Och jag tyckte du sa att jag var magisk, men jag måste ha hört fel


I like cookies too

JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!

If you never come back

1. Hur gammal är du om fem år? Jahapp då är jag 25
2. Vem var den sista du träffade? Sitter i soffan med mamma, innan dess vare Hanna.
3. Hur lång är du? 176cm tror jag. Eller 175cm kanske, det står det i mitt pass iallafall.
4. Vilken var den senaste film du sett? Scott Pilgrim vs. the World, den var så knäppt bra. Se den!
5. Vem ringde du senast? Fia.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Det var till Frida och det stod "Va? Windigo?" för att hon hade skickat ett sms tidigare där det endast stod "Windigo".
7. Vad är dagens planer? Ska inte göra så mycket. Äta middag med familjen och kanske bada. Det var så länge sen.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Båda, skickar sms jämt och ständigt men ett riktigt telefonsamtal kan vara fint också. 
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? Ser henne just nu.
11. Vilken ögonfärg har du? Blågrågröna
12. När vaknade du idag? Runt halv elva.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nä inte vad jag kan minnas.
14. Vilken är din favoritplats? Tycker om att vara på mitt rum men annars trivs jag att vara hemma hos människor jag verkligen tycker om. För det känns precis som den människan och det är tryggt och så.
15. Vilken plats föredrar du minst? Platser där det är jättemycket folk som trängs, typ som på mellandagsrean.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas jag bor i en storstad någonstans i världen i en lägenhet. Med kanske vänner eller någon jag är kär i. Men kanske Stockholm, London, Berlin eller Barcelona. Eller Paris.
17. Vad skrämde dig som barn? Att bli lämnad.
18. Vem fick dig att skratta senast? En jättejättegullig bild på en hund, ska lägga upp den sen. Den är så gullig så man åååååhhhhhh-skrattar lite.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja jag är väl det tyvärr.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Sover typ alltid i t-shirt.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett bara.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Haha, ja.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor tror jag, eller det är väl olika.
26. Är du social? Nä inte direkt. Kan vara ibland.
27. Vilken är din favoritglass? Cheesecakeglassen som finns i Spanien!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Flytta, köpa jättefina möbler och kläder och leva lite.
29. Tycker du om kinamat? Nä egentligen inte.
30. Tycker du om kaffe? Älskar.
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe och juice. Ibland oboy.
32. Sover du på någon särskild sida? Jag sover liksom i framåtstupa sidoläge med ansiktet åt höger. Alltid när jag sover hemma, annars kan det vara åt vänster ibland också.
33. Kan du spela poker? Ja.
34. Tycker du om att mysa? Vem gillar inte att mysa?
35. Är du en beroendemänniska? Ja lite kanske. 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Det gick en tjej i min glass som också hette Stina och fyllde år på samma dag som jag. Nu säger vi väl mest bara hej till varandra. Men ja.
37. Vill du ha barn? Kanske, fast jag vet inte. Vi får se.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och kanske tre meningar på spanska haha.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nepp.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet såklart.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och mat.
42. Äger du dyra smycken? Nä inget speciellt dyrt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej inget riktigt.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Cola.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag tycker de flesta av mina nära vänner är roligast, det är därför jag har haft dem så länge haha.
46. Välj ett ärr på din kropp? Vadå välj ett? Det enda jag kan komma på är det jag har på mitt högra långfinger, från när jag blev biten av en apa.
47. Vad har du för ringsignal? the xx - intro
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, en del använder jag fortfarande.
49. Flirtar du mycket? Nej det skulle jag inte vilja säga.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I mitt vardagsrum.
51. Kan du byta olja på bilen? Ja det tror jag.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej jag har ju inget körkort. 
53. Vilken var den senaste bok du läste? När du blundar tittar jag - Gunnar Ardelius
54. Läser du dagstidningen? Någon gång ibland.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? ELLE, fast det kanske inte är ett veckotidning.
56. Dansar du i bilen? Nä oftast inte, ibland kanske man sittdansar lite till en fet låt.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 i hannas bil tidigare.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ingredienser till hallonpannacotta.
59. När var du i kyrkan senast? Misans begravning.

