I never was smart with love

Hur mysigt ser inte det här ut då.

Bom bom bom


I am taking it back

Det värsta jag vet är att vakna typ klockan ett, ha skitont i huvudet för att man har sovit för länge och är fortfarande astrött. Så jag tog en ipren, gjorde äggröra och stekte bacon, gjorde kaffe och hällde upp juice i ett glas och nu sitter jag här pigg och glad! Nu ska jag multitaska lite genom att titta på film och samtidigt sminka mig, fixa håret och rita lite.
Skulle egentligen gå ner på stan i den iskalla kylan men så har jag ju min kära bror hemma i helgen och eftersom att han också ska ut idag så gav jag han lite pengar och lät han handla på systemet åt mig och vips så behövde jag inte gå ut i det kalla längre. Älskar den här dagen.

Ever fallen in love with someone you shouldn't fallen in love with

 




Trying my best for you not to see

 


All i need is


The words

 


I need somebody to love me


The kids don't stand a chance

Sitter och ler lite för mig själv nu. Idag blev jag klar med allting till den föreställningen som har premiär imorgon och jag är fett stolt. Har sytt sju jackor, sex toppar och diverse smågrejer och allting blev brrrrrra. Sen åkte jag med Eva och Albin till Tällberg, sydde några smågrejer och sen vare årets första (och antagligen godaste) julbord. Sen var ena akten av showen, sen var det dessertbuffé som seriöst var det godaste jag har ätit på länge, brownies, pajer, ostkakor, smågrejer, såser, krämer osv. Åt så jävla mycket. Sen var det akt två och det var skitkul att se, kom hem lite innan tolv och var död. Nu är jag dock piggare igen. Summan av kardemumman: Jag är nöjd, ledig imorgon och behöver inte ha ångest längre. Tack för mig!

If i had a heart

Drömde en jättekonstig dröm. Hade köpt biljetter till Thailand och det var med ThaiAir vilket är typ det dyraste flygbolaget. Så jag trodde att mamma hade köpt dem till mig för jag mindes inte när jag hade köpt dem. Sen började jag packa min väska och la i typ någon klänning bara sen gick jag och gjorde någonting annat.
Sen skulle vi plötsligt åka till flygplatsen, men vi skulle sova i någon lägenhet en natt innan vi åkte. När vi kom till den lägenheten kom jag på att jag inte hade packat någonting annat än några klänningar och några andra kläder. Ingen bikini, ingen handduk eller necessär eller någonting. Så jag ringde mamma och bad henne komma med massa saker. Fast då skulle vi plötsligt sova och det var någon kille där som var skitsur på mig hela tiden. Så jag lät han sova i den bästa sängen. På morgonen när vi vaknade frågade jag när vi skulle åka till flygplatsen och då skrattade alla bara och ba "men vi ska ju åka om typ två månader stina?" och jag insåg att det var sant och tyckte det var skitpinsamt.

