken är din favoritlåt med nr 7?
Vet inte. Kanske Real Love
Hur många gånger har du sett nr 9 live?
1
Finns det någon låt med nr 2 som får dej att gråta?
Inte direkt. Börjar inte gråta av musik ba
Viken är din favoritlåt med nr 1?
Vet inte. Jeane. Då är ju Sandie med också. 2 in 1
Hur länge har du lyssnat på nr 2?
Sen åttan/nian kankse
Till slut, vilket nr är bäst?
Eeeeeeehhhhhhhh. 2? 1?
1. The radio dept.
2. Air
3. Moby
4. Britta Persson
5. Style of eye
6. Bright eyes
7. Death cab for cutie
8. The Embassy
9. M83
10. Beach house
Vilken låt är din favorit med nr 6?
No one would riot for less
Vilken är din favoritlåt med nr 8?
It pays to belong
Finns det någon låt med nr 9 som får dig att gråta?
Nä det tror jag inte
Hur många gånger har du sett nr 4 live?
Noll
Vilken är din favoritlåt med nr 5?
Antidote, inte den versionen som finns på spotify dock
När hörde du nr 3 för första gången?
Oj. Lääääänge sen. Kanske i fyran, femman.
Hur upptäckte du nr 10?
Minns inte! Förmodligen genom en blogg eller att jag hittade dit via spotify.
Vilken är din favoritlåt med nr 7?
We looked like giants
Hur många gånger har du sett nr 9 live?
Noll
Finns det någon låt med nr 2 som får dej att gråta?
Nej tror inte det. Man känner sig mest hög.
Viken är din favoritlåt med nr 1?
Never follow suit
Hur länge har du lyssnat på nr 2?
Sedan jag såg filmen the virgin suicides, det var väl i ettan på gymnasiet tror jag.
Till slut, vilket nr är bäst?


Leaving me bleeding

Jag är så trött. Gick upp för en timme sedan och är som ett lik nu. Kunde inte sova igår så jag låg bara och vände på mig. Om 40 minuter börjar jag jobba och ska jobba i 12 timmar. Känns som att jag kommer dö. Men det kommer säkert gå bra när jag väl är där. Imorgon jobbar jag lika länge. Vet inte riktigt vad jag gett mig in på.

This time around

Här kommer svaren på alla frågor!