Dag 06

Min dag
Idag vaknade jag ungefär halv tolv av att Frida ringde. Hon förklarade att det var något krångel med mitt visum och att det inte hade gått igenom så nu måste jag lösa det på något annat sätt. Ville gråta lite. Trodde jag skulle slippa hålla på med det här mer. Sen gick jag upp, satt vid datorn medans Hanna gjorde sig klar för jobb. Sen åkte vi och köpte mat på McDonalds och så släppte hon av mig hemma. Nu har jag bara suttit här och läst på femtusen hemsidor och visum, tittat på recept till imorgon, pratat i telefon och ungefär ingenting mer. Jag är trött och bitter så det kommer nog vara en fortsatt dålig dag.

Wish you were here


Someday you will be older then you are now

Igår gick jag ut för sista gången 2010. Det har varit ett förjävla bra år alltså. Det är när ett nytt år kommer som man börjar reflektera över vad som faktiskt har hänt under året. Och det mesta är fantastiskt.
Men tillbaka till gårdagen. Jag drack vin hos Hanna, fixade mig ovanligt jättemycket och så gick vi till etage, det var asmycket folk. Men inte jättekul folk. Vi dansa lite, drack lite cider och gjorde det man gör på etage typ. Men det var fint och kul och sånt. Sen gick vi en sväng på Pitchers, men vi kände oss rätt dissade av hela världen. Så vi gick hem och var hungriga. Så halv tre började jag laga världens måltid. Det blev potatisgratäng, vegetariska filéer och en sallad till det. Asgott. Så satt vi och kollade på OS-klassiker samtidigt av någon konstig anledning. Sen somnade jag så himla skönt i sängen och Hanna råkade somna på soffan.

Going to the beach baby

Jag har bestämt att jag får köpa en sak tills att jag åker iväg. Och det är en sån här, för den kan ju vara det mest praktiska någonsin.

Tell me one more time

Att längta till någonting stort känns alltid som att längta till sommaren. Det kniper till i magen för jag kan inte vänta tills den dagen man kan gå utomhus en hel dag i bara en kofta, eller första dagen man bara kan cykla ner till sjön och bada för att det är så himla varmt eller tills då man bara kan vara utomhus dygnet runt och träffa människor som man aldrig träffar annars för att alla bara sitter inomhus på vintern.
Just nu känns det så i min mage just nu. Fast det är inte exakt samma saker jag längtar till. Nu längtar jag tills att känna mina tår i varm sand, dricka öl och skratta på någon bar med tusen små neonlampor, att ligga och läsa i en hängmatta, att äta vattenmelon och ananas till frukost, sitta på en skumpande tuk tuk med hela håret i ansiktet, att få vara framme och göra ett glädjeskutt och känna ett annat lands mark under sina fötter.

When I find you


Misery never finds company


Dag 03

Mina föräldrar.

