Dag 09

Min tro.
Ja det här kommer nog inte bli så långt. För jag tror inte. Jag tror inte på någonting annat än frihet, kärlek och sanningen. Ibland önskar jag att jag kunde tro på någonting annat, någonting som är större än vad jag är. För det hade nog varit ganska skönt. Men det gör jag inte. Jag tror inte att jag kommer till himlen efter döden, att min själ försvinner in i någonting annat eller att jag på något sätt "lever vidare" efter att mitt hjärta slutat slå.
Jag tror inte att "någon" skapade jorden. Jag tror inte på mirakel. Jag tror inte att så fort någonting bra händer så är det tack vare Gud eller dylikt.
Jag tycker att religion kan vara det värsta som har hänt den här världen. Och jag förstår att alla som tror inte tycker det, men jag tror inte och därför kan jag tycka så. Och jag tycker inte att man är dum för att man tror, jag tycker att det är upp till var och en.
Men min tro är att inte tro helt enkelt. Och om jag ska tro på någonting onaturligt överhuvudtaget så tror jag nog mer på att Dumbledore är verklig än att Gud är det. För magi är så himla fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0