Vad är det finaste som finns? Alla kategorier?
Om man bara får säga en enda sak måste det vara kramar. Och att hångla och att skratta. Det är de tre finaste sakerna jag vet. Men om man måste säga en sak så är det alltså en riktigt bra lång kram.
Vad ska dina barn heta? Ska du ha några barn? Eller ja, VILL du ha barn?
Kan först och främst säga att jag just nu verkligen inte tror att jag kommer ha något/några barn. För jag vill inte. Alltså jag gillar barn och tycker det är fint att andra har sånna, men det här konstanta ansvaret, oroandet och kontrollbehovet känns inte riktigt min grej. Är rädd att jag skulle ångra mig och ba: Fan nu måste jag ta hand om den här varelsen i typ 18 år till och det vill jag verkligen inte, jag vill hångla och resa jorden runt. Nejdå men det känns för mycket. Men jag ska aldrig säga aldrig, om fem år kanske barn är det enda jag vill ha.
MEN man funderar ju endå på barnnamn och varje gång jag hör eller läser något fint/konstigt namn jag gillar så skriver jag ner dem i en lila bok jag har. Så här är namnen som står med där (ge fan i att norpa, det får ni göra ifall jag verkligen aldrig skaffar barn): Sixten, Lilja, Mio, Vilhelm, Iris, Theodor, Agnes, Leon, Isabella, Ludwig, Albin, Lovisa, Charlie. Vet inte om jag gillar Charlie på en tjej eller på en kille, vet inte om jag gillar det alls. Sedan Alex Schulman döpte sin dotter till det har jag typ blivit helt spyfärdig av det. Men låter det ligga kvar endå.
Vilken är den bästa bok du läst?
Ååå världens svåraste fråga. Den bok jag har läst flest gånger och gråtit mest till är nog Hål i huvudet, men sen läste jag ju nyss Fördjupande studier i katastroffysik nyligen och blev helt frälst. Jag tror endå att jag måste säga Harry Potter endå, hur mainstream eller tråkigt det än må vara. Harry Potter är mitt svar på Bibeln.
Har du något favoritcitat? I så fall vad?
Jag tycker om att skriva ner citat från böcker som får det att kittla i magen. Och jag har tusen sånna. Men jag tycker om ett som är väldigt vanligt men fint, this too shall pass, för det är tröstande och lite hoppingivande.
Hur blir man kär?
Jag har undrat jämt. Verkligen i flera flera år. Och jag vet inte. Jag vet inte om jag vill veta egentligen. Får då skulle man ju bara kunna bestämma hit och dit när och i vem man skulle bli kär i. Och det fina är ju faktiskt att man aldrig vet, man kan inte ha en aning om vart eller när man ska råka stöta på kärlek. Det är bara att vänta. Men man måste nog vara modig och ta chanser. Även om det är så jävla jobbigt.
När ska vi åka till stockholm?
I sommar tycker jag, så fort jag har sparat liiite pengar.
Vad ska du göra i höst?
Jag har inte bestämt mig. Haha. Men jag har sökt en kurs på Stockholms universitet som heter Modevetenskap. Och det låter så jävla roligt och allt sånt men samtidigt är jag så fruktansvärt omotiverad och fortfarande inne på att resa. Antingen spara pengar och åka på en fyra-fem månaders resa eller åka och jobba utomlands. Jag vill så mycket. Och det finns så mycket att göra att jag blir galen. Men iallafall, jag vet inte.
Har du något sommarjobb?
Mja. Just nu jobbar jag på City Jouren och jag får säkert jobba kvar där i sommar men ska fortsätta söka andra jobb.
Hur var det i asien?
Se i Asien-inlägget.
Vart vill du helst åka? I hela världen?
Just idag skulle jag vilja åka upp till Skellefteå och Boliden och hälsa på min släkt.
Vilket är det bästa stället du varit på?
Phi Phi. Lätt. Har nog inte riktigt berättat exakt hur Phi Phi är eller var. Och jag kommer nog skriva längre om det i Asien-inläget men kan ta det kort.
Phi Phi är en ö som är ganska liten, men endå lagom stor. Det finns inga bilar på hela ön så folk cyklar eller går överallt. Det ser ut som det gör i filmen The Beach överallt. Alla är översnälla och supergenerösa. Man går barfota dygnet runt och överallt finns små gator som leder till restauranger uppe i träden, affärer med egensydda klänningar, fruktmarknader, strandklubbar där man kan dansa under stjärnorna osv. Det är mitt favoritställe på jorden iallafall.
Ska du på någon festival i år?
Jag har fått jobb på Peace & Love så förmodligen kommer jag vara där då alltså. Men annars vet jag inget mer, Popaganda hade varit kul.
Vilken är den bästa konserten du varit på?
Hmmmmmm. Kanske första gången jag såg Håkan Hellström tillsammans med Jonna och var helt överväldigad. Jag var poppare och hade gjort en Uppsnärjd i det blå-tröja kvällen innan och hade peppat i typ ett halvår. Han var ju liksom gud då.
Varför är det så kul med listor?
För att man får skriva om dig själv, och det är ju alltid roligt.
Vilka är dina favoritbloggar?
Rävens tre olika bloggar, hanapee, de flesta som bloggar på nöjensguiden och sen har jag runt hundra till som jag går in på lite då och då på mina bokmärken. Men jag orkar inte skriva ner hundra olika namn. Mest lite mindre bloggar om kläder eller roliga klipp eller bara-bilder-bloggar.
Stämmer det att kärlek är närhet?
Först tänkte jag bara skriva EH JA. Men sen funderade jag lite och insåg att kärlek är närhet. Och närhet är kärlek. Hålla handen. Lägga huvudet mot en axel. Kittla någon i nacken. Pilla i håret. Krama jättehårt. Ligga på någons bröstkorg. Rita luftteckningar på någons rygg. Sova sked. Eller bara känna sig nära med någon hur långt bort den är. Det är ju bara det kärlek är så JA.
Vilken är din favorit av svenska städer?
Göteborg tror jag. Det är mysigt, är stort fast känns litet, har alla bra affärer, har spårvagn, har fina loppisar, har god falafel, har världens bästa räv, har det mesta. Tror jag. Det kanske är så bra bara för att jag inte har varit där så många gånger. Men annars är ju Falun fint, det är bara människorna här (minus mina vänner) som är tråkiga och samma gamla.
Kan du något om politik?
Nej. Egentligen inte. Men jag önskar jag kunde mer. Några månader innan det är något val brukar jag läsa på lite extra och bli intresserad men just i Sverige känns det lönlöst. För att det känns som att det inte spelar någon roll vilket parti som vinner, det är inga större förändringar. Men sen är det väl så att om man inte kan någonting om politik så har man ingen åsikt. Så jag ska vara tyst.
Syr du något nuförtiden?
Nej. Jag vill skriva JAAAAA men det är inte sant. Jag har en hög med världens finaste tyger som jag köpte innan jag åkte men jag har ingen lust. Jag vill ha plaggen men jag orkar inte sy dem för jag har blivit en sån perfektionsist.
Vem tycker du mest om i harry potter?
I böckerna gillade jag mest Harry och Hagrid. I filmerna är Dumbledore och Luna Lovegood bäst. Och Ron.
Vilken är din bästa film?
Candy. Eller Scary movie 3.
Vad tycker du om harry potter & fenixordern?
Den är fin. Gillar Dumbledores Armé och att Harry får hångla.
Vad tycker du om att avsnittet där harry & co kommer ner i hogwarts kök & hittar alla husalfer & hermione startar f.i.s.a. inte alls finns med i någon av filmerna?
Jag tycker överlag att det är jobbigt när saker ur böckerna inte finns med i filmerna men det är väl bara att inse att det liksom inte riktigt är samma sak. Just i Harry Potter filmerna tycker jag i för sig att man oftast blir glatt överraskad över hur mycket som faktiskt får plats.
Vilken är din favoritmånad? varför?
April eller maj, för det är så mycket förväntan och kärlek i luften.
Brukar du borsta tänderna varje dag?
Ja i stort sett. Om jag är ute på krogen och kommer hem jättefull gör jag det inte. Och om jag sover hos en kompis händer det att jag inte gör det, om jag inte lånar dens tandborste.
Satt du i soffan när du sminkade dig i morse?
HAHAHAHAHAHAHA JA. Som varje dag.
Vad har du ätit till frukost?
Jag åt tre hårdmackor med smör, philadelphia, pepparsalami och paprika på. Och kaffe.
Favoritplats i asien. & varför. & berätta vad du gjorde där.
Se i Asien-inlägget.
Varför är du så himla fin?
Ååååå. Blir så himla glad! Jag tycker mestades att jag varken är ful eller snygg. Jag är liksom jag och reflekterar inte så mycket över det. Mer än när jag vill göra mig fin genom att sminka mig eller klä mig snyggt. Men om du undrar varför jag ser ut som jag gör så är det väl tack vare mina föräldrar.
Ska vi planera en roadtrip i sommar med jonna?
Låter som en fantastisk idé! Vart ska vi åka?
Vilket var det bästa året i ditt liv hittils?
Jag tror att det här året än så länge har varit årets bästa. För att jag har varit iväg på resan, insett mer att jag har det jävligt bra på många sätt och kanske för att ingenting riktigt dåligt har hänt. Men det är fortfarande 8 månader kvar. Annars var sista året på högstadiet jävligt kul. Måste ha vart 2005.
Vilket är ditt favoritte?
Lust och färgring. Det är lösviktste i färdig påse, märket heter Kobbs och finns på typ alla affärer. Påsen är rosa, röd och har ett hjärta på framsidan. Det smakar passionsfrukt, hallon, mango, karamell och grädde. Mums.