Min mamma är bäst. Hon är nog ungefär allting som jag vill vara när jag blir äldre. Hon är den största optimisten jag vet, hon är aldrig sur mer än tio minuter och är bäst på att peppa mig. Hon tycker att allting går att fixa och löser alla problem jätte lätt, som jag kan ha gått och oroat mig och gråtit över i flera veckor. Jag önskar att jag hade ärvt den egenskapen verkligen.
Mamma såg ungefär exakt ut som mig när hon var liten och som i min ålder, fast vi var nog rätt olika personlighetsmässigt. Jag tror att hon alltid har varit så där glad och lättsam som jag alltid önskat att jag hade kunnat vara.
Och min mamma är inte som en bästa vän, jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja att min mamma var som min bästa vän. Hon är ju min mamma och det är därför hon är bäst, inte för att vi "kan prata om allt" eller något annat sånt töntigt. För en del saker vill jag inte berätta för henne, inte för att jag inte orkar utan för att jag helt enkelt inte har någon som helst lust att prata med henne om vissa saker. Jag kan säga allt till henne, men jag ser ingen mening med det. Vi pratar om sånt som är viktigt och som jag vill att hon ska veta. Och jag är så glad att hon alltid har varit så förstående och aldrig blivit sur om jag har varit för full eller ute för sent eller gjort någonting dumt. För då skulle jag nog inte ha samma relation som vi har nu. Jag vet att hon alltid skulle kommit och hämtat mig om jag har vart ledsen någonstans på någon fest och sen bara kramat mig och sagt att det är okej, för hon kommer ihåg hur det var att vara ung. Det verkar inte som att så många minns det.
Och sen älskar jag att jag kan skämta med mamma, det är det bästa som finns. Inte att sitta och prata om viktiga djupa saker utan att skratta så man får ont i magen åt någonting jättekonstigt.
Min pappa är grym. Han kan få mig att skratta så himla mycket och han är expert på att vara sarkastisk. Och jag vet att jag betyder så fruktansvärt mycket för honom fast han inte säger det.
I flera år har jag haft en jättejobbig relation med honom. I högstadiet och större delen av gymnasiet så undvek jag att träffa honom. Jag var nästan aldrig hemma för vi bråkade så fort vi sågs. Allting elakt han kunde säga satte sig i själen och jag tänkte på det hela nätterna, jag fick för mig att jag var värdelös, hemskt och en besvikelse. Men sedan studenten har vi blivit vänner och slutit någon slags fred. Vi kan bråka ibland men nu har jag ju lärt mig att ha distans till det han säger när han är sur. Han är bra och jag vet att han ställer upp i vått och torrt, även om han ibland gör det svårt för mig med mening. Men det är bara nyttigt, för mamma ger mig så mycket att han måste ta ner mig på jorden lite.
Och jag vet att jag är lik han på många sätt och att det är nog därför vi inte gick ihop förut, och nu vet jag att alltid när han har varit elak har han bara menat väl och velat mitt bästa.
När han var ung jobbade han utomlands jämt, därför är han så himla brun på alla bilder från innan jag föddes. Han flög runt till u-land och hjälpte till att rita och bygga vägar och såg städer och platser man bara sett på film. Det finns så många stämplar i hans pass, så många diabilder med lejon, trasiga byar och öknar, så många minnen i hans ögon. Han har sett så mycket och gjort så mycket. Precis som jag vill och ska göra.

When you are twenty one, you're no fun

Jag har typ målat in mig i någonting jag inte vet vad det är. Och det gör ont i min mage för jag orkar inte bry mig om någonting, jag mår illa (kan vara för mycket kaffe) och får ångest och panik. Jag vill inte att någon ska tycka att jag är bra, det är jobbigt. Vill inte känna bekräftelse tydligen. Jag orkar inte, det kräver så mycket mer energi än när ingen gör det. Jag kan inte formulera mig ens. Orkar inte tänka.

Transparent now

Usch har varit en dålig dag än så länge. Fick panikspringa till stan och ta bussen till Borlänge, springa till apoteket och handla vaccin, dokural och resorb för sammanlagt 900kr (dör jag är fattig) och sen springa tillbaka till bussen och åka tillbaka till Falun. Springa till vårdcentralen men jag var ändå 10 minuter sen och det är ungefär det värsta jag vet. Men det var helt lugnt och jag fick min andra spruta. Tur att dem är så jävla snälla på min vårdcentral. Sen gick jag hem i snön och kände mig liten. Kom hem och såg att det hade blödigt igenom plåstret på min kofta. Sen skulle jag värma på min matlåda som jag hade peppat efter hela dagen, men så kommer jag in i köket och ser Erik ta den sista tuggan av den goda kycklingen. Började nästan gråta. PMS. Måste fan söka hjälp för det, jag blir ett jävla vrak. Men så stekte världens bästa mamma bacon till mig och kokade spagetti. Nu är jag helt rörd över det också.
Och det här är jag och min kusin på julafton. Jag hade på mig en klänning jag började sy åtta på kvällen dagen innan, den blev sådär. Ni kan få se den i sin helhet en annan dag!

