Ville inte vara den som blev kvar

Okej förlåt, det blir inte ett inlägg innehållandes av Frida Maria Stenmark eller en av grans historier. En annan dag. Idag ska jag skriva om saker ni inte vet om mig.
1. När jag var 6 år bodde min familj i Laos (det vet ni ju) och någon helg skulle vi till en djurpark och kolla på massa djur och gå i någon stor trädgård. Vi hade gått runt där hela dagen och skulle sist gå till en stor bur med apor som man fick mata. Vi köpte fula chips i form av fingrar. Jag stod ensam på ena sidan av buren och skulle mata en apa. Efter ett par sekunder känner jag att apan tar tag i mitt finger och börjar knaga på det. Jag drar i min hand men apan är för stark. Jag börjar skrika och apan bitar bara hårdare och hårdare eftersom att han tror att mitt finger är ett finger-chips. (Ni ska veta att apor har lika vassa tänder som krokodiler) En stor man kommer fram till mig och sliter ut mitt söndertuggade finger och jag sjunker ihop på marken och börjar panikgråta. Erik kommer springande och vi springer mot bilen. Jag får sitta bak på flaket hela bilfärden till akuten och när vi kommer dit börjar dem snacka om att aporna kanske har rabies. Som tur är hade dem blivit vaccinerade. Tänk er att få rabies som sexåring! Iallafall har jag fortfarande ärr från apans tänder på höger långfinger.
2. Jag vill väga 10 kg mer. Mer. Mer. Mer. Jag vet inte hur länge jag har försökt att gå upp i vikt, hur många år mitt nyårslöfte är att gå upp i vikt. Det går inte. Inte. Inte. Inte. Jag hatar det och jag hatar min kropp för att den inte gör som jag vill. Ibland vill jag inte se mig i speglar för jag ser så sjuk ut. Jag tycker att jag ser hemsk ut. Bara för att man är smal är det lätt att man får någon slags stämpel. För det är inte synd om dem som är smala, dem är ju SMALA. Om man är smal är man lycklig!!! Det är bara synd om överviktiga för att det är så himla jobbigt att väga några kilo för mycket och att vara smal är inte jobbigt. Inte. Inte. Inte. För det är ju inte så att det är extra kallt på vintern, kläder sitter konstigt och så fort man äter en sallad så tror alla automatiskt att man bantar. Shit hon är ju sjuk! Hon kommer spy upp det där sen. Kolla nu tror hon att hon är värsta snygg för att hon är SMAL men det är hon inte. Inte. Inte. Inte.
Saker som man inte kan göra något åt är det som irriterar mest. Jag fattar ju vad ni menar men fattar ni vad jag menar? Det handlar inte om val man gör. Det handlar om vad man har och var man inte har. Hur man är och hur man vill vara.
3. Jag är för trött för att skriva en tredje grej. Jag gör det imorn eller något sånt, föresten ska jag träffa jonna imorn och det ska bli kul. Puss och godnatt allihop.


Kommentarer
Postat av: Frida Maria Stenmark

Älskar tvåan. Eller. Egentligen inte. Men jag är så glad över att du tänker så fint som du gör & nu låter allt helt fel, men jag hoppas att du förstår hur jag menar. Du vet vad jag tycker om smalsmalsmalgrejen & ätstörningar & bantning & blablablahhh, & du vet att jag alltid tycker att du är finast i världen. & jag hoppas att du också vet att det jag älskar med tvåan är att du inte strävar efter att vara sådr smalsmalsmal som alla har fått för sig ska vara snyggt. Eller. Alla & alla, du fattar vad jag menar. & nu tappar jag bort mig. Men ja. Jag tror ändå att du förstår vad jag försöker mena. Annars kan jag berätta det för dig en annan gång. Puss.

2008-09-17 @ 18:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0