Vad tycker du helt ärligt om våga-inte-öppna-när-jag-är-i-närheten-teet med typ tranbär & sånt i?
Jag har varit rädd för det, det kan jag erkänna, och jag har inte druckit det mer än ungefär två gånger MEN det är verkligen inte alls så hemskt som Frida Stenmark säger. Det luktar väldigt starkt av tranbär och jag tänker automatiskt på någon alkoholhaltig dryck men vet inte vilken. Det är helt okej smak men ingen favorit. Burken är däremot HUR FIN SOM HELST. Med rött lock.
Vilken är din favoritglass?
Det var Magnum Vit men den slutade de göra för några år sedan. Annars gillar jag cheesecakeglass men den är sällsynt. Päronsplitt är gott och half baked BJ.
& favoritchoklad?
Det fanns en vit choklad i Asien med hallon och blåbär i som var så god att jag nästan började gråta en gång när jag åt den. Köpte med min fyra stycken hem som jag inte har ätit än, längtar tills jag ska låta mig själv ta en. Den fanns med kakbitar i också. Den har jag två stycken av.
Men sveriges bästa choklad är LÄTT Dumle!
& favoritgodis?
Jag är inte en godis-tjej riktigt. Om jag köper lösgodis köper jag typ bara salmiakbalkar, sockerbitar, Dumle, bumlingar och snickers.
& favoritblomma?
Agnes skickade en gång en Linblomma till mig på posten och skrev att jag påminde om den. Och sen en förklaring. Och det var så himla fint så jag måste nästan säga Linblomma. Tycker att blåklockor är fina också, och hundkex.
Kan du nåt om blommor?
Nä. Min morfar är expert på växter och fåglar och tjatar jämt om alla olika arter osv. Synd att jag aldrig riktigt har orkat lyssna.
Trivs du på blindgatan eller vill du flytta hemifrån?
Jag trivs. Men vill på ett sätt flytta, men har inte bråttom. Måste först bestämma vart i världen jag ska ta vägen. Eftersom att jag bor i ett trevåningshus med bara mamma och pappa så är det inte direkt trångt. Och vi går rätt bra ihop.
Vad gillra du bäst, paracetamol eller ibuprofen?
Ibuprofen!!!!
Vill du skaffa körkort?
Nej. Ser ingen mening med det. Är för rädd för att köra, har inget behov att köra, känner massor av människor jag kan åka med istället och vill inte ha något jobb där man kör. Det låter ju dock bra om man har det.
Vilket är ditt bästa läppstift?
Älskar läppstift, men äger just nu bara två stycken tror jag. Har en förmåga att tappa bort dem. De två jag har är röda, ett är orangerött och ljust från Make up store. Det andra är mörkare och har inget orange i sig, det kommer från inn&finn och kostade 15kr. Jag gillar båda.
När kommer du till göteborg?
Så fort jag har pengar till det. Hoppas i sommar!
Vilket är ditt favoritväder?
I Sverige: sol och lite vind. Som det är på våren.
I Asien: sol och mycket vind. Så man inte dör.
Hur vill du ha ditt kaffe?
Det är väldigt viktigt att det inte är svagt. Jag kan få kvälvningar. Så helst jättejättestarkt kaffe med lite mjölk i. Mörkrost och röd mjölk. Om man ska ha det så där riktigt perfekt.
Rött eller vitt vin?
RÖTT. Det allra godaste heter Gnarly Head. Köp det. Dricker inte vitt längre, tror jag har fördruckit mig på det.
Vad gillar du bäst på radio?
P3 Tankesmedjan.
Har du någonsin byggt något?
På tekniken i skolan byggde vi bilar och saker som lyste och sånt där. Och på dagis var min favoritaktivitet att bygga med Kapla. För två år sedan när Frida flyttade till sin lägenhet byggde jag ihop en pall från ikea. Jag byggde ihop min egen fotölj från ikea kom jag på också. Men ingenting sådär på riktigt vad jag minns.
Vad har du gjort idag?
Jag gick upp runt tio, duschade och drack kaffe och åt mackor. Sen klädde jag på mig och drack lite mer kaffe. Hanna kom hit och vi åkte till Willys och hämtade ut ett paket. Sen hem till mig igen och dricka två koppar kaffe innan hon drog till jobbet till fyra. Sen fick jag en massiv mensvärk och låg och blundade i soffan en timme. Tills jag tog en diclofenac och kunde bli människa igen. Världens bästa piller mot mensvärk, men den kräver recept i Sverige så jag köpte fem kartor i Thailand. Bäst. Sen mailade jag min handläggare på Arbetsförmedligen om att han inte hade ringt mig som han skulle. Efter det klippte jag i en tröja och kollade på Top Model 2 finalen. Och Vänner och Big bang theory. Någonstans mellan tv-programmen gjorde jag nudlar också. Nu är klockan halv åtta och jag sitter i soffan med mamma, jag är dödstrött och mensvärken är på väg tillbaka. Snart börjar Project Runway.
Hur många gånger har du varit på Liseberg?
Jag tror att det är två gånger. Men jag kan ha glömt någon gång. En gång med mamma, pappa och Erik typ när jag var 12 kanske. Då åkte jag Balder och Katapulten och allting annat och det var så mycket fetare än Gröna Lund. Och andra gången var när jag såg Håkan Hellström med Jonna och Agnes men då åkte vi ju ingenting.
Vad är det roligaste på ett nöjesfält?
Berg-och-dalbana. Såklart. Dör vill åka nu.
Vilka länder har du varit i?
Norge, Danmark, Tyskland, Spanien, Grekland, Turkiet, England, Laos, Thailand, Malaysia och Indonesien. Kanske har glömt något.
Vem är din favorit av Filip & Fredrik om du inte får svara Fredrik?
Haha! Inte Filip!!!!! Men okej, Filip.
Vilka teveprogram gillar du?
Allt med Filip & Fredrik, Project Runway, Glee, Skins, Greys Anatomy, Top Model, Christine, Gossip girl, Smallville, Seinfeld, massa kriminalserier och blabla. Många fler. Hatar dock 2 och en ½ män,
Får du ont i magen om du dricker för mycket kaffe?
Nej, aldrig. Inte ens om jag bara har druckit kaffe och inte ätit något på en hel dag.
GIllar du nagellack? Vilken är din favoritfärg på nagellack?
Jag gillar det på andra och skulle vilja ha det själv. Men jag har för fula naglar, knager bara av nagellacket om jag har haft på det och det är så jobbigt att inte röra någonting medan nagellacket ska torka. Jag får alltid fingeravtryck och hack på naglarna. Men på tårna brukar jag ha någon spexig färg.
Vem är din favoritkonstnär?
Jag är så dålig på konst, jag tycker om det och går gärna i gallerier och kan titta på tavlor i evigheter och på biblioteket kan jag titta i böcker med fina konstverk i. Men jag vet inga namn, jag lägger inte sånt på minnet. Men när jag tänker efter är jag ju faktiskt stolt vän till två av mina favoritkonstnärer. Och båda heter Frida. Vilket sammanträffande va!
Vilket är det bästa museum du varit på?
Moderna museet i Stockholm, när vi fick typ en privat visning av Fridas låtsaspappas brors pojkvän. Det var SÅ fint.
Gillar du att gå på museum?
JA. Tråkigt bara att Falun har världens tråkigaste museum.
Gillar du konst?
Ja det med.
Gillar du museum med uppstoppade djur?
I allmänhet: Nej. Men på New york museum of natural history verkar det vara så snyggt upplagt så det skulle jag nog gilla. På mitt gymnasium hade vi en stor glasbur i en korridor med typ 50 olika uppstoppade djur som man var tuvngen att se varje dag och det gillade jag ju inte. Det fanns även foster som var olika många veckor gamla och sån låg i glasburkar. Förjävla äckligt alltså.
Vilket är ditt favoritdjur?
Jag har på äldre dar börjat gilla valar, speciellt sånna här http://www.solarnavigator.net/animal_kingdom/animal_images/whale_beluga_surfaced.jpg
http://perfectionofperplexion.files.wordpress.com/2011/02/beluga-whale-trio.jpg
Vilket är ditt favoritdjur när det lever?
En hund som man kan klappa och som är mjuk.
Vilket är ditt favoritdjur när det är uppstoppat?
Alla sorters fåglar. Fåglar är ju typ det finaste som finns, och det bästa vore ju om de var döda så man kunde titta på dem istället vara rädd att de ska attakera och picka ut ögonen på en.
Vilket är ditt favoritdjur när det är tillagat?
Jag älskar ju bacon så jag lär säga gris. Men nää det låter ju hemskt. Säger kyckling.
Vad tycker du om att heta Stina?
Jag gillar det. Nu iallafall. I mellanstadiet ville jag typ heta Jessica eller Jasmine. Och efter det ville jag heta Ellen eftersom att jag skulle heta det egentligen, men pappa tyckte inte att det passade så jag fick ju heta Stina istället. Det passar bra på mig och det är kort och bra. Inte för vanligt och inte för ovanligt. Och det passar på alla åldrar.
Vad hade du velat heta om du fick bestämma?
Om jag inte hade hetat Stina skulle jag nog heta något på B för det är min favoritbokstav. Gick in på en tjejnamnsida och tydligen kan man nu heta saker som Bordeaux, Babiana, Bajen och Bambi. Bambi Karlsson, shit vilket namn.
Vad vill du kalla dina barn, om du får några?
Den här frågan har jag svara på tidigare!
Vad är det finaste som finns? Alla kategorier?
Om man bara får säga en enda sak måste det vara kramar. Och att hångla och att skratta. Det är de tre finaste sakerna jag vet. Men om man måste säga en sak så är det alltså en riktigt bra lång kram.