Go with me

Ja, jag har ju kanske inte berättat så detaljerat om resan kom jag på tack vare Frida. Eh ja, jag kommer åka den 19 januari till Phuket i Thailand. Och så har jag biljett hem den sista mars. Kommer hem till Sverige den första april, då är det förhoppningsvis lite varmt, grönt och fint här hemma. Så slipper jag de allra värsta månaderna här. Jag ska åka med mina allra f Frida och Petra och det kommer bli fantastiskt. Vi ska åka runt till öarna först, sen tar vi tåget ner till Malaysia och hänger vid kusten ett tag tills vi tar ett plan till Indonesien, Bali. Och där ska vi vara tills jag åker hem, eller ja, jag åker ju ifrån Phuket så dit måste jag tillbaka till. Men det som är läskigt är att jag flyger både dit och hem alldeles själv. Det kommer vara jobbigt. Men det spelar inte så stor roll, det är mest för att jag inte ska vara där lika länge som Frida och Petra och för att jag bokade mina biljetter senare.
Idag åkte mina kusiner hem så det är tyst i hela huset, det känns ganska tråkigt. Det är fint att ha huset fullt, äta massa mat och sitta allihopa och titta på tv. Men jag har så jävla mycket att göra idag endå så det hinner jag inte tänka på. Ska ta mig till Borlänge fram och tillbaka bara för att hämta mina sista vaccin + något mer. Det finns inte i Falun någonstans och det är ju jäkligt jobbigt. Sen ska jag ta min spruta klockan två, sen gå till biblioteket och fylla i blanketter och skriva ut dem och skriva ut mina biljetter och sen träffa Sara, vilket kommer bli hur kul som helst! Har inte träffat henne sen typ september tror jag. Och till sist ska jag träffa Frida och Petra och planera lite resa. Känns som att det finns miljoner saker kvar att göra innan vi åker.

Where are the five millions

Har firat jul och sånt där nu. Fick mycket fint. Som en jordglob, en extern hårddisk, pengar, en jättefin klänning, en mjuk tröja, böcker osv. Det har varit en perfekt jul. Lagom mycket av allt skulle jag vilja säga. Tomten kom, maten var god, alla var glada och jag fick mest julklappar av alla. Check! Min kusinisar är här och vi var nyss på bio. Tron, den var häftig och sånt där. Innan dess var vi på kupolen också, var dock ganska död och så har vi ätit mat och marängsviss. Igår var vi ute på Valvet, det blev en kort kväll för vissa. Andra (jag, Lisa, Frida och Hanna) stannade tills dem stängde. Dansade väldigt mycket, och hade kul. Åkte taxi hem (!!!) och det var typ det mest värda jag har gjort på länge. Sen åt vi kall pizza och chips, skrattade ihjäl oss och somnade sen.
Imorgon ska jag ner på stan med Petra och Frida och ta passkort, till våra visum. Känns lite overkligt att vi åker iväg om tre veckor. På eftermiddagen ska jag och min släkt göra någonting som mamma och pappa har planerat. Kan bli kul. Puss!

Dag 02

Min första kärlek.
Jag vet inte vem som är min första kärlek. För man kan ju 'vara kär i' på olika vis.
Fast, egentligen vet jag att jag bara har varit riktigt kär en gång i en person. Men den historien är så lång att jag skulle kunna skriva en hel bok om den. Och det är så mycket i den historien som gör ont att tänka på, men jag hade heller aldrig valt bort den. För jag lärde mig så mycket. Och jag kan inte skriva någonting mer om min första kärlek för den var så olycklig. Från början till slut egentligen. Onödigt punkt i listan men jag kan ju inte hoppa över någon.

Dag 05

Vad är kärlek?