One way there


I'll be taking it back

Hej!
Nu har jag min middags-rast så jag kan passa på att skriva. Har inte skrivit om vad jag gör på jätte länge, så nu är det dags!
Jag blev klar med alla kläder till den första Julshowen i onsdags och var jättenöjd. Sen började jag direkt med kläder till nästa show, och det är betydligt mer att sy och mer avancerat. Lite roligare men jag är så stressad att jag knappt hinner gå på toa. Tills imorn ska jag sy tre jackor och tre toppar, därför kan jag inte följa med på Harry Potter ikväll. Grina. Det är det värsta på länge. Jag har velat se den så himla länge men jag hinner verkligen inte, kanske på fredag först.
I lördags skulle jag på födelsedagsfest i Svärdsjö hos Elin. Fia, hennes pojkvän och hans kompis hämtade upp mig, Frida och Elina här hos mig och så hämtade vi upp Linn och åkte vi mot Svärdsjö. Det var en fet bilresa med catching up och musik. Sen kom vi till Elins megasnygga lägenhet och så satt vi där och pratade, spelade ölspel och drack lite. Jag drack typ två glas bål och en halv shot. Det är ungefär den första festen jag har gått på utan att ha målet att bli full. Sen gick alla på krogen, jag gick hem och sov. Frida kom hem till mig vid två och sov här.
På söndagen vad ja tvungen att gå upp innan åtta och så blev jag hämtad av Eva (som jag jobbar åt) och vi åkte till Tällberg där den andra julshowen håller hus. När vi kom dit så fick vi äta extremt god hotellfrukost och dricka kaffe och juice osv. Sen började jag prova kläder på alla och satt och sydde och sydde och sydde hur länge som helst. Halv sex åkte vi hem igen, jag var helt och hållet död men hade fått så himla mycket gjort.
Igår försökte ja gå upp tidigt och börja sy, men min kropp var så trött att den inte vaknade försen tio över elva. Sen så sydde jag konstant tills klockan var fem. Då kom Eva och hämtade lite kläder och jag fick pausa. Drack kaffe och fick sms av Hanna att vi fick gå på invigningen av en affär i Falun. Så när hon sluta hämta hon mig och så åkte vi till henne så hon fick byta om. Men vi vart så sena att vi inte hann gå på invigningen, istället bjöd hon på öl och snacks på Pitchers. Det kom lite mer folk som hade vart på invigningen och det vart en riktigt rolig kväll. Somnade i fosterställning hemma hos Hanna.
Idag kom jag hem halv tio, började fixa med mina saker men var tvungen att ta en powernap för jag var som en zombie. Ja, sen har jag alltså hållit på med mina kläder konstant. Lyssnat på Robyns nya medans, den är fet. Dricker cola nu och laddar inför att sy hela kvällen. Ska bli så satans skönt att lämna in alla kläder imorn och vara helt klar.

It's been going on forever


Through the night

När vi var i Stockholm senast tog jag några fina bilder på Frida.

I grab air

Amen dåså

Vi kan gå genom eld


Never said it to your face

Har lite av en ångestattack. Eller snarare en klump i halsen. Helt onödigt och överdramatiserat, men ja känner mig fel. Osammanhängande. Är instängd i mitt hus hela dagarna ensam för att jag måste sy. Idag hann jag inte ens gå till biblioteket och lämna tillbaka böcker. Jag försöker se på film samtidigt som jag syr för att liksom ha någonting kul samtidigt men det slutar bara med att jag känner mig patetisk som skrattar ensam.
Och jag vet att ni tänker men stackars lilla då, sluta klaga liksom. Men det här är min blogg. Faktiskt. Jag får skriva exakt vad jag vill här. Jag får skriva att jag vill dö om det känns så just då. Och ingen ska tycka någonting annat så länge jag inte hänger ut någon eller skriver illa om någon specifik person. För det gör jag inte. Det här är min dagbok, mitt hjärta rakt ut på internet bara. Och ingen behöver förstå mig, det är inte det jag är ute efter. Jag behöver bara få ventilera. Det finns så himla mycket tid att tänka på när man inte pratar med någon på en dag.

Det går väl bra

Godmorgon. Nu ska jag ät pasta med currykyckling och sen ska jag börja sy igen, är lite peppad ändå. Hoppas det blir en sån där göttig dag som jag hoppas på.

Rain into a paper cup

En gång i tiden var jag blond. Och jättefräkng.

Att vara nära

 

 


Du skulle se mig nu under alla snö

Jag är rädd för att jag alltid ska känna mig sämre än alla andra. Jag är rädd att det aldrig ska gå bort. Jag är rädd att jag aldrig ska tycka att jag räcker till åt en annan människa. För om jag inte tror att jag räcker till, så gör jag ju inte det. Och jag är rädd att jag ska stå i vägen för mig själv, hela livet. Att jag ska förstöra allting som är bra, bara för att jag inte tror att jag förtjänar det. Jag är rädd att jag aldrig kommer uppleva det som alla andra gör. Och jag är mest rädd för att jag alltid ska vara rädd.