Vad ska dina barn heta? Ska du ha några barn? Eller ja, VILL du ha barn?
Kan först och främst säga att jag just nu verkligen inte tror att jag kommer ha något/några barn. För jag vill inte. Alltså jag gillar barn och tycker det är fint att andra har sånna, men det här konstanta ansvaret, oroandet och kontrollbehovet känns inte riktigt min grej. Är rädd att jag skulle ångra mig och ba: Fan nu måste jag ta hand om den här varelsen i typ 18 år till och det vill jag verkligen inte, jag vill hångla och resa jorden runt. Nejdå men det känns för mycket. Men jag ska aldrig säga aldrig, om fem år kanske barn är det enda jag vill ha.
MEN man funderar ju endå på barnnamn och varje gång jag hör eller läser något fint/konstigt namn jag gillar så skriver jag ner dem i en lila bok jag har. Så här är namnen som står med där (ge fan i att norpa, det får ni göra ifall jag verkligen aldrig skaffar barn): Sixten, Lilja, Mio, Vilhelm, Iris, Theodor, Agnes, Leon, Isabella, Ludwig, Albin, Lovisa, Charlie. Vet inte om jag gillar Charlie på en tjej eller på en kille, vet inte om jag gillar det alls. Sedan Alex Schulman döpte sin dotter till det har jag typ blivit helt spyfärdig av det. Men låter det ligga kvar endå.