Det är väl egentligen jätte lätt. Alla vet ju själv vad det är. Det där som känns varmt och luddigt och pirrigt. Och som får en att le jättemycket och skutta omkring. Men det kan också kännas som ett svart hål. Som att någon stampar på ens hjärta och lämnar en helt tom och orklös. Man vet när det är den riktiga sorten, för man kan inte tänka på någonting annat även om man verkligen försöker och det enda man vill är att stöta på den personen som får ens mage att nästan explodera för det flyger omkring så mycket fjärilar där inne.
Och så finns ju all annan kärlek. Ungefär som när man känner att man saknar sin mamma jättemycket eller när man får ett brev på posten och man är tvungen att läsa om brevet tre gånger för man är så glad eller när man kramar sin bästa vän och vill nästan gråta för man tycker om henne så mycket.
Någonting sånt. Korta versionen: kärlek är det allra allra bästa och det allra allra hemskaste.

Dag 04

Det här åt jag idag.

Kaffe
Pepparkakor
Saft
Spagetti och bacon med ost
Cola
Morot
Pepparkaka
Korv med bröd
Kaffe
Bulle
Mackor
Mandarin
Slut!

En kopia av någonting mörkt


I can lie next to you

Igår kväll bokade jag tur och retur biljetter till Thailand. Jag åker den 19de januari. Idag tog jag vaccin. Det känns så bra att jag mest studsar omkring. Håller på att planera allting i detalj nu. Har börjat skriva på packlista. Kommer bli fint. Sen kommer jag hem lagom till att det har blivit lite varmare och grönare.

What about love

Ja, en sån här får det bli
Eller någonting sånt här

We are not in wonderland anymore

Idag har jag varit irriterad. Hela förmiddagen höll jag på att ringa till vårdcentralen och fick tillslut tag i dem och fick en tid klockan två för att vaccinera mig för twinrix. Så ja gick dit i snöstorm och kommer in helt blöt, betalar 400kr och kommer in till sköterskan som vägrar ta sprutan på mig för hon VET INTE RIKTIGT SÄKERT om jag inte redan är vaccinerad för hepatit A. Och jag säger att det inte spelar mig någon roll, för jag måste ändå få vaccin för hepatit B men hon springer runt och frågar människor och ingen har någon aning. Så nej, jag får gå ut i receptionen och hålla på i en halvtimme med att försöka sätta tillbaka mina pengar in på kortet och gå hem i snöstorm igen UTAN att ha blivit vaccinerad. Och förhoppningsvis får jag veta på måndag om jag ska ta sprutan, men ingen verkar ju förstå någonting.
Sen kom jag hem och åt någon microlåda med pasta och gick ner på stan efter det, aktiverade mitt nya kort och gick omkring. Satt med Hanna när hon åt sallad, köpte valvet-biljetter till juldagen och gick hem till mig med Hanna. Vi åt bullar, drack kaffe och chillade. Åt mat och såg på spåret med mamma och pappa, var trött och klockan vara inte ens tio. Sen skjutsade vi hem Olle från hans jobb, gled runt i bilen bara och köpte kaffe. Kollade på Torsk på Tallin med Philip och hans kompis. Nu sitter jag mest bara, har försökt sova men är inte trött. Ska äta någonting och tänka ut vad jag ska packa med mig till Eskilstuna. Åker dit imorn, men bara till på söndag så egentligen behöver jag typ bara en tandborste men jag vill vara väl förberedd. Ska äta julmat, byta julklappar med kusinerna och sånt där. Blir nog mysigt. Ja, godnatt då.

Sjung igen

Jag förstår mig inte på den mänskliga kroppen. Så fort det blir mörkt ute och lite tyst så ställer kroppen automatiskt om sig till att vara deprimerad. Sitter här med oroade ögonbryn, putande underläpp, blanka ögon och tar ett djupt andetag. Ensamheten. Hopplösheten. Tomheten. Meningslösheten.
Fast egentligen har man ingenting att vara ledsen för. Det bara bildas påhittade scenarion och annat krångel.