Anywhere you go

Det som jag har väntat på hela veckan, att få min elle, kommer inte hända. Eller ja, jag tror att min prenumeration är slut. Suger. Iförsig har jag inte tid att sitta och chilla med en tidning. Har du för sjutton en miljard grejer att sy! Och det tär på mig. Det är jobbigt, och slitsamt, och ensamt. Men jag ska egentligen inte klaga. Det är ett jobb. Det ger mig pengar. Det ger mig erfarenhet och en grej att skriva på cv:t. Dessutom är alla jag jobbar med ganska fantastiska. Det är bara trist att sitta själv hela dagen och sy raksömmar. Men jag har bra och underbara vänner som hälsa på mig. Kan inte förklara hur mycket jag tycker om dem dagar som dessa.
Frida sov kvar här igår kväll och det var skitroligt. Vi tittade i skolkataloger, gjorde fett goda mackor och te, skrattade så vi fick ont i magen och tittade på Oceans. Som är helt galet bra. Jag satt och gapade större delen av filmen, den var helt sjuk. Det var hur många djur som helst som jag inte trodde fanns, det var som en fantasisaga. Se den.
Imorse gick jag upp tio, efter att ha snoozat i 40 minuter ungefär. Frida var lite pissed tror jag. Jag drack kaffe, sydde och kollade på 500 days of summer. Frida kom upp klockan tolv, såg film med mig och gjorde kaffe. I samma veva dök Sofia och Petra upp, vi fikade och hade det mysigt. Sen gick Petra och vi andra såg klart filmen.
Klockan tre hade jag möte med två som jag ska jobba med, vi kollade i klädförråd och pratade lite. Sen åkte jag hem med mamma.
Hanna kom förbi och käkade middag här, vi tittade på fula klipp och pratade medans jag sydde. Någon timme efter kom Olle hit och tog en cigg.
Alla är så jävla bra! Har träffat fem av mina bästa vänner idag och jag behövde inte ens gå hemifrån. Sånt gör mig glad när jag känner mig otaggad. Nu ska jag sluta sy och gå och lägga mig, det bestämde min symaskin för nu pallade den inte mer för idag. Inte jag heller iförsig.
Puss!

When she looks to love again

Jag tycker Moderniteter-Amanda klär sig så jävla fint.

Ser bara molnillusioner


It is almost never you

Det här är typ världens finaste hem.

Pretty fly for a white guy


Men jag kunde inte hålla med dig


Did i say too much?

Ehehehhhhhh. Är trött och sådär fast på ett bra sätt. Sitter och syr och ser på film samtidigt, världens bästa kombo. Eller ja, världens bästa kombo borde innehålla någon form av mat också. Men endå.
Idag har jag haft ont i hela kroppen för att jag dansade så fruktansvärt mycket igår, från att Rebecca och Fiona gick på tills det var slut typ kvar över två. Har blåmärken på knäna för vi stod längst fram och slog oss hela tiden eftersom att alla dansade på varandra. Men det gör ingenting alls egentligen. Det var så jävla fett igår. Så jävla. Dör lite. Har aldrig svettats så mycket någonsin tror jag, har tillomed lite träningsvärk.
Halv tre ville Petra köpa mat, Frida ville ta ut sina linser och jag ville gå till Hanna och leta efter mina nycklar. Alla gjorde det dem ville, jag hittade inte mina nycklar men hittade Petras oöppnade öl, Petra köpte asmycket mat och sen gick vi hem till mig och kom in iallafall. Somnade likt en död säl, vaknade klockan sex av vattenbrist. Om man svettas konstant i tre timmar och inte dricker någonting alls så blir det väl så. Petra hämta vatten och några timmar senare var jag tvungen att gå upp för att åka på möte, eller ja möte och möte. Det var mer så att en teatergrupp hade repetition och jag skulle prata med alla om ändringar, saker som ska sys och planera. Mådde sjukt dåligt men alla var söta och jätteroliga och då fick jag dricka kaffe.
Fick skjuts hem och fann där Frida och Petra, så bra! Frukost och mera kaffe och planera Asienresan, tills dem åkte hem framåt tre på eftermiddagen.
Nu är jag för trött för att skriva mer. Lördagen var iallafall det bästa på jättelänge.

Im here im here

Är så jävla sugen på ägg. Helst kokt men egentligen bara ägg. Dricker te i köket och försöker planera när jag ska sy allting, får nya grejer hela tiden och det känns kul och lite läskigt. Men just nu tänker jag mest på kokt ägg. Vill ha ägg.
Imorgon kommer världens coolaste tjejer till Etage och spelar house. Det är heligt. Iallafall för oss som alltid får stå och dansa till alla andras skitmusik där i vanliga fall. Åh jag är så peppad, jag ska vara helt blöt av svett imorn. Fast först ska jag vara skitsnygg. Ska nog till och med duscha! Trott eller ej. Sen kanske jag ska sminka mig, ha på mig någonting snyggt fast skönt ändå. Och kanske göra någonting med håret, men det tror jag verkligen inte kommer hända. Jag orkar inte bry mig.
Jaja, nu är det dags för jättemycket ägg!