Vilken är den bästa bok du läst?
Ååå världens svåraste fråga. Den bok jag har läst flest gånger och gråtit mest till är nog Hål i huvudet, men sen läste jag ju nyss Fördjupande studier i katastroffysik nyligen och blev helt frälst. Jag tror endå att jag måste säga Harry Potter endå, hur mainstream eller tråkigt det än må vara. Harry Potter är mitt svar på Bibeln.

Har du något favoritcitat? I så fall vad?
Jag tycker om att skriva ner citat från böcker som får det att kittla i magen. Och jag har tusen sånna. Men jag tycker om ett som är väldigt vanligt men fint, this too shall pass, för det är tröstande och lite hoppingivande.

Hur blir man kär?
Jag har undrat jämt. Verkligen i flera flera år. Och jag vet inte. Jag vet inte om jag vill veta egentligen. Får då skulle man ju bara kunna bestämma hit och dit när och i vem man skulle bli kär i. Och det fina är ju faktiskt att man aldrig vet, man kan inte ha en aning om vart eller när man ska råka stöta på kärlek. Det är bara att vänta. Men man måste nog vara modig och ta chanser. Även om det är så jävla jobbigt.

När ska vi åka till stockholm?
I sommar tycker jag, så fort jag har sparat liiite pengar.

Vad ska du göra i höst?
Jag har inte bestämt mig. Haha. Men jag har sökt en kurs på Stockholms universitet som heter Modevetenskap. Och det låter så jävla roligt och allt sånt men samtidigt är jag så fruktansvärt omotiverad och fortfarande inne på att resa. Antingen spara pengar och åka på en fyra-fem månaders resa eller åka och jobba utomlands. Jag vill så mycket. Och det finns så mycket att göra att jag blir galen. Men iallafall, jag vet inte.

Har du något sommarjobb?
Mja. Just nu jobbar jag på City Jouren och jag får säkert jobba kvar där i sommar men ska fortsätta söka andra jobb.

Hur var det i asien?
Se i Asien-inlägget.

Vart vill du helst åka? I hela världen?
Just idag skulle jag vilja åka upp till Skellefteå och Boliden och hälsa på min släkt.

Vilket är det bästa stället du varit på?
Phi Phi. Lätt. Har nog inte riktigt berättat exakt hur Phi Phi är eller var. Och jag kommer nog skriva längre om det i Asien-inläget men kan ta det kort.
Phi Phi är en ö som är ganska liten, men endå lagom stor. Det finns inga bilar på hela ön så folk cyklar eller går överallt. Det ser ut som det gör i filmen The Beach överallt. Alla är översnälla och supergenerösa. Man går barfota dygnet runt och överallt finns små gator som leder till restauranger uppe i träden, affärer med egensydda klänningar, fruktmarknader, strandklubbar där man kan dansa under stjärnorna osv. Det är mitt favoritställe på jorden iallafall.

Ska du på någon festival i år?
Jag har fått jobb på Peace & Love så förmodligen kommer jag vara där då alltså. Men annars vet jag inget mer, Popaganda hade varit kul.

Vilken är den bästa konserten du varit på?
Hmmmmmm. Kanske första gången jag såg Håkan Hellström tillsammans med Jonna och var helt överväldigad. Jag var poppare och hade gjort en Uppsnärjd i det blå-tröja kvällen innan och hade peppat i typ ett halvår. Han var ju liksom gud då.