Papercut hearts

min bästa vän är
när jag borstar tänderna
när jag lagar mat
jag är rädd för
den värsta känslan är

den bästa känslan är
jag är bäst på
jag är sämst på
jag lyssnar på
jag pratar på
jag tycker om
kärlek är
i somras
sist jag grät
när jag vill tänka
när jag bakar säger jag det till alla och är jättestolt, för det händer så sällan
just nu tänker jag på
idag har jag
ikväll ska jag
imorgon kommer jag
min mobiltelefon är
när jag vaknar på morgonen
om jag var ett djur skulle jag vara
min bästa vän är och kommer nog alltid vara Frida
när jag borstar tänderna gör jag oftast någonting samtidigt för det är så tråkigt
när jag lagar mat blir det oftast någonting med bacon
jag är rädd för att inte hinna med allting jag vill hinna med
den värsta känslan är att känna sig ensam
den bästa känslan är att känna att man tycker om någon jätte mycket
jag är bäst på många saker när jag väl gör dem
jag är sämst på att tacka nej till roliga saker
jag lyssnar på mumford and sons
jag pratar på svenska
jag tycker om att framtiden ser fin ut
kärlek är när det gör som ondast eller när det känns som allra bäst i hela världen
i somras såg jag min självfrände i några sekunder sen försvann han
sist jag grät var idag lite, när jag fick veta att style of eye och smk spelar på berns på juldagen
när jag vill tänka sitter jag på golvet på mitt rum, lyssnar på en skiva och skriver
när jag bakar säger jag det till alla och blir jättestolt, för det händer så sällan
just nu tänker jag på morgondagen
idag har jag gjort soppa, sovit lite i soffan, ätit bullar och spelat kort med sofia och frida.
ikväll ska jag titta på serier jag har missat några avsnitt av
imorgon kommer jag göra jätte många viktiga saker som att beställa flygbiljetter äntligen, fixa vaccin, köpa julklappar, köpa biljetter till juldagen och börja sy på en klänning
min mobiltelefon är så himla kass att jag vill kasta den i väggen
när jag vaknar på morgonen är jag nästan alltid trött
om jag var ett djur skulle jag vara någon slags hund tror jag, kanske en tax

Baby baby baby

Har intagit horisontellt läge i soffan och dricker en kopp kaffe. En fin dag. Är pigg, gick upp tidigt, känner mig glad och det är bra. Ska lyssna på lite musik och kanske faktiskt sminka mig, sen får vi se vad den här onsdagen har att erbjuda. Imorgon ska jag julbaka med mamma, äntligen. Har inte ätit en enda lussebulle i år. Så det blir fint. Nu har jag just inget mer att skriva så ja, vi hörs!