Vi faller ju så fort

Alla som har kännt mig sedan 2004 vet att jag är helt frälst i Daniel Adams-Ray (Eller okej, hela Snook-fenomenet). Sen dog Snook och Oskar Linnros gjorde musik här och där, Daniel läste grafisk design och sydde kläder. Och det är ju fint, men vi som saknade honom fick ju inte se eller höra honom någonting. Tills nu! Tack Daniel! Nu har jag en hel ny fin skiva med lilla du (ja han är väldigt liten).


Himlen luktar plast

Jag har nog inte visat så mycket hur jag ser ut i kortare hår, inte för att någon kanske bryr sig men här är en bild iallafall.


Making a differens

Godmorgon.
Eller iallafall nästan, har varit uppe ett tag redan. Först pratade jag med någon brud från Max och vi skulle boka intervju-tid, eftersom att öppningsdatumet har skjutits upp blir det inte försen 3 januari! Haha! Sen ringde tjejen jag ska jobba med när jag ska sy upp kläder, hon är så himla himla trevlig! Och ska träffa henne och den andra sömerskan imorn eftermiddag. Är så himla glad!
Och snart ska jag ner på stan med mamma för att handla present till pappa som fyller år på lördag, sen ska jag till Sofia och träffa henne lite äntligen! Hon jobbar hela tiden, men det är i för sig sjukt bra så hon kan spara till Thailand. Tror att Petra och Frida också kommer dit. Om jag har tur spelar vi lite Cluedo också.
På eftermiddagen ska vi till Emelie och fika och säga Grattis att du också har fyllt 20 nu.
Det kommer bli en bra dag. Men alltså, tisdagar brukar vara jättebra dagar.

Nothing less

Sånt här kan vara extremt roligt halv två på natten.


Nobody knows, but we glow in the dark

Det var kallt idag, extremt kallt. Jag hade supertunna strumpbyxor och det var en riktigt dum idé. Men det var sol och fint och jag drack kaffe i solen med världens bästa (Frida och Petra) och sen fixade vi present åt Emelie som fyller 20 imorn. Petra åkte till jobbet och jag och Frida gick hem till mig och lagade mat. Sen hade vi en jättefin eftermiddag med kaffe, bra eftermiddagstv och skratt. Så himla mysigt att vara inne när det är svinkallt ute.

Dont turn around, it will hurt you again

Jag är sugen på te, extremt jättesugen faktiskt. Har nyss sett på Beck med mamma och pappa. Känna precis som en högstadiesöndag när man alltid var hemma och tittade på deckare och åt popcorn.
Igår var jag på Råshuskällaren med Linda och Jonna, var i stort sett helt nykter men det var trevligt! Tittade på något elektroband och minglade runt och drack gratis kaffe. Det var release för någon klädkollektion. Sen gick jag hem till Linda och försökte se på Sex and the city 2, men vi somna båda två i soffan efter ett tag. Sen sov vi kvar i soffan hela natten tills vi vaknade och då kollade vi klart på filmen. Det var skitmysigt, har aldrig sovit där förrut. Sen chillade vi fram tills tre. Då gick jag hem och fick inte duscha, för vi håller på att göra om en toalett och vattnet är av. Det är fruktansvärt jobbigt.
Iallafall åkte jag och Frida hem till Emelie lite senare och fick äta världens, alltså världens, godaste bullar! Dog lite. Drack kaffe också och lekte men gulle-Tyson. Att han blir mer och mer lik Sheldon är läskigt, exakt samma ögon!

Jag har föresten fått jobb! Eller ja, ungefär. Jag ska sy upp kläder till en teater som ska börja gå typ i december. Så det är inte ett långvarigt jobb, men iallafall ett väldigt roligt jobb! Ska få veta mer nu i veckan iallafall.