Varför är det så kul med listor?
För att man får skriva om dig själv, och det är ju alltid roligt.

Vilka är dina favoritbloggar?
Rävens tre olika bloggar, hanapee, de flesta som bloggar på nöjensguiden och sen har jag runt hundra till som jag går in på lite då och då på mina bokmärken. Men jag orkar inte skriva ner hundra olika namn. Mest lite mindre bloggar om kläder eller roliga klipp eller bara-bilder-bloggar.

Stämmer det att kärlek är närhet?
Först tänkte jag bara skriva EH JA. Men sen funderade jag lite och insåg att kärlek är närhet. Och närhet är kärlek. Hålla handen. Lägga huvudet mot en axel. Kittla någon i nacken. Pilla i håret. Krama jättehårt. Ligga på någons bröstkorg. Rita luftteckningar på någons rygg. Sova sked. Eller bara känna sig nära med någon hur långt bort den är. Det är ju bara det kärlek är så JA.

Vilken är din favorit av svenska städer?
Göteborg tror jag. Det är mysigt, är stort fast känns litet, har alla bra affärer, har spårvagn, har fina loppisar, har god falafel, har världens bästa räv, har det mesta. Tror jag. Det kanske är så bra bara för att jag inte har varit där så många gånger. Men annars är ju Falun fint, det är bara människorna här (minus mina vänner) som är tråkiga och samma gamla.

Kan du något om politik?
Nej. Egentligen inte. Men jag önskar jag kunde mer. Några månader innan det är något val brukar jag läsa på lite extra och bli intresserad men just i Sverige känns det lönlöst. För att det känns som att det inte spelar någon roll vilket parti som vinner, det är inga större förändringar. Men sen är det väl så att om man inte kan någonting om politik så har man ingen åsikt. Så jag ska vara tyst.

Syr du något nuförtiden?
Nej. Jag vill skriva JAAAAA men det är inte sant. Jag har en hög med världens finaste tyger som jag köpte innan jag åkte men jag har ingen lust. Jag vill ha plaggen men jag orkar inte sy dem för jag har blivit en sån perfektionsist.

Vem tycker du mest om i harry potter?
I böckerna gillade jag mest Harry och Hagrid. I filmerna är Dumbledore och Luna Lovegood bäst. Och Ron.

Vilken är din bästa film?
Candy. Eller Scary movie 3.

Vad tycker du om harry potter & fenixordern?
Den är fin. Gillar Dumbledores Armé och att Harry får hångla.

Vad tycker du om att avsnittet där harry & co kommer ner i hogwarts kök & hittar alla husalfer & hermione startar f.i.s.a. inte alls finns med i någon av filmerna?
Jag tycker överlag att det är jobbigt när saker ur böckerna inte finns med i filmerna men det är väl bara att inse att det liksom inte riktigt är samma sak. Just i Harry Potter filmerna tycker jag i för sig att man oftast blir glatt överraskad över hur mycket som faktiskt får plats.

Vilken är din favoritmånad? varför?
April eller maj, för det är så mycket förväntan och kärlek i luften.

Brukar du borsta tänderna varje dag?
Ja i stort sett. Om jag är ute på krogen och kommer hem jättefull gör jag det inte. Och om jag sover hos en kompis händer det att jag inte gör det, om jag inte lånar dens tandborste.

Satt du i soffan när du sminkade dig i morse?
HAHAHAHAHAHAHA JA. Som varje dag.

Vad har du ätit till frukost?
Jag åt tre hårdmackor med smör, philadelphia, pepparsalami och paprika på. Och kaffe.

Favoritplats i asien. & varför. & berätta vad du gjorde där.
Se i Asien-inlägget.

Varför är du så himla fin?
Ååååå. Blir så himla glad! Jag tycker mestades att jag varken är ful eller snygg. Jag är liksom jag och reflekterar inte så mycket över det. Mer än när jag vill göra mig fin genom att sminka mig eller klä mig snyggt. Men om du undrar varför jag ser ut som jag gör så är det väl tack vare mina föräldrar.

Ska vi planera en roadtrip i sommar med jonna?
Låter som en fantastisk idé! Vart ska vi åka?

Vilket var det bästa året i ditt liv hittils?
Jag tror att det här året än så länge har varit årets bästa. För att jag har varit iväg på resan, insett mer att jag har det jävligt bra på många sätt och kanske för att ingenting riktigt dåligt har hänt. Men det är fortfarande 8 månader kvar. Annars var sista året på högstadiet jävligt kul. Måste ha vart 2005.

Vilket är ditt favoritte?
Lust och färgring. Det är lösviktste i färdig påse, märket heter Kobbs och finns på typ alla affärer. Påsen är rosa, röd och har ett hjärta på framsidan. Det smakar passionsfrukt, hallon, mango, karamell och grädde. Mums.

Vad tycker du helt ärligt om våga-inte-öppna-när-jag-är-i-närheten-teet med typ tranbär & sånt i?
Jag har varit rädd för det, det kan jag erkänna, och jag har inte druckit det mer än ungefär två gånger MEN det är verkligen inte alls så hemskt som Frida Stenmark säger. Det luktar väldigt starkt av tranbär och jag tänker automatiskt på någon alkoholhaltig dryck men vet inte vilken. Det är helt okej smak men ingen favorit. Burken är däremot HUR FIN SOM HELST. Med rött lock.