Now that i know


All the way home

Jag har sedan jag kom hem (22.45) skrivit tre inlägg som alla har varit för löjliga för att publicera. Vet inte vad det är med mig, skriver bara konstigt och sentimenalt om helt oviktiga saker. Det bara kommer ut.
Men jag ska berätta för er om resten av min lilla Stockholmsresa då.
Efter bomben så åkte jag hem till Jonna och åt middag med henne, Jennie och Karro. Det var jättetrevligt och så drack jag öl och vin och sånt där. Frida kom dit senare och fick panikdricka lite innan vi (-Karro) åkte till Debaser för att se Daniel Adams-Ray. Vi var där typ halv tio och det var enorm kö så vi insåg att vi inte skulle komma in gratis men tänkte att det kunde väl vara värt 120 spänn. Två timmar senare står vi fortfarande i kö, så kalla att vi ville dö och gråta och när det är sex personer framför så säger dem att han har börjat spela, att det är proppfullt och att man bara kommer in om någon går ut = inte troligt. Så vi får gå därifrån. Jennie åker hem, jag har extremt ont i huvudet men vi andra åker till Ace iallafall och dansar till Håkan Hellström osv. Så gott jag kunde trots mitt huvud och en tillkommande magvärk. Efter en öl börjar jag må illa, efter Frida har druckit typ fem öl börjar hon bli full istället, Jonna dansar på utav bara helvete, folk kommer fram och undrar varför jag sitter där själv och inte dansar, vi pratar med dj-snubben och hans vänner som vill ha med oss till berns, jag pallar deifinitivt inte och vid klockan tre så går vi ut, fyra är vi hemma och då går jag in och kaskadspyr en stund tills jag somnar med ännu mer huvudvärk. Inte den bästa dagen i mitt liv, fast jag hade två av mina allra finaste vänner i närheten så det gjorde inte så mycket.
Dag 2 vaknar vi relativt tidigt, har lite ont i huvudet och mår lite illa men peppar till mig ändå. Frida åker hem och jag, Jonna, Elin och Jennie åker till ett hotell där Matilda ska vara lucia och sjunga. Det ska vara brunch men vi tippar på att det typ är en lussebulle. Vi kommer dit och det är fett som tusan och brunchen var det vackraste jag sett på längre. Äggröra, bacon, croissanter, hjortronpannacotta, surdegsbröd, färskpressade juicer, smoothie, minimuffins, chevre, brie, sallad, makaronilåda, lax m.m.m.m. Vi dog. Satt där i nästan fyra timmar och såg Matilda sjunga två gånger, det var jättefint.
Sen åkte jag och Jonna hem till dem igen och gjorde oss i ordning, åkte till någon konsert-grej som Matilda och hennes vänner hade ordnat och tittade på lite olika framträdanden och till sist åkte vi till Debaser för att titta på the Drums. Vi var aströtta och jätte opepp men det vart skitroligt! Dem var mycket bättre än jag trott och då blev vi på bättre humör.
Dag 3. Vaknar halv tio och åker ner på stan själv för alla jobbar, möter upp Erik och äter lunch och går i affärer, sen köper jag tyg och går i alla second hand affärer på Odenplan och Söder, Jonna kommer och vi åker till Mariatorget och går på mer second hand. Dagens fångst: En antingen skitful eller helt genialisk gul shortsdress från Beyond Retro, två julklappar, fint ljusblått tyg, fyra dragkedjor, knappar och två tidningar. Så tog vi tunnelbanan hem, packade min väska, åt mumsig soppa och sen vare hejdå. På tåget var det skitjobbigt, i sätena bredvid mig satt en man som pratade med dig själv och mumlade konstant, satt och stirrade på mig och snorade jätte högt och hade ett obehagligt kroppsspråk. Längre fram satt en pappa med en dotter och först satt och skrek konstant i en halvtimme: "JAG MÅSTE BAJSA! JAG ÄR BAJSNÖDIG SÅ JAG MÅSTE BAJSA! JAG MÅSTE BAAAAAAAJSAAAAAAAA!" efter ett tag skrek hon istället: "NU ÄR JAG HÄR! HÄR ÄR JAG ÄNTLIGEN! OCH DET ÄR BARA JAG I HELA VÄRLDEN SOM HAR EN PRUTTTABLETT! HÄR ÄR JAG, JAG ÄR HÄR OCH HÄR ÄR JAG! NU ÄR JAG ÄNTLIGEN HÄR!!!!!". Jag la mig i fosterställning på ett dubbelsäte och somnade tillslut.
Nu är jag hemma och har druckit te och landat lite. Det är väl bäst om jag sover nu skulle jag tro.