Det du letar efter finns precis här

Del fem är böcker. Jag älskar älskar älskar böcker och så fort jag flyttar till en stor lägenhet eller flyttar in i ett hus ska jag ha ett eget bibliotek. Med en läshörna och fina bokhyllor och alla böcker ska stå i färgordning istället för bokstavsordning.


High on hope

Fint!


Idag ska jag sy upp ett par byxor åt pappa och sy i knappar i skjortan han fick i julas haha. Alltså vara en bra dotter. Och så ska jag söka några jobb. Först duscha kanske. Det är en jättejätte fin dag!

Somebody to love

Min dagbok för snart ett år sedan:

"Mina ögon regnar igen. Det har varit oväder i säkert tre veckor nu.
Min urtvättade Iron Maidentröja är fuktig. Och sju storlekar för stor. Den är inte min föresten. (Jag vill dö)
Jag har svindel trots att jag står på marken. Undrar om tårar väger någonting i rymden? Jag mår illa. (Jag är trasig). Vissa människor lär sig ju aldrig. Jag nynnar på en låt jag aldrig har hört.
Kanske om jag blundar. Och slutar andas. Och stannar tiden.
Hur mycket är ett hjärta värt?"

Enjoy the silence

Jag har ryckt upp kylskåpet fyra gånger och letat efter någonting som inte finns, för jag är inte hungrig. Jag är inte trött, inte pigg, inte mätt, inte glad, mest ledsen. Och pms-ig. Och less på min existens. Vill lägga mig i fosterställning och lyssna på mina andetag. Men det vill jag inte heller, för jag vill ingenting. Eller jo, kräkas på hela skiten. Det vill jag göra.

Try to decide

Har gått upp tidigt idag, städat hela huset. Duschat och plockat med grejer. Känt mig lite vuxen. Druckit kaffe hemma. Druckit kaffe hos Sofia. Druckit kaffe på Waynes. Sen åkte jag med Sofia och Linda till Emelie, där var Petra också. Vi såg Juno och åt onyttigt. Sen tittade vi diverse tv och skrattade åt att Emelies hund har samma personlighet som Sheldon i The big bang theory. Världens sötaste! Men jag åkte hem tidigt, träffade mamma och pappa lite. Är trött nu så om jag är smart tar jag vara på det och sover så jag är pigg imorgon. (Men jag känner mig själv)

Thinking about things i should have done instead

Del fyra. Fint som ser antikt ut och i ljusa färger.


Im gonna ride my bike until i get home

Hej, jag har äntligen ställt om klockan. Det var så himla skönt att i ett dygn känna att man fick en timme extra hela tiden. Men nu är jag iallafall på vintertid som alla andra. Vaknade ganska sent idag, kan vara för att jag var vaken och rädd till typ 3 inatt. Var på Saw i 3D på bio igårkväll och fick antagligen men för livet.
Gick upp och började städa, när man har haft ff i tre dagar så ser huset ut som ett helvete kan jag tala om. Men det är rätt kul att städa, så länge det inte är på mitt rum. Och jag har börjat tycka om att laga mat nu också, hur kul som helst. Och gott. För då kan man laga exakt det man själv tycker är gott.
Hanna kom vid ett typ och hade med sig bullar. Vi drack jätte mycket kaffe och pratade om döden, nära-döden-upplevelser, att mista någon osv. Det kändes bra. Sen pratade vi om senaste urspårningsfyllan i lördags. Men det var kul, det är roligt att spåra ur med Hanna. Och på torsdag kommer världens bästa Jonna hit också! Då kommer vi antagligen spåra ur också. Allting är så fint just nu, det känns bra. Förutom att jag inte har något jobb och mina pengar börjar ta slut. Det är så mycket ångest, men det finns inga jobb. Inga pengar. Bara annat att göra, vet inte varför jag står kvar här och letar efter någonting. Är rädd antagligen. Det finns jobb i London, i Berlin, i Stockholm, i Göteborg, i Paris, i Oslo. Och miljoner äventyr som väntar på mig. Men det är någonting som gör att jag inte kan släppa taget riktigt än. Men snart.

+ Det här tyget köpte gulleJonna till mig på Ida Sjöstedts tygutförsäljning (plus ett rosa spetstyg) men jag kan inte bestämma vad jag ska sy av det, hjälp mig!?


RSS 2.0