Vilken är din favoritglass?
Det var Magnum Vit men den slutade de göra för några år sedan. Annars gillar jag cheesecakeglass men den är sällsynt. Päronsplitt är gott och half baked BJ.

& favoritchoklad?
Det fanns en vit choklad i Asien med hallon och blåbär i som var så god att jag nästan började gråta en gång när jag åt den. Köpte med min fyra stycken hem som jag inte har ätit än, längtar tills jag ska låta mig själv ta en. Den fanns med kakbitar i också. Den har jag två stycken av.
Men sveriges bästa choklad är LÄTT Dumle!

& favoritgodis?
Jag är inte en godis-tjej riktigt. Om jag köper lösgodis köper jag typ bara salmiakbalkar, sockerbitar, Dumle, bumlingar och snickers.

& favoritblomma?
Agnes skickade en gång en Linblomma till mig på posten och skrev att jag påminde om den. Och sen en förklaring. Och det var så himla fint så jag måste nästan säga Linblomma. Tycker att blåklockor är fina också, och hundkex.

Kan du nåt om blommor?
Nä. Min morfar är expert på växter och fåglar och tjatar jämt om alla olika arter osv. Synd att jag aldrig riktigt har orkat lyssna.

Trivs du på blindgatan eller vill du flytta hemifrån?
Jag trivs. Men vill på ett sätt flytta till en egen liten lägenhet där jag kan inreda och bjuda på kaffe. Jag måste bara först bestämma VART i världen jag vill bo. Men jag har inte bråttom för det finns liksom inte så mycket dåligt med att bo här. -Jag bor ju i ett trevåningshus med bara mamma och pappa så är det inte direkt trångt. Och vi går rätt bra ihop, det enda jag kan komma på som är jobbigt är när jag är ledig och vill lyssna på musik sent eller titta på tv men dem vill sova och att det ska vara tyst.

Vad gillra du bäst, paracetamol eller ibuprofen?
Ibuprofen!!!!

Vill du skaffa körkort?
Nej. Ser ingen mening med det. Är för rädd för att köra, har inget behov att köra, känner massor av människor jag kan åka med istället och vill inte ha något jobb där man kör. Det låter ju dock bra om man har det.

Vilket är ditt bästa läppstift?
Älskar läppstift, men äger just nu bara två stycken tror jag. Har en förmåga att tappa bort dem. De två jag har är röda, ett är orangerött och ljust från Make up store. Det andra är mörkare och har inget orange i sig, det kommer från inn&finn och kostade 15kr. Jag gillar båda.

När kommer du till göteborg?
Så fort jag har pengar till det. Hoppas i sommar!

Vilket är ditt favoritväder?
I Sverige gillar jag hur det är på våren, sol och lite vind som inte är kall men sval.

Hur vill du ha ditt kaffe?
Det är väldigt viktigt att det inte är svagt. Då får jag kvälvningar. Helst jättejättestarkt kaffe med lite mjölk i. Om det ska vara helt perfekt ska det vara mörkrost med röd mjölk i.

Rött eller vitt vin?
RÖTT. Det allra godaste heter Gnarly Head. Köp det. Dricker inte vitt längre, tror jag har fördruckit mig på det.

Vad gillar du bäst på radio?
P3. Typ tankesmedjan.

Har du någonsin byggt något?
På tekniken i skolan byggde vi bilar och saker som lyste och sånt där. Och på dagis var min favoritaktivitet att bygga med Kapla. För två år sedan när Frida flyttade till sin lägenhet byggde jag ihop en pall från ikea. Jag byggde ihop min egen fotölj från ikea kom jag på också. Men ingenting sådär på riktigt vad jag minns.

Vad har du gjort idag?
Jag gick upp runt tio, duschade och drack kaffe och åt mackor. Sen klädde jag på mig och drack lite mer kaffe. Hanna kom hit och vi åkte till Willys och hämtade ut ett paket. Sen hem till mig igen och dricka två koppar kaffe innan hon drog till jobbet till fyra. Sen fick jag en massiv mensvärk och låg och blundade i soffan en timme. Tills jag tog en diclofenac och kunde bli människa igen. Världens bästa piller mot mensvärk, men den kräver recept i Sverige så jag köpte fem kartor i Thailand. Bäst. Sen mailade jag min handläggare på Arbetsförmedligen om att han inte hade ringt mig som han skulle. Efter det klippte jag i en tröja och kollade på Top Model 2 finalen. Och Vänner och Big bang theory. Någonstans mellan tv-programmen gjorde jag nudlar också. Nu är klockan halv åtta och jag sitter i soffan med mamma, jag är dödstrött och mensvärken är på väg tillbaka. Snart börjar Project Runway.

Hur många gånger har du varit på Liseberg?
Jag tror att det är två gånger. Men jag kan ha glömt någon gång. En gång med mamma, pappa och Erik typ när jag var 12 kanske. Då åkte jag Balder och Katapulten och allting annat och det var så mycket fetare än Gröna Lund. Och andra gången var när jag såg Håkan Hellström med Jonna och Agnes men då åkte vi ju ingenting.

Vad är det roligaste på ett nöjesfält?
Berg-och-dalbana. Såklart. Dör vill åka nu.