Dag 01

Ja, jag tänkte att jag också kunde börja med den här listan som alla kör med just nu. Även om jag börjar lite senare än alla andra, men jag har haft lite idétorka på sista tiden.
Om mig.
Jag heter Stina Lovisa Karlsson. Jag föddes den 25 september 1990. Någon gång runt fem på morgonen på Falu BB. Jag skulle egentligen ha hetat Ellen, för mamma gillade det. Men pappa tyckte mer om Stina så det fick bli så.
Lovisa fick nog bara vara med för att det passade på mig.
Annars är jag väl en ganska awesome brud. Har ungefär världens bästa vänner, tycker om att handla second hand kläder, att äta bacon fem dagar i veckan för det är så jävla gott, dricker gärna rödvin och cola, mycket kaffe blir det också. Och te. Jag tycker inte speciellt mycket om godis, är mer än chips-och-popcorn-tjej. Som ni märker är mat och dryck viktigt i mitt liv, att äta ligger på top fem bästa sakerna man kan göra.
Andra saker jag tycker är om är att fika, sy kläder, rita, lyssna på asbra musik, läsa böcker, skriva, vara full och dansa, mysa, spela spel, film och sånt som man allmänt tycker om.
Jag tycker inte om banan, för mycket ansvar, när man är tvungen att göra saker, att känna sig ensam, slemmig eller för fettig mat, kallt klimat och att misslyckas med saker.
Min favoritfilm är Harry Potter och den flammande bägaren. Mitt favoritprogram är allting med Filip och Fredrik. Min favoritoutfit är strumpbyxor, shorts och tshirt. Min favoritdrink är White Russian. Mitt favoritbär är hallon. Min favoritläsk är Cola.
Och sen behöver ni inte veta mer tror jag.

Hear me

Ja här skulle ju jag bli bättre på att uppdatera, hände inte. Men jag är i Stockholm och har inte suttit vid datorn alls. Jag kom hit i lördags efter att jag sagt hejdå till Tyson vars husse och matte kom hem och sagt hejdå till Petra som åkte till London. Och jag mötte upp Frida på stan här i Stockholm och vi tittade i ungefär tre affärer, jag köpte en jeansklänning. Otippat. Sen kom vi på att systembolaget hade stängt och vi sparka lite på oss själva. Vi satte oss på Hurry Curry och tog en kopp te och morotskaka, typ världens godaste. Sen kom Fridas syster Elsa dit med en kompis också, och vi skulle gå mot Åhlens. När vi precis ska svänga ner på Drottninggatan från en tvärgata hör vi världens smäll, kanske 30-40 meter bort, marken skakar och vi stannar. Alla tittar på varandra och undrar vad det är, så kommer människor springande, gråtandes och skrikandes och vi börjar gå bakåt. Vi förstår inte vad som har hänt och frågar men ingen vet. Jag har nog aldrig haft på ont i magen. En vakt säger att en bil har exploderat och att det har varit ytterligare en explosion på gatan. Men just självmordbombare är ingenting som nämns, ingen kunde ju ha trott det. Vi fortsätter hos Åhlens eftersom att vi ska åka hem, men ändrar oss när polisen säger att vi ska vända för vårt eget bästa. En människa ligger på marken. Några timmar senare får man veta att han dött. Och att han hade sex bomber i sin väska men bara en detonerades. Hemskt.
Nu ska jag äta middag med min bror och så får jag skriva om resten av helgen senare. Puss!

You becoming something else

Enligt blogg.se har jag inte skrivit på 1 vecka och fyra dagar. Vad hemsk jag är. Kanske beror det på att jag har bott hos Emelie en vecka och är hundvakt åt hennes lilla medan hon är och blir brun i utlandet. Har blivit sjuk nu också. Dagarna har flutit ihop, har sytt grejer, blivit bjuden på thaimat, ätit tacogratäng och druckit tequila, vart på arbetsförmedlingen och ränt runt och skrivit ut mig, gått iskalla promenader, haft filmkvällar, druckit mig full en kväll, åkt till Gävle och tittat på Oskar Linnros en annan, träffade finaste Agnes där också. Framför allt har jag hängt med mina bästa (Frida och Petra) och hunden. Det är skönt. Man blir lite som jag kan tänka mig att det är i Bigbrother-huset utan kameror. Man bara hänger runt.
MEN! Imorn blir det andra bullar, då åker jag till Stockholm! Äntligen! På söndag ska jag se the Drums! Det fick jag ju av gulleJonna när jag fyllde år + dem andra kastanjerna. Och på lördag ska jag se Daniel Adams-Ray. Bästa helgen eller? Ja.
Nu ska jag göra mig klar, åka hem och packa och sen tillbaka hit. Dricka te+ingefära+honung+mjölk och försöka bli frisk.

RSS 2.0