Vilka länder har du varit i?
Norge, Danmark, Tyskland, Spanien, Grekland, Turkiet, England, Laos, Thailand, Malaysia och Indonesien. Kanske har glömt något.

Vem är din favorit av Filip & Fredrik om du inte får svara Fredrik?
Haha! Inte Filip!!!!! Men okej, Filip.

Vilka teveprogram gillar du?
Allt med Filip & Fredrik, Project Runway, Glee, Skins, Greys Anatomy, Top Model, Christine, Gossip girl, Smallville, Seinfeld, massa kriminalserier och blabla. Många fler. Hatar 2 och ½ män.

Får du ont i magen om du dricker för mycket kaffe?
Nej, aldrig. Inte ens om jag bara har druckit kaffe och inte ätit något på en hel dag.

Gillar du nagellack? Vilken är din favoritfärg på nagellack?
Jag gillar det på andra och skulle vilja ha det själv. Men jag har för fula naglar, knager bara av nagellacket om jag har haft på det och det är så jobbigt att inte röra någonting medan nagellacket ska torka. Jag får alltid fingeravtryck och hack på naglarna. Men på tårna brukar jag ha någon spexig färg.

Vem är din favoritkonstnär?
Jag är så dålig på konst, jag tycker om det och går gärna i gallerier och kan titta på tavlor i evigheter och på biblioteket kan jag titta i böcker med fina konstverk i. Men jag vet inga namn, jag lägger inte sånt på minnet. Men när jag tänker efter är jag ju faktiskt stolt vän till två av mina favoritkonstnärer. Och båda heter Frida. Vilket sammanträffande va!

Vilket är det bästa museum du varit på?
Moderna museet i Stockholm, när vi fick typ en privat visning av Fridas låtsaspappas brors pojkvän. Det var SÅ fint.

Gillar du att gå på museum?
JA. Tråkigt bara att Falun har världens tråkigaste museum.

Gillar du konst?
Ja det med.

Gillar du museum med uppstoppade djur?
I allmänhet: Nej. Men på New york museum of natural history verkar det vara så himla fint så det skulle jag nog gilla. På mitt gymnasium hade vi en stor glasbur i en korridor med typ 50 olika uppstoppade djur som man var tuvngen att se varje dag och det gillade jag ju inte. Det fanns även foster som var olika många veckor gamla och sån låg i glasburkar. Förjävla äckligt alltså.

Vilket är ditt favoritdjur?
Just nu är jag heeelt såld på valar. Helst sånna här

Vilket är ditt favoritdjur när det lever?
En hund som man kan klappa och som är mjuk.

Vilket är ditt favoritdjur när det är uppstoppat?
Alla sorters fåglar. Fåglar är ju typ det finaste som finns och det bästa vore ju om de var döda så man kunde titta på dem istället vara rädd att de ska attakera och picka ut ögonen på en.

Vilket är ditt favoritdjur när det är tillagat?
Jag älskar ju bacon så jag lär säga gris. Men nää det låter ju hemskt. Säger kyckling.

Vad tycker du om att heta Stina?
Jag gillar det. Nu iallafall. I mellanstadiet ville jag typ heta Jessica eller Jasmine. Och efter det ville jag heta Ellen eftersom att jag skulle heta det egentligen, men pappa tyckte inte att det passade så jag fick ju heta Stina istället. Det passar bra på mig och det är kort och bra. Inte för vanligt och inte för ovanligt. Och det passar på alla åldrar.

Vad hade du velat heta om du fick bestämma?
Om jag inte hade hetat Stina skulle jag nog heta något på B för det är min favoritbokstav. Gick in på en tjejnamnsida och tydligen kan man nu heta saker som Bordeaux, Babiana, Bajen och Bambi. Bambi Karlsson, shit vilket namn.

Vad vill du kalla dina barn, om du får några?
Den här frågan har jag svarat på tidigare ju!

Tack och hej!

Sometimes it hurts instead

Ja och sen skjöt de ju äntligen Usama Bin Laden idag. Och han förklarades död på samma datum som Adolf Hilter. COOLT. Nej men jag tänkte skriva om "nya" saker och så tänkte jag bara på det. Annat nytt: ja jag har alltså fått jobb, eller ja. Jag bara gick in på Cityjouren med Frida och hon sa till killen i kassan att ja borde jobba där och sen fick ja jobbet typ. Det är typ en liten mataffär och jag sitter i kassan 90% av tiden. Det är kul!
Annat nytt: Mamma och pappa kom hem från Turkiet med en Onepiece till mig. Jag var skeptisk. Och jag provade den och den var varken skön eller mysig. *Besviken*
Fick också ett jättefint halsband och en gul tshirt. Ni vet ju att jag har ett nytt intresse för gult.
Och det snöade idag.

Done it all


The last time

Ja jag vet. Men för er information har jag jobbat varje dag de senaste tre dagarna, firat valborg och haft folk hemma hos mig all annan tid så det har inte gått. Idag är jag ledig och mamma och pappa är hemma igen så nu ska det kräkas inlägg hela dagen mina vänner.
Det första jag ska göra efter jag har skrivit klart det här är att lägga upp alla svar på frågor, och skriva Asien-inlägget. Fast jag måste dricka kaffe emellan annars dör jag. På riktigt.

RSS 2.0